امروز در تاریخ - ۳ دی ۹۰

شماره روزنامه: ۲۵۳۷ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۴۳۱۰۷۷ تاریخ-اقتصاد

سال ۱۲۹۰- دیکتاتوری ناصرالملک و لجام‌گسیختگی صمصام‌السلطنه و بختیاری‌ها آغاز شد.

سال ۱۲۹۰- دیکتاتوری ناصرالملک و لجام‌گسیختگی صمصام‌السلطنه و بختیاری‌ها آغاز شد. سال ۱۳۰۷- سیدحسن تقی‌زاده والی خراسان شد.

سال ۱۳۱۱- عبدالحسین تیمور تاش وزیر مقتدر دربار پهلوی از کار برکنار شد و در خانه خود واقع در بیرون دروازه باغشاه تحت نظر قرار گرفت.

سال ۱۳۱۱- از طرف رضاشاه دستور داده شد دربار را منحل کنند و آن قسمت که تیمور تاش کار می‌کرد برچیده شد و رضاشاه گفت من دیگر دربار نمی‌خواهم و تیمور تاش دیگر وزیر دربار نیست.

سال ۱۳۲۱- مجلس شورای ملی لایحه دولت را در مورد مطبوعات به تصویب رسانید. به موجب این لایحه امتیاز کلیه روزنامه‌ها و مجلات لغو شد و شرایط تازه‌ای برای نویسندگان و مدیران جرائد توام با مجازات تعیین شد.

سال ۱۳۲۶- شیخ حبیب‌الله ذوالفنون از دانشمندان ریاضی و هیات و نجوم و مستخرج تقویم در سال ۸۸ سالگی درگذشت.

سال ۱۳۲۹- علی رزم‌آرا نخست‌وزیر در جلسه خصوصی مجلس پیرامون ملی شدن صنعت نفت سخن گفت و افزود ایران آن قدر صنعتی نیست که به خودی خود استخراج نفت کرده در بازارهای دنیا بفروشد. ایرانی که یک کارخانه سیمان را نمی‌تواند با پرسنل خود اداره کند و ایرانی که کارخانجات کشور را در اثر عدم قدرت فنی به صورت ناگواری درآورده است و ضرر می‌دهد، با کدام وسایل می‌خواهد نفت را شخصا استخراج کند. رزم‌آرا صریحا گفت ملی کردن صنعت نفت بزرگ‌ترین خیانت است.

سال ۱۳۳۰- اقلیت مجلس دولت را در ۴ مورد استیضاح کرد.

سال ۱۳۳۲- در جلسه امروز هیات وزیران بین مهندس میکده وزیر راه و نخست‌وزیر مذاکرات تندی رد و بدل شد.

سال ۱۳۳۴- دکتر علیقلی اردلان به سمت وزیر امور خارجه و عبدالله انتظام وزیر مشاور و غلامحسین فروهر به وزارت صنایع و معادن منصوب شدند.

سال ۱۳۳۵- مقررات امتحان داوطلبانه متفرقه تغییر کرد. براساس مقررات جدید از داوطلبان مزبور به جای امتحانات دوره‌ای، امتحان سالانه به عمل خواهد آمد و شرط ارتقا به کلاس بالاتر داشتن کارنامه قبولی سال قبل خواهد شد.

سال ۱۳۳۵- اجازه نصب تلویزیون در ایران به بخش خصوصی داده شد.

سال ۱۳۳۷- دومین ایستگاه تلویزیونی تهران شروع به کار کرد. این ایستگاه تلویزیونی توسط مستشار آمریکایی اداره می‌شود.

سال ۱۳۳۹- ساختمان جدید بانک رهنی ایران در خیابان فردوسی مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

سال ۱۳۳۹- قانون نظام پزشکی مورد تصویب قرار گرفت.

سال ۱۳۳۹- در معدن زغال‌سنگ شمشک انفجاری رخ داد و در نتیجه ۲۱ کارگر در داخل تونل به قتل رسیدند.

سال ۱۳۴۰- مهندس غلامعلی فریور وزیر صنایع و معادن از کابینه کناره‌گیری کرد.

سال ۱۳۴۲- جنگل کوه سنگ آمل به مدت ده ساعت سوخت.

سال ۱۳۴۴- میگ‌های جنگنده عراقی چند دهکده دیگر از روستاهای مرزی ایران را با مسلسل مورد حمله قرار دادند.

سال ۱۳۴۴- وزیر امور خارجه، سفیر کبیر عراق در ایران را احضار و نسبت به تجاوزات عراقی‌ها به مرزهای ایران شدیدا اعتراض کرد.

سال ۱۳۴۷- قیمت آپارتمان‌های دولتی تعیین شد حداقل متری سیصد تومان و حداکثر متری ششصد تومان است.

سال ۱۳۴۸- سازمان امنیت عده‌ای از مالکان و افراد را به جرم همکاری با سپهبد تیمور بختیار بازداشت کرد. در میان بازداشت‌شدگان نام عبدالحسین امیراحتشامی، علیشاه داوریان، قدرت داوریان و صادق بهداد مدیر روزنامه «جهان» به چشم می‌خورد.

سال ۱۳۴۸- ایران قرارداد خرید تیرآهن و روغن آفتابگردان را با بلغارستان امضا کرد.

سال ۱۳۴۹- یک مقام امنیتی اعلام کرد برای سرنگون کردن رژیم ایران یازده میلیون دلار خرج شده بود.

سال ۱۳۴۹- قرارداد چهارمین کارخانه نورد امضا شد.

سال ۱۳۴۹- ایران و بحرین موافقتنامه فلات قاره را امضا کردند.

سال ۱۳۵۴- امیرعباس هویدا اعلام کرد اصل ۱۶ مبنی بر (تامین تغذیه کودکان تا دو سالگی) و اصل ۱۷ (تامین بیمه درمان و بهداشت عمومی) به اصول انقلاب شاه افزوده شده است.

سال ۱۳۵۷- پس از تظاهرات دانش‌آموزان در تهران و دادن شعارهای ضدرژیم، دولت مدارس را تا اطلاع ثانوی تعطیل اعلام کرد.

سال ۱۳۵۷- گفته شد ارتشبد ازهاری در اثر سکته قلبی بستری شده و تحت درمان قرار دارد و از امروز به جای حضور در نخست‌وزیری و رسیدگی به امور جاری کشور به علت بیماری، از خود سلب مسوولیت کرده است.

سال ۱۳۵۷- دکتر غلامحسین صدیقی از قبول نخست‌وزیری اعراض کرد.

سال ۱۳۵۷- سپهبد ناصر مقدم رییس ساواک برای شکار دیگری از اعضای جبهه ملی، فعالیت همه‌جانبه خود را آغاز کرد.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن