روحانی در همایش سراسری مجریان برگزاری انتخابات ۹۶ ارائه کرد
توصیههای انتخاباتی رئیسجمهور
دنیای اقتصاد: حسن روحانی، رئیسجمهوری روز گذشته در همایش سراسری مجریان برگزاری انتخابات ۹۶ نسبت به استفاده از امکانات بیتالمال در انتخابات هشدار داد و گفت: «امکانات دولتی به معنای عام کلمه، همه قوا، نیروهای مسلح و همه دستگاههایی که از بیتالمال اداره میشوند را شامل میشود و هیچکس حق ندارد از تریبونهای عمومی و رسانه ملی و روزنامهها و سایتهایی که از بیتالمال اداره میشوند، نسبت به تبلیغ فرد یا جناح خاصی استفاده کند و این موضوع ممنوع است و مسوول آن هم وزارت کشور و مسوولان این وزارتخانه هستند.
دنیای اقتصاد: حسن روحانی، رئیسجمهوری روز گذشته در همایش سراسری مجریان برگزاری انتخابات ۹۶ نسبت به استفاده از امکانات بیتالمال در انتخابات هشدار داد و گفت: «امکانات دولتی به معنای عام کلمه، همه قوا، نیروهای مسلح و همه دستگاههایی که از بیتالمال اداره میشوند را شامل میشود و هیچکس حق ندارد از تریبونهای عمومی و رسانه ملی و روزنامهها و سایتهایی که از بیتالمال اداره میشوند، نسبت به تبلیغ فرد یا جناح خاصی استفاده کند و این موضوع ممنوع است و مسوول آن هم وزارت کشور و مسوولان این وزارتخانه هستند.» رئیس شورایعالی امنیت ملی همچنین افزود: «چنانکه یک نیروی نظامی، مسلح و امنیتی تخلف کند باید در مقابل آن بایستیم و اعتراض کنیم. هر کسی میخواهد میتواند از اموال شخصی خرج کند و طرفدارانش نیز از اموال شخصی برایش خرج کنند اما استفاده از بیتالمال ممنوع است.»
به گزارش «ایرنا» حسن روحانی در این همایش که در تالار بزرگ کشور برگزار شد، همچنین درمورد بروز اختلاف و شکاف در جامعه هشدار داد و ضمن تاکید بر این نکته که امنیت مساله بسیار مهمی است، افزود: «اگر سلاح ما صد برابر باشد اما خدای ناکرده در بین مردم، اقوام و مذاهب شکاف باشد؛ اعتمادها از بین برود و امنیت تامین نمیشود. مگر در آمریکا و اروپا این همه ابزار امنیتی وجود ندارد؟ مگر توانستند امنیت خود را حفظ کنند؟ در منطقه که برخی کشورها دچار مشکل هستند، اسلحه ندارند؟ وقتی که اختلاف شروع شود، کینه توزی و تنازع آغاز میشود.» روحانی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر پرهیز از دو قطبی شدن انتخابات اظهار کرد: «نگذاریم انتخابات قطبی شود چرا که دردسر درست میکند. تجربه داریم و دیدیم چه مشکلاتی بهوجود آمد چراکه وقتی قطبی شد، احساساتی و شعاری میشود.» روحانی با بیان اینکه انتخابات در واقع نباید رقابت جناحها و احزاب باشد، افزود: «باید رقابت بین برنامههای افراد و احزاب باشد و نقدها باید براساس برنامهها صورت گیرد.» او اضافه کرد: «در انتخابات فردی برنده و فردی دیگر بازنده میشود، نباید کاری کنیم که در طول چهارسال، فرد بازنده کینه برنده را به دل بگیرد، همه ما برادر، دوست و اهل یک دین هستیم، باید در فضای سالم رقابت کنیم و مردم به هر کسی رای دادند روی چشم قرار دهیم. رئیسجمهوری در ادامه سخنانش سرمایه اجتماعی را بزرگترین سرمایه کشور دانست و گفت: «بعضیها برای اینکه از دولت انتقاد کنند کل اعتماد عمومی را زیر سوال میبرند، این خیانت به کشور و نظام است.» روحانی ادامه داد: «گناه بزرگی است کسانی که در کلام و سخن خود بذر کینه میافشانند. رقابت مشکلی ندارد اما نزاع، اختلاف و شکاف بین قومیت ها، ادیان و مذاهب بزرگترین گناه است.» به گزارش «ایرنا» او ادامه داد: «سرمایه اجتماعی بزرگترین سرمایه است. در بخش سیاسی و مجموعه قدرت سیاسی، اتکای ما به سرمایه اجتماعی و اعتماد است.»
هشدار در مورد اختلاف و شکاف
روحانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: «مسائل سیاسی برای رقابت خوب است و انتقاد برای حل مشکلات، رفع نواقص و دلسوزی ضروری است اما نگذاریم سبب کینه و اختلاف شود.» او تصریح کرد: «اینکه در ذهن آدم بیاید برای پیروزی جناحی، جناح دیگر اصلا نباشد، مگر میشود؟ این مانند کودکی است که تکالیف خود را انجام نداده و دعا میکند معلم مریض شود. بنابراین برخی چون درس خود را حاضر نکردهاند، میگویند رقیب نباشد تا یکهتاز باشیم، بدون رقابت مگر میشود زندگی کرد، بیاییم با محبت در کنار هم باشیم و رقابت سالم، خوب است.» روحانی تصریح کرد: نگذاریم در شرایط حساس جهانی و منطقهای، درجامعه اختلاف و شکاف بهوجود آید. در جهان شرایط عادی نداریم و همه باید متحد باشیم و زیر پرچم اسلام، ایران و ولایت در کنار هم و دست در دست هم از مشکلات عبور کنیم.
عمل به وعدهها
روحانی در ادامه سخنانش با تاکید بر اینکه دولت همه قولهایی را که به مردم داده بود از آغاز سال جاری عملی کرد، از رشد اقتصادی بالای ۶ درصد و تکرقمی شدن تورم از خرداد ماه سال جاری بعد از سالیان دراز در کشور خبر داد و گفت: «خدا را شکرگزاریم که خداوند به ما توفیق داد در برابر مردم شرمنده نشویم.» او همچنین گفت: «نوسازی ناوگان هوایی کار سخت و پیچیدهای بود که بعد از ۳۷ سال با شرکتهای سازنده به قرارداد رسیدیم؛ روشهای تامین منابع مالی آن را پیدا کردیم و اولین هواپیما وارد شد و چندین هواپیمای دیگر وارد کشور خواهد شد.» او با اشاره به اینکه در این مسیر برخیها چه چیزها نوشتند که دیدید، گفت: «به نظر میرسد برخیها از نو بدشان میآید حالا چرا؟ سالی چهار میلیارد دلار از پول مردم به جیب شرکتهای خارجی و عمدتا شرکتهای هوایی اطراف ما جذب میشود. اگر این پول را به شرکتهای هوایی خودمان بدهند چه اقدامات قابلتوجهی میتوان انجام داد.» رئیس دولت یازدهم گفت: «این قدرتی که میگوییم و فکر میکنیم در بخش خاص خلاصه شده یکی از آن ناوگان هوایی است، در کشورهای دنیا که هواپیماهای نو دارند، حضور هواپیمای ۴۰ ساله با آرم کشورمان آیا این قدرت ما است؟ نمیگویم زمین به آسمان میرود، هنر ما این است و هنر دیپلماسی این است که پیچهای سخت را به راحتی باز کند.» روحانی افزود: «برخی فکر میکنند فقط باید مشت گره کرد و داد زد، البته گاهی باید شعار داد و مشت گره کرد ولی همه چیز با مشت نمیشود پس خدا برای چه عقل داده است؟» رئیس دولت یازدهم افزود: «اگر مردم احساس کنند رایشان اثر نداشته انتخابات بعد سختتر خواهد بود. البته مردم به خاطر نظام پای صندوق خواهند آمد ولی باید تشویق کنیم و هرکسی کاندیدا میشود در هر امری باید بار مسوولیت سنگینی را احساس کند.»
به رسمیت شناختن مخالف
روحانی در بخش دیگری از سخنانش در همایش سراسری مجریان برگزاری انتخابات ۹۶ با اشاره به منشور حقوق شهروندی نیز اظهار کرد: باید به افکار، ادیان، مذاهب، زبانها، لهجهها و بزرگان احترام بگذاریم و اگر احترام نکنیم وحدت درست نمیشود. انشقاق، تفرقه و دو دستگی میآید؛ بنابراین باید افکار مختلف را شناسایی و قبول کنیم. رئیسجمهوری افزود: «یک نوع تفکر وجود ندارد. چرا وقتی در موضوعی به مراجع و رسالهها مراجعه میکنیم اختلافات وجود دارد؟ نظریات مختلف علمی است که در طول تاریخ آمده است. دولت زمانی میتواند عدالت را اجرا کند که اول مخالف خود را به رسمیت بشناسد.» روحانی تاکید کرد: «فکر میکنید اگر در کشور مخالف نباشد، افتخار است؟ نظامهایی که در کشورهای اطراف ما هست که در دوران انتخابات آرای آن فرد ۷۹/ ۹۹ درصد میشود و معلوم است که درست نیست. البته در صندوق ۱۰۰ در صد است حالا چند دهم و چند درصد بالا و پایین میکنند و تلاش میکنند که یک آدم و رقیب درست کنند.» او همچنین گفت: «البته مخالف هم حقوق و چارچوبی دارد و دولت هم وظایفی نسبت به مخالف دارد.»
شورای نگهبان مسوول نظارت بر انتخابات
رئیسجمهوری با اشاره به انتخابات سال آینده، به مجریان برگزاری انتخابات گفت: «باید مردم را تشویق کنیم و بخواهیم پای صندوق بیایند. مردم احساس کنند که اگر یک نفر پای صندوق نیاید مغبون شده و اهمال کرده است و بدانند که حضورشان پای صندوقهای رای برای عظمت ایران در سطح جهانی چقدر مهم است.» روحانی افزود: «با همان امنیت و آرامشی که انتخابات گذشته را برگزار کردید، انتخابات آتی را اداره کنید. همه باید مراقب باشیم که امکانات دولتی و عمومی به نفع جناح یا فرد خاصی استفاده نشود که حرام است.» رئیس دولت یازدهم اضافه کرد: «هیچ کسی حق ندارد از رسانه عمومی، روزنامه یا سایتی که از بیتالمال اداره میشود، در انتخابات نسبت به فرد یا جناح خاصی استفاده کند که این مساله ممنوع و مسوول نظارت بر آن وزارت کشور است.» روحانی گفت: «نمیپذیرم که کسی بگوید شورای نگهبان مسوول است، شورای نگهبان مسوولیت نظارت بر انتخابات را دارد.»
از برجام نترسیم
رئیسجمهوری در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به برجام گفت: «اگر برجام یک کار هم کرده بود این است که قطعنامههای الزامی فصل هفت شورای امنیت سازمان ملل را بدون اینکه یک لحظه و یک ساعت اجرا و عمل شود، برای اولین بار در تاریخ سیاسی جهان، لغو کردیم.» روحانی اظهار کرد: «هیچ کشوری نبوده که امور را به فصل هفت منشور سازمان ملل بکشاند و تصویب کند مگر اینکه یا آن نظام را سرنگون یا جنگ را بر او تحمیل کردهاند؛ در غیر این صورت اگر نمونهای دارید، بگویید.» او ادامه داد: «کشوری هستیم که این قطعنامهها را به دست همانهایی که قطعنامهها تصویب شده بود، لغو کردیم. البته برخی فکر میکردند منقلی هست و میتوانند قعطنامهها را در آتش بیندازند تا تمام شود اما قطعنامه باید از سوی خود شورا لغو میشد که ما این کار را کردیم.» روحانی با بیان اینکه از برجام نترسیم، گفت: «درباره آن حرف بزنیم و بگوییم. برخی سایتها فکر میکنند اگر حرف بزنند تعریف از دولت میشود. حالا حرام که نیست یکبار هم از دولت تعریف شود.» او اضافه کرد: «در این مسیر رهبر معظم انقلاب راهنمایی کردند، ملت به صحنه آمدند و این افتخار ملی است، ما هم بهعنوان خادم کار کردیم. همه دنیا به این مساله اذعان دارند. اسرائیل و تندروهای آمریکا میگویند اشکال برجام این است که ایران سر طرف مقابل کلاه گذاشته است در حالی که ما از همان روز اول گفته بودیم، برجام برد - برد است.»
ارسال نظر