گروه دیپلماسی: وزیر امور خارجه ایران در یک گفت‌وگوی تلویزیونی درباره رویارویی اش با رئیس‌جمهوری آمریکا در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل به برخی سوالات‌ پاسخ داد. به گزارش انتخاب، محمدجواد ظریف در گفت وگو با برنامه «دید در شب» درخصوص لحظه دیدار کوتاهش با رئیس‌جمهوری آمریکا در سازمان ملل گفت: «در سازمان ملل هنگام برگزاری جلسات مجمع عمومی تدابیر امنیتی شدیدی رعایت می‌شود. راه ورودی تقریبا کمتر از یک متر و نیم وجود دارد که سران و وزرا از این ورودی تردد می‌کنند.

پشت آن ورودی، هال بزرگی است که همه در آن حضور دارند و یک سوی این ورودی هم مجمع عمومی است. زمانی که سخنرانی آقای روحانی تمام شد من برای خارج شدن از سالن مهیا می‌شدم. آقای روحانی پس از اتمام سخنرانی از همان درب پشتی خارج شده بودند و من خیال می‌کردم که ایشان با اتمام سخنرانی رفته‌اند.»ظریف افزود: «پس از سخنرانی ایشان من چند دقیقه‌ای نشستم، چون در ملاحظات امنیتی که آمریکایی‌ها دارند اسکورت من مجزا است و باید با اسکورت مجزایی از سالن خارج بشوم. مسوولیت اسکورت رئیس‌جمهوری با وزارت خزانه داری یا سرویس مخفی که بخشی از خزانه داری است و اسکورت وزیر امور خارجه با وزارت امور خارجه آمریکا است، به همین دلیل من نشستم تا رئیس‌جمهوری خارج شوند اما آقای دکتر روحانی زمانی که از سالن خارج می‌شوند با رئیس‌جمهوری ونزوئلا روبه‌رو می‌شوند و رئیس‌جمهوری ونزوئلا ایشان را برای گفت‌وگویی به کناری برده بود. من با فاصله دو تا سه دقیقه که قصد خارج شدن از سالن مجمع را داشتم ناگهان دیدم که آقای کری و اوباما از همان ورودی وارد شدند، در واقع ما سینه به سینه هم شدیم.»او در ادامه توصیف لحظه رویارویی با رئیس‌جمهوری آمریکا گفت: «آقای کری، من را به او معرفی کرد و من هم با آقای اوباما دست دادم. نخستین چیزی که به من گفت این بود که «امیدوارم این دست دادن و رویارویی برای شما در ایران دردسر نشود.» من هم پاسخ دادم: «به هیچ وجه.» در آن مقطع من نباید اجازه می‌دادم که رئیس یک کشور خارجی گمان کند برای من با این حرکت در داخل کشور خودم مشکلاتی ایجاد خواهد شد. البته برخی حوادث بعدی در ایران نشان داد که ایشان درست می‌گفتند و من اشتباه می‌کردم.» وزیر امور خارجه افزود: «در آن چند دقیقه صحبت بسیار کوتاهی میان ما انجام گرفت و ایشان بر جدیت آمریکا در اجرای برجام تاکید کردند و من هم گفتم: «امیدوارم همین طور باشد.»ظریف در بخش دیگری از این گفت وگو به دیپلماسی بالکنی اشاره کرد و گفت: «من دوستان و مشاوران رسانه‌ای چه در داخل کشور و چه در خارج داشتم و با مشورت با آنها تصمیم گرفتم برخی مواقع به بالکن بیایم و پیام خود را منتقل کنیم. با توجه به اینکه طرف مقابل کوبورگ تریبون نصب می‌کردند و صحبت می‌کردند، طبیعتا خوب نبود که ما هم بخواهیم تقلید کنیم. در نتیجه تصمیم گرفتیم از ابتکار بالکن استفاده کرده و از آنجا موج رسانه‌ای که می‌خواهیم را در روند مذاکرات ایجاد کنیم.»

ظریف در ادامه درخصوص صفحه فیس‌بوکش گفت: «کسی به من نگفت فیس‌بوک را غیر فعال کنم. ولی احساس کردم برخی از دوستان از صفحه من تعابیر متفاوتی می‌کنند. برخی از دوستان در صفحه فیس‌بوک من به یکدیگر توهین می‌کردند و من حس خوبی نداشتم. چند بار هم از دوستان درخواست کردم که چنین نکنند و بالاخره احساس کردم خیلی نباید وارد این حوزه شوم و با تصمیم کاملا شخصی این کار را انجام دادم.» او با اشاره به موضوع فعالیتش در زمان رئیس‌جمهور سابق ادامه داد: «احمدی‌نژاد علاقه‌ای به بنده نداشتند و من هم ارادتی به سیاست‌های ایشان نداشتم. در دولت احمدی‌نژاد 6 سال خانه‌نشین شدم.» ظریف با بیان اینکه روحانی از نعمت‌هایی هستند که در این شرایط آمدند، افزود: «آقای دکتر روحانی در این شرایط یک نعمت بزرگ هستند. ایشان دنیا را به خوبی می‌شناسد، هسته‌ای را به خوبی می‌شناسد، هم جنگ و هم صلح را می‌شناسد، هم در هسته‌ای حضور فعالی داشتند و هم در جنگ حضور پررنگی داشتند.»