آمریکا اعلام کرد هیچ نشانه‌ای از اجرای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای تعلیق غنی‌سازی اورانیوم از سوی ایران وجود ندارد. به گزارش فارس شون مک‌کورمک، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه‌شنبه تصریح کرد: اظهارات علنی مختلفی از سوی ایرانی‌ها وجود داشته، اما هنوز هیچ نشانه‌ای از اینکه آنها در حال عمل به درخواست‌ها و ملزومات جامعه جهانی هستند، وجود ندارد. شورای امنیت سازمان ملل روز ۳۱ جولای قطعنامه‌ای را تصویب کرد و در آن به ایران تا ۳۱ آگوست فرصت داد غنی‌سازی اورانیوم را تعلیق کند، اما تهران بارها اعلام کرده است قصد تعلیق فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیزش را ندارد. جمهوری اسلامی ایران که بر اساس

ان پی تی (پیمان منع تولید و تکثیر تسلیحات اتمی) غنی‌سازی اورانیوم را آغاز کرده، تاکید کرده است از حقوق تصریح شده خود در این پیمان چشم‌پوشی نخواهد کرد. مک کورمک همچنین بدون اشاره به مخالفت اولیه آمریکا با برقراری آتش بس در لبنان افزود: «کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه آمریکا هفته جاری به منظور بررسی تلاش‌های سازمان ملل برای ایجاد آتش‌بس در خاورمیانه به نیویورک می‌رود و همچنین با وزرای خارجه درباره چگونگی برخورد با ایران صحبت خواهد کرد.» جمهوری اسلامی ایران با استقبال از بسته پیشنهادی غرب درباره برنامه هسته‌ای بارها تصریح کرده است این بسته پیشنهادی دارای نکاتی مبهم است و نیاز به کارشناسی دارد و این که تا اواخر اوت نتیجه بررسی‌ها اعلام خواهد شد. سام بادمن روز سه‌شنبه ادعا کرد: ما تا حد توان برای قطع صادرات نفتی ایران آمادگی داریم. وی افزود: اهمیت (توقف برنامه هسته‌ای ایران) به اندازه یا مهم‌تر از قیمت نفت است. دعوای غرب با ایران درباره مساله هسته‌ای‌اش، نگرانی‌هایی را درباره قطع صادرات نفتی ایران و افزایش قیمت نفت ایجاد کرده است و این مساله با اضطراب ناشی از جنگ چهار هفته‌ای رژیم صهیونیستی و لبنان افزایش یافته است.

ایران همچنان پیشنهاد روسیه را بررسی می‌کند

سفیر ایران در مسکو اعلام کرد که ایران همچنان پیشنهاد روسیه را در زمینه پروژه مشترک در رابطه با غنی‌سازی مورد مطالعه و بررسی قرار می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا انصاری گفت: پیشنهادی که در پایان سال گذشته از سوی روسیه ارائه شد اکنون درباره آن بحث و گفت‌وگو می‌شود و از سوی رهبران ایران مورد تایید قرار گرفته است.انصاری افزود: متاسفانه تحولات مربوط به موضوع هسته‌ای ایران به ما اجازه نداد تا شرایط مساعدی را برای گفت‌وگوهای مشروح در مورد این مساله انجام دهیم.وی گفت: ما مشکلی درباره خرید سوخت از روسیه و یا دیگر مراکز بین‌المللی نداریم، اما تصمیم داریم تا این تکنولوژی را مورد استفاده قرار دهیم به خاطر اینکه این مساله به طور نزدیکی با استقلال و آینده کشورمان در ارتباط است.