گاهشمار
اعتصاب اتوبوسرانهای شهری تهران
در روزنامه اطلاعات نیمه شهریور ۱۳۱۱ خبری مبنی بر اعتصاب و اعتراض اتوبوسرانها و صاحبان اتومبیل کرایه ای درج شده، در این خبر آمده است: «در بهار سال گذشته از طرف بلدیه تهران به نام قانون عوارض اتوبوسهای شهری تنظیم شد و از طرف هیات دولت مورد تصویب قرار گرفت. اینک بلدیه تهران درصدد اجرای این قانون برآمد، ولی صاحبان اتوبوس این عوارض را برای خود تحمیلی فرض میکنند. بنا بر همین تصور در روز ۱۵ شهریور در شهر و شمیران دیگر اتوبوس یافت نمی شد فقط سرویس منظم اتوبانک در شهر کار میکرد. تمام اهالی شهر مطلع هستند که تقریبا در دو ماه پیش از این صاحبان اتوبوس کرایه شهری یک مرتبه قیمت بلیت را از کورسی دو عباسی به ۱۰ شاهی بالا بردهاند و منطق آنها در قبال این ترقی ناگهانی این بود که وسایل لازمه اتومبیل از قبیل لاستیک، پیچ و مهره، بنزین و روغن و سایر اشیا یدکی ترقی کرده در صورتی که ترقی مزبور تازگی نداشته و ما معتقد نیستیم که آنها حرف صحیح و حسابی را با اغراض آلوده کنند.»
معلمین خارجی بازمیگردند
بنا بر خبر منتشر شده در روزنامه اطلاعات شهریور سال ۱۳۱۱ معلمین خارجی که در تابستان مرخصی داشته و به اروپا عزیمت کرده بودند، با نزدیک شدن به اول مهر و آغاز سال تحصیلی مدارس متوسط و عالیه به سمت ایران حرکت کردند.
ارز یک ریال ترقی کرد
در ۸۰ سال بانک شاهی به دلیل تلاطمات بازار، عرضه ارز را به عهده داشت. بنا بر خبرهای آن دوران ارز عرضه شده توسط این بانک به قیمت هر پوند ۱۰۰ ریال معامله میشد که با پایان ساعت کاری بانک در بازار این نرخ به ۱۰۱ ریال افزایش پیدا کرد. دلار نیز با همان قیمت ۲۹ ریال در بازار معامله شد.
همدردی شوروی با ایران
مسیو تسو به مناسبت فوت مستوفیالممالک در سال ۱۳۱۱ از سوی دولت شوروی مراسلهای را به دفتر محمدعلی فروغی، وزیر امور خارجه ایران ارسال و در آن مراتب همدردی خود را با دولت ایران ابراز کرده بود.
داروخانههای شبانهروزی
در تهران ۸۰ سال پیش داروخانههای شبانه روزی انگشتشمار بودند. از این رو روزنامهها به دلیل اهمیت موضوع هر روز لیستی از این داروخانهها را منتشر میکردند. این داروخانهها عبارت بودند از: داروخانههای ناصری خیابان ناصریه، غربی خیابان چراغ برق، طاووسیان چهارراه عزیزخان، عدل بازارچه آقا شیخ هادی، تمدن، خیابان گمرک، بهبودی خیابان اسماعیل بزاز، امید، بازارچه نایبالسلطنه، سعادت عباسآباد و تربتی بازارچه عودلاجان.
وطن دوستی و پرداخت غرامت!
در هفتم سپتامبر ۱۹۰۱ دولت پکن (امپراتوری چین) که در نهایت ضعف و بدبختی بود قبول کرد که بابت قیام «مشتزنان چینی» بر ضد مداخلات خارجیان، ۴۵۰ میلیون سکه نقره (معادل ۷۳۹ میلیون دلار) به کشورهای فاتح بپردازد، به علاوه اجازه دهد که انگلستان، آمریکا، فرانسه، ژاپن، روسیه، اتریش و ایتالیا در پکن و بنادر چین نیروی مسلح داشته باشند و امتیازات ارضی و تجاری آنها محفوظ بماند تحمیلات و زورگویی که چینیان هرگز آن را از یاد نخواهند برد. این قدرتهای وقت که برای سرکوب مشتزنان، یگان نظامی به چین فرستاده بودند در قرارداد تحمیلی به دولت چین نام چند کشور دیگر ازجمله اسپانیا، هلند و بلژیک را هم به عنوان دولتهای صاحب امتیاز در چین ذکر کرده بودند.
آغاز بمباران شبانه لندن توسط لوفت وافه
بمباران شبانه لندن توسط نیروی هوایی آلمان (لوفت وافه) از هفتم سپتامبر ۱۹۴۰ آغاز شد و ۵۷ شب متوالی طول کشید و تلفات و زیانهای سنگین به بار آورد. طبق یک گزارش، جمع تلفات انگلیسیان ۴۳ هزار کشته و ۵۱ هزار مجروح بوده است. این بمباران در تاریخ جنگ جهانی دوم به بلیتز «Blitz» معروف شده است. این حملات را «۵۷ روزه» نوشتهاند، ولی تا دهم ماه مه۱۹۴۱ با شدت کمتری ادامه داشتند. در جریان بمباران، دولت انگلستان برای محافظت از جان کودکان، زنان و سالخوردگان آنان را به خارج از شهرهای بزرگ منتقل کرده بود. هفتاد سال بعد ـ ششم سپتامبر ۲۰۱۰ ـ فیلم رنگی (تصویر متحرک) یک موردخرابیهای ناشی از بمباران بلیتز و عملیات نجات برای نخستین بار انتشار یافت و از شبکههای تلویزیونی پخش شد.
ارسال نظر