عضو هیات علمی ‌دانشگاه تربیت مدرس گفت: در طرح شناسایی مشاغل IT در ایران تلاش شده با در نظر گرفتن استانداردهای بین‌المللی و رعایت دقیق آن‌ها و با لحاظ‌کردن ویژگی‌های نیروی کار و منابع انسانی بومی، برنامه‌های کاملی برای تربیت نیروی انسانی استخراج شود. غلامعلی منتظر در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان، با بیان این‌که طرح شناسایی مشاغل IT در ایران و تدوین مفاد آموزشی برای آن، عنوان طرح برگزیده جشنواره بین‌المللی خوارزمی در حوزه IT ‌سال ۸۴ بود، گفت: متاسفانه رویکرد ما به IT از ابتدا سخت‌افزارگرا بود و برداشت رایانه‌ای را به همراه داشت، پس از آن برای توسعه IT به شبکه‌سازی پرداخته شد و شبکه‌های جزیره‌ای و منقطع که مشکلات متعددی را ایجاد کرده است، به وجود آمدند.

عضو هیات علمی‌ دانشگاه تربیت مدرس با بیان این‌که ماهیت کار در دنیا در حال تغییر است، به چهار رده کاری جدید در دنیا اشاره کرد و افزود: در تحقیقاتی که دانشگاه تربیت مدرس در این طرح انجام داد، ۲۵۰ شغل جدید در دنیا در دو رده تاثیر‌گذاری IT و متاثر از IT تعریف شده‌اند که اغلب شغل‌های کاملا جدیدی هستند یا از ترکیب و دگردیسی چند شغل حاصل شده‌اند.

وی ادامه داد: مفاد آموزشی برای تربیت نیروهای جدید تدوین کردیم، از آن جا که معضل اصلی در کشور اشتغال است و اگر قرار باشد IT در اشتغال تاثیر داشته باشد، باید به تربیت نیروی جدید توجه ویژه‌ داشت. از سوی دیگر تحقیقاتمان نشان داد که ۵۰ رده شغلی اولین جبهه مواجهه جامعه ایران با موج فناوری اطلاعات است. از این رو هدف اصلی آن بود که با شناخت این ۵۰ شغل جدید تمهیدات لازم برای حضور با نشاط جامعه جوان ایران در عصر اطلاعات مهیا شود.