اصلاح مدت ریاست‌جمهوری و ایجاد دو مجلس

دنیای اقتصاد: سه روز پس از انتشار اظهارات علی‌اکبر ناطق نوری، مسوول گروه بازرسی دفتر مقام معظم رهبری، مبنی‌بر باورش به نیاز قانون اساسی به بازنگری، محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین نیز به بازنگری در بخش‌هایی از قانون اساسی اشاره و پیشنهادهایی ارائه کرد. او در نشست علمی دستاوردهای انقلاب اسلامی که در دانشگاه تهران، به قانون انتخابات و به ویژه انتخابات ریاست‌جمهوری در کشوراشاره کرد و گفت: در قانون حداکثر هشت سال برای دوره ریاست‌جمهوری یک فرد مشخص شده است که فرصت خوبی است تا دولت‌ها برنامه‌هایی را که در دوره اول فعالیت خود داده‌اند، اجرا کنند؛ اما متاسفانه گاهی شاهدیم برخی دولت‌ها در سال هفتم فعالیت خود تازه اقدام به شروع کارهایی می‌کنند که نیازمند زمان است.

باهنر با اشاره به اینکه در روسیه پوتین دنبال شخصیتی مثل مدودف بود تا پس از یک دوره بتواند دوباره به قدرت برگردد و کارهای خود را ادامه دهد، گفت: درکشور ما هم شاهد این گونه فعالیت‌ها هستیم و به‌طور مثال بعد از دو دوره آقای هاشمی آقای خاتمی روی کار آمد و آقای احمدی‌نژاد نیز پس طی دوره‌اش دنبال یک مدودف می‌گشت. او افزود: پس شاید خوب باشد قانون اساسی را این‌طور اصلاح کنیم که مدت ریاست‌جمهوری هر فرد حداکثر و فقط هشت سال باشد؛ زیرا شاید عملکرد برخی افراد به گونه‌ای باشد که اتمام کار آنها بعد از یک دوره برای کشور مفید باشد.

دو مجلس لازم است

این فعال سیاسی در ادامه درباره فعالیت مجلس توضیح داد: بعد از ۲۸ سال سابقه تجربه حضور در مجلس معتقدم مملکت با یک مجلس نمی‌تواند اداره شود و این مجلس اصولا منافع ملی را نمی‌تواند تامین کند؛ زیرا تمرکز ندارد. به گفته باهنر، در حوزه تجدید نظر به قانون اساسی می‌توانیم زمان دوره‌های مجلس را بیشتر کنیم یا دو مجلس داشته باشیم.

او البته تاکید کرد که در اصلاح قانون اساسی نمی‌توانیم به‌طور کل مجلس را حذف کنیم.نایب رئیس سابق مجلس، در ادامه اظهاراتش به ضرورت حضور احزاب قدرتمند در نظام مردم‌سالاری دینی اشاره کرد و گفت: از آینده نظام مردم‌سالاری دینی در غیبت احزاب قدرتمند بیمناک هستم.این فعال سیاسی به ضرورت حضور مردم در پای صندوق‌های رای در انتخابات سال ۹۶ اشاره کرد و گفت: حضور احزاب قدرتمند در زمینه حضور مردم در صحنه و پای صندوق آرا بسیار تاثیرگذار هستند؛ اما از مشکلات شکل‌گیری احزاب در کشور ما این است که سیاست‌ورزان منافع حزب را می‌خواهند؛ اما هزینه‌های آن را نمی‌پردازند.

او از دیگر دلایل وجود حزب در کشور را جلوگیری از آزمون و خطا دانست و گفت: وقتی حزب نباشد برنامه‌ها بداهه‌ای است و ثباتی ندارد؛ در حالی که بعد از ۳۸ سال دیگر نباید آزمون و خطا کنیم و این طور نباشد هر دولت حرفی بزند. این نماینده سابق مجلس با تاکید بر ضرورت ترجیح مردم بر رضایت مردم گفت: برخی برنامه‌ها ممکن است به مذاق مردم خوش نیاید؛ اما به نفعشان باشد. اما متاسفانه در کشور شاهدیم همواره منافع مردم، فدای رضایت کوتاه‌مدت آنها می‌شود.

تکذیب کاندیداتوری

باهنر در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی در موردنظر و برنامه اصولگرایان برای انتخابات ریاست‌جمهوی ۹۶ گفت: ابتدا موضوع کاندیداتوری خودم برای انتخابات پیش رو را تکذیب می‌کنم. این فعال سیاسی در ادامه با تاکید بر اینکه حسن روحانی خدمات خوبی را برای کشور انجام دادند، گفت: اعتقادم بر این است مشکلات جدی در کشور وجود دارد و هنوز روزنه امید در افکار عمومی ایجاد نشده است. باهنر با اشاره به اینکه متاسفانه هنوز شاخص‌های اقتصادی نتوانسته است ذائقه مردم را شیرین کند، گفت: ‌به نظرم رای آقای روحانی ریزش کرده است و امید اصلاح‌طلبان در حال حاضر این است که رقیبشان چهره درشتی ندارد تا به رقابت به روحانی بپردازد؛ البته شاید هم این اتفاق نیفتد.

باهنر با اشاره به اینکه تا دوره ششم ریاست‌جمهوری یعنی زمان بنی‌صدر، شهید رجایی، حضرت آقا و آیت‌الله هاشمی انتخابات در کشور متعین بود، گفت: در سال ۷۶ انتخابات ریاست‌جمهوری جدی شد و گاهی رای مردم تعجب مسوولان نظام را برانگیخت. به‌طور مثال در اولین دوره آقای احمدی‌نژاد شاهد بودیم که آرای منفی آقای هاشمی باعث رای آوردن آقای احمدی‌نژاد شد؛ بنابراین در هر دوره‌ای اتفاق جدیدی رخ داده است و ممکن است در این دوره نیز شاهد باشیم که دوره‌یک رئیس‌جمهوری بعد از یک دوره فعالیتش پایان یابد و به دور بعد راه پیدا نکند.