جمع‌آوری 27میلیارد فوت مکعب گاز در طرح آماک

تاکنون حدود ۲۷‌میلیارد فوت مکعب از گازهای واحدهای در حال بهره‌برداری طرح آماک جمع‌آوری شده و پس از شیرین‌سازی حدود ۱۵۰‌هزار تن NGL تولید و به پتروشیمی‌ بندر امام تحویل داده شده است. بیژن‌فر ـ مدیر پروژه آماک ـ در گفت‌وگو باایسنا با بیان این مطلب افزود: NGL تولیدی پس از تحویل به پتروشیمی ‌به LPG و بنزین طبیعی تبدیل می‌شود، ضمن اینکه حدود ۲۲‌میلیارد فوت مکعب گاز سبک نیز به شرکت ملی گاز تحویل داده‌ایم.

وی یادآور شد: واحدهای مارون ۳، کوپال و آب تیمور در مراحل تست و پیش راه‌اندازی هستند که پیش‌بینی می‌شود طبق برنامه مارون ۳ در اواخر شهریور و کوپال و ایستگاه تقویت فشار آب تیمور نیز در آذرماه به بهره‌برداری برسند.

بیژن‌فر با بیان اینکه با ورود این سه واحد به خط تولید، فاز اول طرح تمام شده تلقی می‌شود، خاطرنشان کرد: فاز دوم این طرح نیز که شامل ایستگاه تقویت فشار گاز اسیدی و خط انتقال آن به پتروشیمی ‌رازی می‌شود، در آذرماه به اتمام می‌رسد که در نهایت طرح در اوایل دی ماه به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیر پروژه آماک با اشاره به منابع تامین مالی پروژه گفت: در چارچوب مصوبه شورای اقتصاد برای این طرح ۳۳۵‌میلیون دلار اعتبار بیع متقابل پیش‌بینی شده است.

بودجه موردنیاز طرح آماک از دو بخش بیع متقابل و منابع داخلی شرکت ملی نفت تشکیل می‌شود که به طور مشخص ۵/۷۲‌میلیون دلار منابع داخلی این طرح را تشکیل می‌دهد و در مجموع کل طرح ۵۳۰‌میلیون دلار اعتبار دارد. ارزش ناخالص سالانه محصولات این طرح نیز بالغ بر ۲۱۰‌میلیون دلار، نرخ بازدهی داخلی سرمایه‌گذاری ۲۸‌درصد و دوره بازگشت سرمایه ۳۰‌ماهه خواهد بود. تولیدات نهایی ناشی از اجرای طرح آماک شامل ۱۸۲‌میلیون فوت مکعب گاز سبک شیرین و تولیدات مستقیم آن ۲۱۰‌میلیون فوت مکعب گاز غنی شیرین‌سازی شده، ۵‌هزار بشکه مایعات گازی شیرین و ۵۰۰بشکه مایعات گازی ترش است.

همچنین ۹‌هزار و ۴۵۰بشکه پروپان، ۶‌هزار و ۵۶۰بشکه بوتان ناشی از تولیدات اجرا و ۵‌هزار و ۶۸۰بشکه بنزین طبیعی و ۵۰۰بشکه مایعات گازی ترش به طور روزانه از طریق تولیدات مستقیم این طرح به دست می‌آید.