تغذیه انحصاری با شیر مادر تا ۶ماهگی و تداوم آن همراه با شروع غذای کمکی تا ۲ سالگی برای هر شیرخواری توصیه می‌شود. به گزارش ایسنا، براساس ماده یک قانون ترویج تغذیه با شیر مادر و حمایت از مادران در دوران شیردهی، مصوب مجلس شورای اسلامی ورود هر نوع شیر خشک و غذاهای کمکی شیرخوار، باید با رعایت قانون مقررات صادرات و واردات کشور صورت گیرد و شیر خشک فقط از طریق داروخانه‌ها توزیع شود. مهندس سمیرا صباح کارشناس مسوول شیر خشک اداره کل نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت با اشاره به ورود شیر خشک به کشور به ۲ فرم یارانه‌ای و غیر یارانه‌ای اظهارکرد: هم‌اکنون ۶ میلیون قوطی شیر مصنوعی به صورت یارانه‌ای و ۱۰میلیون به صورت غیر یارانه‌ای وارد کشور می‌شود.

وی ادامه داد: از ۶میلیون قوطی شیر خشک یارانه‌ای یک میلیون قوطی در مراکز بهداشتی توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی در مناطق روستایی به صورت رایگان توزیع می‌شود و ۵۰۰هزار قوطی هم برای ارائه رایگان به خانواده‌های مستحق به سازمان بهزیستی تحویل داده می‌شود.

صباح بر لزوم توجه بیشتر مصرف‌کنندگان به وجود برچسب فارسی بر روی قوطی شیر خشک‌ تاکید کرد و افزود: برچسب فارسی مجوز وزارت بهداشت برای عرضه و توزیع آن در سطح کشور است. وی در ادامه توضیح داد: شیر خشک‌هایی که واجد برچسب فارسی هستند برای بررسی و آنالیز به آزمایشگاه ارسال و از نظر عدم وجود آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی و عدم وجود مواد رادیواکتیو در سازمان انرژی اتمی مورد تایید قرار می‌گیرند. وی گفت: شیرخشک‌های عربی فاقد برچسب فارسی غالبا شیرخشک‌های از رده خارج شده کشور عراق هستند که به صورت قاچاق وارد ایران شده و خانواده‌های ایرانی به علت قیمت پایین به سراغ آنها می‌روند.

صباح به وجود ۴ نوع شیرخشک مجاز در کشور اشاره کرد و افزود: هومانا، multi، مولتی بیومیل و SMA Gold ۴ شیرخشک‌های مجاز در کشور هستند که با مجوز وزارت بهداشت وارد کشور می‌شوند.

وی در ادامه از وجود کارخانه تولید شیر خشک بیومیل در کشور طی ۲سال اخیر خبر داد و گفت: طی ۲ تا ۳سال آینده کارخانه‌ای در ایران، شیر خشک مولتی را به بازار عرضه می‌کند. صباح افزود: در کنار غذای کودک سرلاک، یکی از شرکت‌های داخلی، کارخانه شیر خشک اطفال را راه‌اندازی و تا پایان سال برای تولید شیرخشک به بهره‌برداری می‌رسد.