رییس انجمن شرکتهای اینترنتی:
اختلالهای اینترنت با کمتوجهی مسوولان مخابرات ادامه دارد
گروه کامپیوتر- نزدیک به سه هفته از زمان قطعی فیبرنوری جاسک- فجیره و ایجاد اختلال در شبکه اینترنت کشور میگذرد و این در حالی است که برخلاف وعدههای داده شده مبنی بر رفع سه روزه اختلالها توسط شرکت ارتباطات سیار، قطعیهای مکرر اینترنت موجب ضررهای هنگفت برای کاربران اینترنت و شرکتهای ارائه دهنده این خدمات در کشور شده است. پس از قطعی تنها فیبرنوری
تامین کننده ارتباطات اینترنتی در کشور که دلیل آن نیز به صورت شفاف و مشخصی اعلام نشد، مسوولان شرکت ارتباطات زیرساخت به انتقال ترافیک شبکه روی مسیر فیبر ایران و ترکیه اقدام کردند اما به دلیل ظرفیت بسیار پایین این فیبر تغییر چندانی در اختلالها و قطعی اینترنت حاصل نشده است.
به گفته مسعود ریاضیات، رییس انجمن شرکتهای اینترنتی (ISP)ها طولانی شدن روند رفع اختلالها به دلیل کمتوجهی و عدم پیشبینیهای لازم برای مواقع قطعی فیبر توسط مسوولان به وجود آمده است.
وی معتقد است: اگر نقاط ارتباط کشور با اینترنت و لینکهای ارتباطی متنوع و از مسیرهای مختلف تامین شود و در زمان قطعی فیبر اصلی از مسیرهای پشتیبان استفاده شود میتوان از قطعی طولانی شاهرگ حیاتی ارتباطات کشور جلوگیری به عمل آورد.
رییس انجمن شرکتهای اینترنتی در ادامه میگوید: در حال حاضر دولت تماس با اینترنت را از طریق ماهواره برای شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنتی (ISP)ها ممنوع کرده است و این خدمات در انحصار دولت قرار گرفتهاند.
بنابراین در هنگام قطعی فیبرنوری و کانال اصلی ارتباطات اینترنتی باید دولت جبران خسارت کند.ریاضیات با اشاره به این که ISPها قراردادی با مخابرات در خصوص تضمین کیفیت شبکه اینترنت ندارند، گفت: مخابرات از لحاظ رعایت مسائل فنی و اخلاقی باید نسبت به پرداخت جریمه و جبران خسارتهای وارد شده به شرکتها متعهد باشد و وزارت ICT و شرکت فناوری اطلاعات به نحو مطلوب خسارات را جبران کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: جبران خسارتها به تنهایی کافی نیست و باید مخابرات تمهیداتی به منظور جلوگیری از اینگونه اتفاقها در نظر بگیرد.
وی با تایید بر ایجاد تنوع در نقاط ارتباطی کشور افزود: لازم است تا مسوولان به ایجاد مسیرهای پشتیبان برای اتصال به شبکه اینترنت اقدام کنند تا هیچوقت اینترنت در کشور همانند هفتههای گذشته و همچنین سالهای گذشته دچار قطعی نشود.
ریاضیات با اشاره به فرمان مقام معظم رهبری در خصوص سیاستهای بند ج اصل ۴۴ قانون اساسی مبنی بر خصوصیسازی گفت: از لحاظ سیاستهای کاری نیز باید با توجه به این اصل از توانبخشی خصوصی در تامین و توزیع خدمات اینترنتی در کشور استفاده شود.
وی افزود: وزارت ICT به جز فعالیتهای زیرساخت باید طبق فرمان جدید به بخش خصوصی واگذار شود و خدمات شبکه اینترنت به جز فیبر اصلی آن که جزو زیرساخت محسوب میشود باید در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد تا این بخش با تعامل شرکتهای خارجی به ارائه سرویسهای اینترنت متنوع، باکیفیت و نرخ پایینتر بپردازد.به گفته ریاضیات بخش خصوصی در این حوزه میتواند تضمینکننده کیفیت خدمات باشد و از خطرات قطعی شبکه جلوگیری کند.
ارسال نظر