اولین اقتصاددان آمریکایی

هنری کاری (۱۸۷۹-۱۷۹۳) پرآوازه‌ترین اقتصاددان آمریکایی نیمه اول قرن بیستم، به‌ویژه در خارج از آمریکا به حساب می‌آید. نظرات او از بسیاری جهات تمام و کمال آمریکایی است: تنفر عمیق نسبت به نظریه مالتوس و ریکاردو، اعتقاد به اینکه تمامی نظریه‌های اقتصاد کلاسیک در پرتو فراوانی نیروی کار و زمین در ایالات متحده محتاج تجدیدنظر است و اعتقاد به هماهنگی اساسی منافع گروه‌های مختلف و بالاخره هواخواهی از نظریه حمایت‌طلبی در تجارت خارجی. کاری، در کتاب مهم خود اصول اقتصاد سیاسی که در سال ۱۸۴۰ منتشر کرد، نظریه ارزش را بازنویسی کرد و در آن متذکر شد که ارزش نه فقط با هزینه کار در گذشته، بلکه با هزینه کار در آینده نیز تعیین می‌گردد. نظری که کارل مارکس آن را بسیار می‌پسندید. او در کتاب دیگری تحت عنوان گذشته، حال و آینده که در سال ۱۸۴۸ تالیف کرد، نظریه خود را در مورد اجاره اقتصادی مطرح کرد و مدعی شد که به زیر کشت بردن زمین‌ها لااقل در ایالات متحده آمریکا دقیقا عکس آن ترتیبی است که ریکاردو عنوان کرده، یعنی ابتدا زمین‌های نامرغوب و سپس زمین‌های مرغوب به زیر کشت رفته‌اند. دلیل این امر شاید این است که بازده استفاده از سرمایه در روی زمین به جای آنکه نزولی باشد، صعودی است. کاری، البته نتوانست تشخیص دهد که این تنها در مواردی که سرمایه و کار بیشتر روی زمین مشابهی به خدمت گرفته می‌شود، صادق است و در مواردی که یک میزان سرمایه و نیروی کار روی زمین مشابهی به خدمت گرفته شده، صادق نیست. با وجود این، همین مخالفت کاری خیلی از اقتصاد‌دانان کلاسیک را به زحمت انداخت و حتی جان‌استوارت میلنظر کاری را مردود دانست.

هنری کاری در سال ۱۷۹۳‌ در فیلادلفیای آمریکا در خانواده یک مهاجر ایرلندی متولد شد. پدر او ناشری مشهور و از مبلغان پیشرو حمایت‌گرایی بود.

کاری که هیچ‌گاه تحصیلات رسمی نکرده بود، پس از فوت پدر شغل او را دنبال کرد و روزنامه‌نگاری را بر مشاغل متعدد دیگری در فیلادلفیا و ایالات دیگر دنبال کرد. او دارای چندین کتاب و هزاران مقاله روزنامه‌ای است. کاری در اواخر دهه ۱۸۵۰‌به تدریج از علم اقتصاد فاصله گرفت و تحت‌تاثیر تعالیم اگوست کنت و اسپنسر به جامعه‌شناسی روی آورد. او در کتاب‌های اصول علم اجتماع و وحدت قانون: به نحوی که به علم فیزیک، علم‌الاجتماع و علوم فکری و اخلاقی نمایان است که به ترتیب در سال ۱۸۵۹‌ و ۱۸۷۲‌ تالیف کرد، حرف‌های بزرگ‌تر از دهان خود زد و به هر حال در اینجا نیز نماینده تفکر آمریکایی زمان خود بود که معتقد بود دوره‌علم‌ اقتصاد تخصصی آمده است.