بازار 4میلیارد دلاری نرم‌افزارهای ضدویروس در انحصار سه شرکت اصلی است

صنعت تولید نرم‌افزارهای امنیتی و ضدویروس به عنوان یکی از صنایع درحال رشد نرم‌افزاری است که در انحصار چند شرکت بزرگ قرار گرفته‌است. به گزارش سایت اینترنتی «اینترنت نیوز»، شرکت تحقیقات بازار «گارتنر» به تازگی اعلام کرده‌است، ارزش بازار نرم‌افزارهای ضدویروس در سال ۲۰۰۵ با یک رشد ۱۳/۶درصدی به ۴میلیارد دلار رسیده که ۸۷درصد از این بازار به شکل انحصاری در اختیار سه شرکت «سیمانتک»، «مک آفی» و «ترند مایکر» قرار گرفته‌است.

شرکت «سیمانتک»، تولیدکننده مجموعه نرم‌افزارهای «نورتون آنتی‌ویروس» هم‌اکنون مهم‌ترین تولیدکننده نرم‌افزارهای امنیتی است و ۵۴درصد از بازار این قبیل محصولات را در اختیار خود دارد.

پس از «سیمانتک»، دو شرکت «مک آفی» و «ترند مایکرو» به ترتیب با ۱۹درصد و ۱۴درصد از سهم بازار، دومین و سومین شرکت بزرگ تولیدکننده نرم‌افزارهای ضدویروس محسوب می‌شوند.

پس از این سه شرکت، ده‌ها شرکت دیگر از جمله «سوفوس»، «پاندا»، «کاسپرسکی» و «آنتی‌ویر» همگی روی هم کمتر از ۱۳درصد از این بازار را در اختیار دارند.

این درحالی است که هم‌اکنون شرکت «مایکروسافت» نیز برای نخستین بار با مجموعه امنیتی «لایو وان کر»، خود را برای ورود به دنیای نرم‌افزارهای ضد ویروس آماده می‌کند.

مایکروسافت در آینده نزدیک مجموعه امنیتی «لایو وان کر» را با اشتراک‌های یک ساله به کاربران خواهد فروخت و بسیاری کارشناسان عقیده دارند ورود «مایکروسافت» به بازار نرم‌افزارهای ضدویروس، توازن قوا در این بازار را برهم خواهد زد.

درحالی که در گذشته معمولا نرم‌افزارهای ضد ویروس جدا از نرم‌افزارهای ضداسپای‌ور عرضه می‌شدند، هم‌اکنون باتوجه به تمایل کاربران به استفاده از یک نرم‌افزار امنیتی واحد در رایانه با قابلیت‌هایی نظیر ضدویروس، فایروال و ضد اسپای‌ور، شرکت‌های بزرگ به ترکیب این قبیل قابلیت‌ها با یکدیگر و جای دادن آنها در محصولات واحد روی آورده‌اند.

به طور مثال محصول «لایو وان کر» مایکروسافت از تمامی قابلیت‌های یاد شده برخوردار خواهد بود و مجموعه امنیتی جدید «سیمانتک» به نام «نورتون ۳۶۰» و همچنین مجموعه امنیتی جدید «مک آفی» به نام «توتال پروتکشن» نیز تمامی نیازمندی‌های امنیتی کاربر را به صورت یکجا عرضه خواهند کرد.