امـروز در تـاریـخ - ۲۷ دی ۸۹
سال ۱۲۹۶- مستوفیالممالک وزیران خود را به این شرح معرفی کرد: مستوفیالممالک، رییسالوزرا و وزیر داخله، موئتمن الملک وزیر علوم و اوقاف، مشیرالدوله وزیر جنگ، مخبرالسلطنه وزیر عدلیه، مخبرالملک وزیر مالیه، مشاورالممالک وزیر امورخارجه، جعفرقلی سردار اسعد، وزیر پست و تلگراف، میرزا حسن خان معینالوزرا، وزیر فوائد عامه. سال ۱۳۰۲- در جلسه علنی مجلس شورای ملی بین طرفداران سردار سپه و مدرس مناقشات شدیدی روی داد. دکتر حسینخان احیاءالسلطنه در پایان جلسه سیلی محکمی به گوش مدرس نواخت.
سال ۱۳۱۴- علی منصور وزیر طرق و شوارع از کار برکنار شد.
سال ۱۳۲۳- دکتر میلسپو، رییس کل دارایی به واسطه اینکه دولت با برکناری آقای ابوالحسن ابتهاج از ریاست بانک ملی موافقت نکرده است، استعفا داد. این استعفا مورد موافقت قرار گرفت و هیاتی مامور تحویل گرفتن کارهای وی شد.
سال ۱۳۲۵- یکصد و چهل و هشت نفر از فدائیان دموکرات که در معدن زیر آب به طرف نظامیان تیراندازی کردهبودند در دادگاه صحرایی ارتش محاکمه شدند.سه نفر از آن به اعدام، چهار نفر به حبس ابد و بقیه نیز به حبسهایی با مدت مختلف محکوم شدند.
سال ۱۳۲۵- شاه طی نامهای از خدمات احمد قوام در حل غائله آذربایجان تشکر و سپاسگزاری کرد.
سال ۱۳۲۵- سه نفر از وزیران کابینه به نامهای محمدولی فرمانفرمائیان وزیر کار و تبلیغات، ابوالحسن صادقی وزیر راه، اعزاز نیکپی وزیر پست و تلگراف برای شرکت در انتخابات از وزارت کنارهگیری کردند.
سال ۱۳۳۲- عدهای از بلند پایگان دولت دکتر مصدق از زندان آزاد شدند از جمله مهندس معظمی وزیر سابق پست و تلگراف، دکتر مهدی آذر وزیر پیشین فرهنگ و سرتیپ نصرالله مدبر فرماندار نظامی و رییس شهربانی سابق.
سال ۱۳۳۲- سرلشگر جوادی رییس دادگاه تجدیدنظر نظامی به وکلای غیرنظامی دکتر مصدق که تقاضای شرکت در جلسات دادگاه را داده بودند، جواب رد داد.
سال ۱۳۳۴- نواب صفوی، خلیل طهماسبی، مظفر ذوالقدر و سیدمحمد واحدی در لشگر دو زرهی تیرباران شدند.
سال ۱۳۳۴- دادستان ارتش اعلام کرد تاکنون در رابطه با قتل سپهبد رزمآرا ۲۲ نفر تحت تعقیب دادستانی ارتش قرار گرفتهاند و توقیف شدهاند که برخی از آنان عبارتند از: دکتر بقایی، حسین مکی، سیدمحمود نریمان، علی زهری، عبدالقدیر آزاد، دکتر شایگان، محمد محمود آقایی، موسویان، رضا قدوسی و کرباسچیان.
سال ۱۳۴۹- کنفرانس نفت تهران پایان یافت و اظهار شد کمپانیهای بزرگ نفتی تسلیم شدند.
سال ۱۳۵۰- کنفرانس سرمایهگذاران آمریکا در تهران پایان یافت. در آخرین جلسه این کنفرانس اعلام شد که موسسات آمریکایی ۵۴۳ میلیون دلار در ایران سرمایهگذاری خواهند کرد.
سال ۱۳۵۷- امام خمینی(ره) طی اعلامیهای مردم ایران را به آرامش دعوت کردند و اعلام داشتند به زودی دولت موقت تشکیل خواهد شد.
سال ۱۳۵۷- رادیو لندن گزارش داد: امام خمینی(ره) به ملت ایران اعلام کردهاند که کلیه ثروت و مایملک شاه، ملی اعلام شده است و دولت اسلامی وظیفه مسترد داشتن این ثروت را به ملت چه در ایران باشد یا در بانکهای خارجی بهعهده گرفته است.
سال ۱۳۵۷- عوارض گذرنامه لغو شد.
سال ۱۳۵۷- دکتر محمد مفتح طی اعلامیهای از مردم خواست که از حمله به ماموران و موسسات جلوگیری کنند.
سال ۱۳۵۷- ۱۵۰ نفر از کارمندان سفارت ایران در آمریکا علیه اردشیر زاهدی تظاهرات کردند.
سال ۱۳۵۷- گروه پارلمانی حزب پان ایرانیست مرکب از چهار نماینده طی نامهای از نمایندگی مجلس استعفا دادند.
سال ۱۳۵۷- هشت نماینده از گروه اقلیت مجلس استعفای خود را تسلیم دکتر جوادسعید رییس مجلس کردند.
سال ۱۳۵۷- در پی تظاهرات گسترده مردم اهواز، اکثر کلانتریهای اهواز تخلیه شد و مردم امور انتظامی را به دست گرفتند.
سال ۱۳۵۷- افسران، درجهداران و همافران پایگاه وحدتی دزفول اعتصاب غذا کردند. پیشتر از آن در پایگاه شاهرخی نیز اعتصاب غذا شده بود.
سال ۱۳۵۷- بختیار اعلام کرد: در ارتش هیچ احدی بدون نظر من حق تصمیمگیری ندارد وی همچنین با استعفای یحیی صادق وزیر دادگستری موافقت کرد.
ارسال نظر