با حضور وزیر نیرو:
بزرگترین سد انحرافی کشور در هندیجان به بهرهبرداری رسید
سد انحرافی «آسک»، به عنوان بزرگترین سد انحرافی کشور و بخش نخست شبکه آبیاری و زهکشی هندیجان، با حضور پرویز فتاح، وزیر نیرو به بهرهبرداری رسید. به گزارش «ایسنا»، این سد با اعتباری بالغ بر ١٣٠میلیارد ریال از محل اعتبارات درآمدهای عمومی سازمان آب و برق خوزستان، اجرا شده است.
سد هندیجان در ١۶۵کیلومتری جنوب شرقی اهواز و در حد فاصل شهرهای امیدیه و هندیجان بر روی رودخانه زهره هندیجان بنا شده است. بهبود اراضی، توسعه کشاورزی و دامپروری در منطقه، رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال و محرومیتزدایی از منطقه، افزایش عملکرد تولیدات کشاورزی و دامی، جلوگیری از مهاجرت روستاییان و تامین آب مورد نیاز اراضی کشاورزی منطقه از جمله اهداف این پروژه است.
شبکه آبیاری و زهکشی هندیجان، آبیاری حدود۵٠هزار هکتار از اراضی خوزستان را تحت پوشش قرار میدهد.
سد انحرافی آسک به ارتفاع ٨/۵متر با طول سرریز ٣١۶متر و عرض سرریز ۵٨/١٧متر است.
ساخت این سد از سال ١٣٧٩ توسط پیمانکار قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) و موسسه کوثران پارس آغاز شده و امروز به پایان رسیده است.
برای ساخت این سد ٨٠٠هزار مترمکعب خاکبرداری، ٩٢۴هزار مترمکعب خاکریزی، ۶٢هزار مترمکعب بتنریزی، ٣٠٠٠تن آرموتوربندی و ٩۴هزار مترمکعب سنگچینی انجام شده است.
بخش نخست شبکه آبیاری و زهکشی هندیجان شامل ١٣رشته کانال درجه دو به طول ۶/٣١کیلومتر و ١۴رشته زهکش درجه دو به طول ۶/۴۵کیلومتر و دو رشته زهکش درجه یک به طول ٩/٢۵کیلومتر است.
برای بهرهبرداری از پروژه بخش نخست شبکه آبیاری و زهکشی هندیجان ١٣٢میلیارد ریال از محل درآمدهای عمومی سازمان آب و برق خوزستان و بانک کشاورزی هزینه شده است.
رودخانه زهره هندیجان، دارای پتانسیل آبیاری اراضی در حدود ١٣٢هزار و ۵٠٠هکتار در محدوده استان خوزستان است.
سازمان آب و برق خوزستان به منظور بهرهبرداری مطلوب از منابع آب و خاک این حوزه، مطالعه و احداث و بهرهبرداری از شبکههای آبیاری و زهکشی به وسعت حدود ٨٨هزار هکتار را مدنظر قرار داده است.
سید پرویز فتاح، وزیر نیرو، در مراسم افتتاح سد آسک و بخش نخست شبکه آبیاری - زهکشی هندیجان گفت: «امروز، افتتاح این پروژههای مهم نشان دهنده شکوفایی و ثمره خون شهدا هستند، امروز درجمهوری باعظمت اسلامی شاهد افتتاح این همه پروژه در خوزستان هستیم.»
وی افزود: «انقلاب و دولت اراده کرده است خوزستان را محکمتر و بهتر از گذشته بسازد، پس از جنگ در خوزستان سرمایهگذاریهای مناسبی صورت گرفت، اما کافی نبود و امروز دولت اراده کرده تا خوزستان را با نگاه ویژه بسازد.»
فتاح عنوان کرد: «این اراده در بازدیدها، جلسات و اختصاص اعتبارات ویژه برای حل مشکلات خوزستان مشهود است.»
وی با اشاره به برگزاری جلساتی در وزارت نیرو برای حل مشکلات برق خوزستان گفت: «مردم بدانند از درک شرایط و مشکلات آنها غافل نیستیم و سرمایهگذاریهای مناسبی در بخش نیرو در حال انجام است.»
فتاح گفت: «امسال ۱۱۰میلیارد تومان اعتبار به بخش احداث شبکههای آبیاری و زهکشی خوزستان اختصاص یافته است، فکر میکنیم این میزان اعتبار برای احداث شبکههای آبیاری و زهکشی خوزستان کافی نیست و امیدواریم با همکاری نمایندگان مجلس، اعتبار بیشتری به این بخش اختصاص یابد.»
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: «دولت برنامه دارد ظرف پنج تا شش سال آینده ۶۵۰هزار هکتار از اراضی خوزستان را مورد بهرهبرداری قرار دهد که این موضوع تحولی اساسی در مسائل اقتصادی و اشتغال منطقه ایجاد میکند.»
وی با اشاره به بازگشت سرمایه بخش سد سازی و ایجاد شبکههای آبیاری و زهکشی گفت: «هیچ سرمایهگذاری در کشور مثل سرمایهگذاری در بخش سد سازی و ایجاد شبکههای آبیاری و زهکشی بازگشت سرمایه ندارد، به عنوان مثال در بازدید از سد گتوند، محاسبه کردیم که تنها اگر یک سال نیروگاه این سد زودتر به بهرهبرداری برسد، ۲۵۰میلیون دلار ارز نصیب کشور میشود.»
فتاح تصریح کرد: «این موضوع نشان میدهد که سدهای بزرگ میتوانند هزینههای مربوط به ساخت خود را ظرف دو تا سه سال بازگشت دهند.» وی با اشاره به ارائه لوایحی به مجلس برای اختصاص اعتبارات ویژه به خوزستان گفت: «امیدواریم با همکاری نمایندگان مجلس این لوایح به تصویب رسند که بخشی از این اعتبارات با کمک ویژه دولت به استان و بخش دیگر از درآمدهای دو درصد از فروش نفت به خوزستان تامین میشوند.»
وزیر نیرو عنوان کرد: «در صورت تصویب این اعتبار، بخشی از آن با نظر مقامات کشوری و استانی در زمینه آب و برق استان هزینه خواهد شد.»
ارسال نظر