خودسوزی کریم پورشیرازی
گروه تاریخاقتصاد- روزنامه کیهان در تاریخ ۱۵ دیماه سال ۱۳۳۲ خبر خودکشی کریم پورشیرازی، نویسنده و روزنامهنگار را به این صورت منتشر کرد: «کریمپور شیرازی، مدیر روزنامه شورش که برای عکسبرداری از ستون فقراتش به بیمارستان ارتش برده شده بود، به خبرنگاران گفت: «من میخواستم خودم را بکشم، زیرا طاقت تحمل این همه اتهام را نداشتم، ولی موفق به اجرای مقصود خود نشدم. » او دیروز در حالی که برای اخذ آخرین دفاع به دادرسی ارتش برده شده بود، خود را از طبقه دوم عمارت دادرسی ارتش به خیابان پرتاب کرد، اما از سوی دو نفر گروهبان ارتش دستگیر شد.
گروه تاریخاقتصاد- روزنامه کیهان در تاریخ 15 دیماه سال 1332 خبر خودکشی کریم پورشیرازی، نویسنده و روزنامهنگار را به این صورت منتشر کرد: «کریمپور شیرازی، مدیر روزنامه شورش که برای عکسبرداری از ستون فقراتش به بیمارستان ارتش برده شده بود، به خبرنگاران گفت: «من میخواستم خودم را بکشم، زیرا طاقت تحمل این همه اتهام را نداشتم، ولی موفق به اجرای مقصود خود نشدم.» او دیروز در حالی که برای اخذ آخرین دفاع به دادرسی ارتش برده شده بود، خود را از طبقه دوم عمارت دادرسی ارتش به خیابان پرتاب کرد، اما از سوی دو نفر گروهبان ارتش دستگیر شد.» کریم پورشیرازی، در روزنانه «شورش» در نقد عملکرد اشرف پهلوی مطلبی نوشته بود؛ «مردم میگویند اشرف چه حق دارد که در تمام شئون مملکت دخالت کرده و با مقدرات و حیثیت یک ملت کهنسال بازی کند. مردم میگویند این پولهایی را که اشرف به نام سازمان شاهنشاهی از مردم کور و کچل، تراخمی و بی سواد این مملکت فقیر و بدبخت میگیرد به چه مصرفی میرساند.... مردم میگویند چرا خواهر شاه در امور قضائیه، مقننه و اجرایی این مملکت دخالت نا مشروع میکند.
چرا خواهر شاه دادستان تهران را احضار کرده و نسبت به توقیف ملک افضلی جنایتکار و آدمکش اعتراض کرده و دستور تعویض بازپرس را میدهد. چرا باید یک نفر مفتخور نالایق به نام همسر خواهر شاه دربار سلطنتی یک مملکت تاریخی را ملعبه عیاشی و خوشگذرانی خود قرار دهد... شاه اگر با طرد اشرف، فاطمه و احمد شفیق عرب و هیلر آمریکایی افکار عمومی را تسکین ندهد، عاصیان جان به لب آمده و کارد به استخوان رسیده، ناچار خواهند شد برای حفظ استقلال و آبروی ایران کاری بکنند که ملت قهرمان و بزرگ فرانسه با دربار و لوئی شانزدهم کردند.
حال خود دانید با آتش قهر و نفرت مردم.»در زندان، میزان شکنجههایی که بر وی اعمال شد از آنچه بر تمام زندانیان دیگر رفت شدیدتر و دردناکتر بود تا جایی که در مدت ۶ ماه موهایش سفید شد. در مورد مرگ او روایات گوناگونی در دست است. همسلولیهای او از افسران و سربازان و نگهبانان شنیدند که وی در جریان اقدام برای فرار، خودش را با نفت بخاری آلوده کرده و آتش زده است. کریم پورشیرازی ساعت ۳ بامداد روز دوشنبه ۱۷ اسفندماه ۱۳۳۲ در میان شعلههای آتش سوخت. ساعت ده صبح به بیمارستان برده شد و ساعت ۴ بعد از ظهر همان روز، خبر درگذشت او منتشر شد.
منبع: شورش، زندگی و مبارزات کریم پورشیرازی، علی اشرف درویشیان، محمدرضا آل ابراهیم نشر چشمه، ۱۳۸۳.
ارسال نظر