سال ۱۲۹۵- سپاهیان انگلیس جنوب ایران را تصرف و نیروهای آلمان به خارج از ایران عقب‌نشینی کردند. سال ۱۳۰۷- جمشیدخان خلعتبری معروف به سردار کبیر برادر محمدولی‌خان تنکابنی سپهسالار تنکابنی که زمانی وزیر جنگ بود درگذشت.

سال ۱۳۰۸- راه‌آهن خوزستان افتتاح و بهره‌برداری از آن آغاز شد.

سال ۱۳۱۷- نخستین قانون تعدیل مال‌الاجاره در ایران که اول دی‌ماه ۱۳۱۷ خورشیدی در ۹ماده به تصویب مجلس رسیده بود از ۱۶ دی‌ماه در شهر تهران به اجرا درآمد و حاکم بر روابط مالک و مستاجر شد. این قانون با اندکی تفاوت، مشابه قوانینی بود که در بسیاری از کشورها اجرا می‌شد. قانون تعدیل مال‌الاجاره ایران به مرور زمان کمرنگ شده و روابط موجر و مستاجر در این کشور مساله داشت در ایران ساختن و اجاره دادن به دلیل نبودن ضابطه اجرایی مناسب به صورت «یک کسب» در نیامده بود و در همین زمان بسیاری از پرونده‌های قضایی در ایران در شش دهه گذشته ناشی از همین مساله بود.

در کشورهای دیگر اجاره‌بها عینا مطابق تورم پول (افزایش بهای خانه) بالا نمی‌رفت و میزان آن بر پایه یک فرمول منصفانه محاسبه می‌شد و «به طور کامل» در کنترل موجر نبود. در بعضی شهرهای آمریکا از جمله نیویورک، سانفرانسیسکو، واشنگتن و... افزایش اجاره سالانه در صورتی که مستاجر جا‌به‌جا نشده باشد ممنوع یا محدود به «درصد» بسیار جزئی بود. اما مروری بر تاریخ اجتماعی ایران نشان می‌دهد که در ایران قدیم و تا اواسط قاجاریه و حتی تا همین اواخر در قصبات و روستاها اجاره دادن مسکن مرسوم نبوده و این عمل به رایگان انجام می‌گرفته است.

سال ۱۳۳۱- دکترمصدق نامه‌ای به مجلس نوشته و متذکر شد هیچ‌گاه درصدد تعطیلی مجلس نیست و پس از مذاکرات مفصل بین موافقین و مخالفین از ۶۵ نفر عده حاضر در جلسه، ۶۴ نفر به دولت ابراز اعتماد کردند.

سال ۱۳۳۱- از شرکت تلفن خلع ید شد و امور شرکت را تحت عنوان شرکت سهامی تلفن ایران، دولت در دست گرفت.

سال ۱۳۳۲- عبدالحسین نیک‌پور به ریاست اتاق بازرگانی تهران انتخاب شد.

سال ۱۳۳۵- اولین قطار مسافربری تهران - مشهد وارد مشهد شد طول این راه ۹۲۶ کیلومتر بود.

سال ۱۳۳۶- زد و خورد قوای دولتی با ایل زنگنه کرمانشاه پایان یافت و ۴۸ نفر از سران آنها تحویل دادگاه‌های نظامی شدند.

سال ۱۳۳۷- ارتباط تلفنی آبادان با کشورهای خارج برقرار شد.

سال ۱۳۴۲- دادگاه ویژه شماره یک دادرسی ارتش که به اتهامات سران نهضت آزادی رسیدگی می‌کرد پس از سی‌ویک جلسه کار خود را پایان داد و رای را صادر کرد. به موجب این رای آیت‌الله سیدمحمود طالقانی و مهندس مهدی بازرگان هریک به ده سال زندان محکوم شدند. دکتریدالله سحابی، دکترعباس شیبانی و احمدعلی بابایی هریک به مدت ۶ سال حبس مجرد و مهندس عزت‌الله سحابی، ابوالفضل حکیمی، مهدی جعفری هریک به مدت چهارسال حبس مجرد محکوم شدند. همچنین پرویز عدالت منش نیز به یکسال حبس تادیبی محکوم شد.

سال ۱۳۵۱- دولت ورود میوه را آزاد کرد و سود بازرگانی آن را به نصف تقلیل داد.

سال ۱۳۵۲- محاکمه ۱۲ متهم به سو قصد به شاه، فرح و ولیعهد در دادگاه نظامی آغاز شد.

سال ۱۳۵۴- به دنبال برکناری فرمانده نیروی دریایی دریابان کمال‌الدین حبیب‌الهی به فرماندهی ناوگان خلیج‌فارس و دریای عمان منصوب شد.

سال ۱۳۵۶- به دنبال حمله دانشجویان ایران به سفارت ایران در کپنهاگ وزیر خارجه دانمارک برای عذرخواهی به تهران آمد.

سال ۱۳۵۷- روحانیون مبارز تهران طی اعلامیه‌ای روز ۱۸ دی را روز عزای ملی اعلام نمودند.

سال ۱۳۵۷- یکی از شکنجه‌گاه‌های ساواک در خیابان بهار توسط مردم کشف شد.

سال ۱۳۵۷- ژنرال رابرت هایزر، معاون فرماندهی نیروهای مسلح آمریکا در اروپا به تهران آمد و مذاکرات خود را با مقامات نظامی آغاز کرد. یونایتدپرس اعلام کرد ایالات متحده یک ژنرال چهار ستاره به ایران فرستاده است تا تشخیص دهد که قدرت ارتش ایران حفظ خواهد شد یا نه؟

سال ۱۳۵۷- شاه در معرفی هیات دولت توسط بختیار به سفر قریب‌الوقوع خود اشاره کرد.

سال ۱۳۵۷- روزنامه‌های اطلاعات، کیهان و آیندگان پس از ۶۱ روز اعتصاب کار خود را آغاز کردند.

سال ۱۳۵۷- آیت‌الله طالقانی تشکیل حکومت بختیار را نفی کرد و گفت هر حکومتی که در ایران تشکیل بشود باید در چارچوب مبارزه کنونی ملت ایران به رهبری امام خمینی باشد، در غیر این صورت مورد قبول و تایید ملت ایران نیست.