زمانسنج - ۲۱ فروردین ۹۳
گروه تاریخ اقتصاد- نخستین خط رسمى تلگراف در سال ۶۳۲۱ خورشیدی ، بین تهران و چمن سلطانیه (نزدیک زنجان) نصب و راه اندازى شد و دو سال بعد به سمت زنجان و تبریز و جلفا امتداد یافت و به شبکه تلگراف روسیه پیوست و روز به روز توسعه یافت. ایران در ۸۴۲۱ خورشیدى ، به عضویت اتحادیه بینالمللى تلگراف که بعدها به اتحادیه بین المللى ارتباطات راه دور تغییر نام یافت ، درآمد. نخستین تلگرافخانه در تهران نزدیک به صد و پنجاه سال پیش و مدتى پس از آغاز به کار ادارات پست موسوم به چاپارخانه در دوران ناصر الدین شاه ، گشایش یافت، اما گفته مىشود که با اقبال چندانى از سوى مردم روبه رو نشد.
گروه تاریخ اقتصاد- نخستین خط رسمى تلگراف در سال 6321 خورشیدی ، بین تهران و چمن سلطانیه (نزدیک زنجان) نصب و راه اندازى شد و دو سال بعد به سمت زنجان و تبریز و جلفا امتداد یافت و به شبکه تلگراف روسیه پیوست و روز به روز توسعه یافت. ایران در 8421 خورشیدى ، به عضویت اتحادیه بینالمللى تلگراف که بعدها به اتحادیه بین المللى ارتباطات راه دور تغییر نام یافت ، درآمد.
نخستین تلگرافخانه در تهران نزدیک به صد و پنجاه سال پیش و مدتى پس از آغاز به کار ادارات پست موسوم به چاپارخانه در دوران ناصر الدین شاه ، گشایش یافت، اما گفته مىشود که با اقبال چندانى از سوى مردم روبه رو نشد. زیرا مردم باور نمىکردند که تنها از طریق یک سیم بشود پیام هاى خود را به شهر دیگرى برسانند.
نخستین آزمایش تلگراف در ایران به وسیله ملکم خان به عمل آمد و او با دستگاهی که خود از اروپا آورده بود برای جلب نظر ناصرالدین شاه که در آن زمان ۲۲ ساله بود بین مدرسه دارالفنون و قصر گلستان خط مخابره را برقرار کرد.
ارسال نظر