پتروپارس و ونزوئلا  مشارکت می‌کنند

به گفته مدیرعامل پتروپارس، در گفت‌وگوهای روسای جمهور ایران و ونزوئلا مقرر شد یک شرکت نفتی مشترک بین ایران و ونزوئلا تشکیل شود. از راست: محمدعلی طالبی - غلام‌رضا منوچهری

غلامرضا منوچهری در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: قرارداد اکتشاف و توسعه یک میدان گازی در ونزوئلا با نام کاردون۲ در ملاقات با وزیرنفت این کشور و شرکت پتروپارس به امضا رسید.

وی افزود: مرحله اول آن‌که مشترکا انجام می‌شود شامل ارزیابی ذخایر میدان و سنجش اقتصادی بودن آن بوده و پس از آن وارد مرحله اجرایی خواهیم شد.

منوچهری یادآور شد: گفت‌وگوهایی نیز بین روسای جمهور ونزوئلا و ایران صورت گرفت و پیشنهاد شد یک شرکت نفتی مشترک بین ایران و ونزوئلا تشکیل شود. بر این اساس شرکت پتروپارس از ایران و شرکت ملی نفت ونزوئلا، در مدت ۳ ماه این شرکت را به ثبت خواهند رساند.

مدیرعامل پتروپارس گفت: این شرکت مشترک برای کار در ونزوئلا، ایران و برخی کشورهای آفریقایی ایجاد می‌شود.

وی تصریح کرد: مقرر شد دوره‌های آموزشی نیز برای برخی از کارشناسان ونزوئلایی توسط معاونت امور انسانی وزارت نفت برگزار شود.

منوچهری افزود: قراردادی نیز برای ارائه خدمات مهندسی و مدیریتی در منطقه نفتی «پاریای شمالی» با شرکت ملی نفت ونزوئلا امضا کردیم که در آنجا مشارکت در سرمایه‌گذاری نداریم و به ارائه خدمات مهندسی و مدیریتی می‌پردازیم.

وی در خصوص ابعاد و ارزش میدان گازی «کاردون ۲» گفت: چون هنوز به مرحله اقتصادسنجی در مورد این میدان نرسیدیم زود است که ارقام را ذکر کنیم.

منوچهری یادآور شد: در پروتکل مشترکی که بین وزرای نفت دو کشور به امضا رسید، مقرر شد شرکت ملی نفت ونزوئلا در پالایشگاه کاندنسیت بندر عباس به همراه یک شرکت اندونزیایی مشارکت داشته باشد. همچنین مقرر شد شرکت اندونزیایی به همراه شرکت ملی نفت ایران یا پتروپارس در پالایشگاهی که قرار است در منطقه «آیا کوچو» در میدان نفتی «اورینکو» احداث شود، مشارکت کند.

وی افزود: مقرر شد در احداث پالایشگاه نفت سنگین در اندونزی که ۲۰‌درصد سهم مشارکت ایران است، سهمی نیز برای شرکت ملی نفت ونزوئلا در نظر گرفته شود.

ارزیابی یک بلوک گازی در ونزوئلا به «پتروپارس» واگذار شد

از سوی دیگر سند همکاری شرکت پتروپارس و شرکت دولتی نفت ونزوئلا (PDVSA) برای مطالعه مشترک در بلوک گازی «کاردون» در خلیج‌ونزوئلا، به امضای مدیر عامل شرکت پتروپارس و مدیرعامل شرکت دولتی نفت ونزوئلا رسید.

مهندس محمد علی طالبی، نماینده شرکت پتروپارس در ونزوئلا در گفت‌و‌گو با شانا با بیان این مطلب افزود: پس از آن که شرکت PDVSA اطلاعاتی از این میدان را در اختیار ما قرار دهد، مطالعه را آغاز می‌کنیم.

وی زمان لازم برای انجام مطالعه میدان گازی «کاردون۲» را ۱۸ ماه اعلام کرد و گفت: پس از پایان مطالعه مشترک این میدان و در صورت اقتصادی بودن، توسعه این میدان گازی با مشارکت شرکت PDVSA در دستور کار قرار می‌گیرد.

نماینده شرکت پتروپارس در ونزوئلا، از امضای قرارداد دیگر میان شرکت پتروپارس و PDVSA در این هفته خبر داد و گفت: انعقاد قرارداد دراز مدت (۴ ساله) برای فعالیت شرکت پتروپارس در منطقه شمال پاریا (North of paria ) و مارسیکال سوکر (Marscal sucri) از دیگر قراردادهای منعقد شده درسفر هوگو چاوز، رییس جمهورى و رافائل رامیرز، وزیر انرژی و معادن ونزوئلا به ایران بود.

طالبی افزود: این قرارداد با مدیریت پروژه‌های فراساحل ونزوئلا در ارتباط است و بر اساس آن، پروژه‌هایی که در بخش فراساحل به کمک مدیریتی نیاز دارند، خدمات مدیریتی به آنها ارائه می‌شود.

وی با بیان این که این فعالیت هم‌اکنون آغاز شده است، گفت: نیروهای کارشناس در این بخش به شرکت PDVSA معرفی شده اند و پس از تایید، به عنوان نماینده PDVSA‌، خدمات مدیریتی ارائه می‌دهند.

ارزیابی بلوک های ا و ۲ «آیاکوچو» نماینده شرکت پتروپارس در ونزوئلا، از فعالیت کارشناسان شرکت پتروپارس در پروژه همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک برای عملیات اکتشافی تعیین و تایید مقدار ذخایر میدان نفت سنگین «آیاکوچو» در بلوک‌های ۱ و ۲ خبر داد.

طالبی اظهار داشت: به دلیل رضایت ونزوئلا از عملکرد پتروپارس در بلوک ۷ «آیاکوچو»، ارزیابی بلوک‌های ۱ و ۲ در این منطقه به شرکت پتروپارس واگذار شد.

طالبی با بیان این که فعالیت در بلوک ۷ «آیاکوچو» شامل ۴ مرحله می‌شود، گفت: مرحله دوم این پروژه را حفر گمانه‌ها با نظارت مشاوران ایرانی تشکیل می‌دهد و حفر این گمانه‌ها را کارشناسان شرکت ونزوئلایی PDVSA با نظارت متخصصان ایرانی انجام می‌دهند که انجام این عملیات، شش ماه به طول می‌انجامد.

وی اظهار داشت: پس از شروع عملیات حفاری، تیمی از ایران برای تکمیل فعالیت خود در فاز اول به منظور ارزیابی کامل منطقه و دریافت اطلاعات بیشتر از چاه‌ها و تعریف مدل استاتیکی و دینامیکی مخزن به آنجا اعزام می‌شود.طالبی افزود: در مرحله چهارم نیز شرکت ونزوئلا به کمک برخی شرکت‌ها، میزان نفت درجای مخزن را اعلام می‌کند.وی گفت: درصورتی که شرکت ونزوئلا در انجام این فعالیت‌ها با مشکلیرو به رو نشود، یک سال آینده وضعیت نحوه مشارکت ایران با شرکتPDVSA برای توسعه این میدان مشخص خواهد شد.

تشکیل کمیته انرژی

نماینده شرکت پتروپارس در ونزوئلا همچنین گفت: به منظور توسعه همکاری‌ها در بخش انرژی، یک تفاهمنامه کلی (MOU) میان وزیر نفت ایران و وزیر انرژی و معادن ونزوئلا و چهار تفاهمنامه دیگر میان شرکت‌های زیر مجموعه آنها به امضا رسید که یکی از بندهای آن تشکیل کمیته انرژی است و بر اساس آن فعالیت‌های انرژی در ونزوئلا زیر نظر وزیر نفت ایران و وزیر نفت انرژی ونزوئلا هدایت می‌شود.

طالبی افزود: همچنین در سندی که وزیران نفت ایران و وزیر انرژی و معادن ونزوئلا امضا کردند، قرار شد «پتروپارس» و «PDVSA » کنسرسیومی از شرکت‌های ایرانی،‌ ونزوئلایی برای اجرای پروژه‌های مختلف در ونزوئلا، ایران یا کشور سومی تشکیل دهند.