بدون داشتن آمار  برای 2500شرکت دولتی بودجه می‌ریزیم

ایسنا - سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به لحاظ تدوین برنامه و تخصیص اعتبار نبض توسعه‌ اقتصاد کشور است. هادی حق‌شناس، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، گفت: با اشاره به روند خصوصی‌سازی در کشور درباره‌ وضعیت شرکت‌های دولتی در قانون بودجه که مشمول واگذاری‌ها می‌شوند، گفت: چندین سال است که مرتب ۲۵۰۰شرکت دولتی را در نظام بودجه‌ریزی کشور می‌آوریم بی‌آن که کسی آمار دقیقی از تعداد آنها ارائه کند، در حالی که عده‌ای بر این باورند که این شرکت‌ها باید به ۵۰۰شرکت مادر تخصصی تبدیل شوند که در قالب برنامه‌ سوم نیز به آن اشاره شده بود.

وی ادامه داد: اما عملا اهداف برنامه‌ پنج ساله‌ سوم کمتر از ۵۰‌درصد تحقق یافت در حالی که ناظر و مجری، خود سازمان مدیریت بود.

نماینده‌ مردم بندر انزلی در مجلس، اضافه کرد: سیاست‌های کلی جدیدی که از اصل ۴۴ قانون اساسی ارائه شده و به تصویب رسیده است، متولی اصلی آن سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی است زیرا هیچ یک از دستگاه‌های اجرایی نمی‌توانند به تنهایی این کار را انجام بدهند. بلکه شرکت‌های سودآور باید سریعا وارد بورس شده و واگذاری‌ها را انجام بدهند. سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی متولی این کار است.

حق‌شناس خاطر نشان کرد: اگر سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اعتقادی به این قضیه نداشته باشد، بودجه‌ای را که چند ماه آینده به مجلس خواهد آمد نباید پیش‌بینی کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، در ادامه با اشاره به نقش و عملکرد سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در نظام اقتصادی کشور، گفت: سازمان مدیریت به لحاظ تدوین برنامه و تخصیص بودجه، نبض اقتصاد و توسعه‌ دولتی کشور است و تمامی سازمان‌های مستقل و وزارتخانه‌های موجود در نظام اداری کشور از محل این سازمان به کارایی می‌رسند. زیرا سازمان مدیریت پمپاژ‌کننده‌ پول و برنامه و شریان اصلی اداری - سازمانی به شمار می‌آید.

وی با بیان اینکه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مجرای دو سویه بین دولت و مجلس است، افزود: این سازمان از یک سو مصوبات مجلس را به دولت ابلاغ می‌کند و از سوی دیگر لوایح دولت را به مجرای قانون‌گذاری ارائه می‌کند، لذا کارا نبودن آن به منزله‌ عدم کارایی دولت و مجلس است.

نماینده‌ مردم بندر انزلی، کارشناسان دستگاه‌های اجرایی را به عنوان بازوی اجرایی سازمان مدیریت نام برد و تصریح کرد: امروز در سازمان مدیریت، به موازات دستگاه‌های اجرایی، کارشناسان متعددی حضور دارند که موجب شده‌اند تا سازمانی پر تراکم و حجیم به لحاظ پرسنلی و نیروی انسانی به وجود آید، لذا اگر سازمان مدیریت به تعدیل نیروی انسانی و استفاده از کارشناسان زبده نپردازد نمی‌تواند انتظارات موجود را برآورده کند.

همچنین توسلی‌زاده دیگر عضو این کمیسیون نیز در این باره گفت: سازمان مدیریت وبرنامه‌ریزی به عنوان یک عامل کلیدی و موثر می‌تواند به تحقق اهداف خصوصی‌سازی کمک کند، مشروط بر آن که با اعمال سخت‌گیری و مانع تراشی، بخش خصوصی و دستگاه‌های غیردولتی را مایوس نکند، بلکه مشوق جریان خصوصی‌سازی باشد تا سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی محقق شود.

وی با بیان این مطلب درباره نقش سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در پیشبرد روند خصوصی‌سازی گفت: اگر قرار باشد خصوصی‌سازی در انحصار سازمان مدیریت قرار بگیرد مغایر با کل مصوبات برنامه‌های توسعه و اصل ۴۴ قانون اساسی است، ولی اگر می‌خواهیم خصوصی‌سازی با سازوکارها و نظارت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی پیش برود طبیعی است که این سازمان به عنوان مدیریت کلان کشور نقش موثری داشته باشد. وی ادامه داد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به عنوان یک عامل کلیدی، ضمن فراهم کردن مقدمات کار و نظارت بر جریان خصوصی‌سازی، می‌تواند تسهیل‌کننده‌ سیاست‌های پیش‌بینی شده اصل ۴۴ قانون اساسی باشد.