امروز در تاریخ - ۵ شهریور ۹۰
سال ۱۲۹۴- مستوفیالممالک وزیران خود را به این شرح معرفی کرد: مستوفی الممالک رییسالوزرا و وزیر داخله- محتشم السلطنه، وزیر خارجه- وثوقالدوله، وزیر مالیه - علاءالسلطنه، وزیر عدلیه- حکیم الملک، وزیر علوم و اوقاف- مستشارالدوله، وزیر پست و تلگراف- شهاب الدوله، وزیر فوائد عامه و همچنین مقرر شد که وزیر جنگ چند روز دیگر اعلام شود. سال ۱۲۹۸- عده زیادی از رجال و نمایندگان سابق مجلس مانند عینالدوله، موتمنالملک، مشیرالدوله، حاج امام جمعه خویی، محتشم السلطنه، ممتازالدوله، ممتازالملک، مستشارالدوله، حاج معینالتجار بوشهری با وثوقالدوله، رییس الوزرا ملاقات کرده و اعتراض خود نسبت به قرارداد ۱۹۱۹ را به اطلاع وی رساندند.
سال ۱۳۰۷- وزارت معارف اعلام کرد از مهرماه ۱۳۰۷ تعداد مدارس متوسطه تهران غیر از دارالمعلمین، به هشت باب و تعداد مدارس ابتدایی به سی باب افزایش خواهد یافت.
سال ۱۳۱۷- آئین گشایش راه آهن سراسری انجام شد. هزینه ساخت راهآهن جمعا ده میلیاردویکصدمیلیون ریال اعلام شد.
سال ۱۳۲۰- علی منصور استعفا کرد و محمدعلی فروغی که نزدیک به شش سال مغضوب و دور از کارهای سیاسی به سر میبرد به کاخ سعدآباد احضار و مقام ریاست دولت به او پیشنهاد شد. محمدعلی فروغی این سمت را پذیرفت و اولین جلسه هیات دولت با وزرای قبلی را در حضور شاه تشکیل داد.
سال ۱۳۳۲- ابوالحسن عمیدی نوری مدیر روزنامه «داد» که از مخالفین دکتر مصدق و جبهه ملی بود به معاونت نخستوزیری رسید.
سال ۱۳۳۲- زاهدی، نخستوزیر نامه به آیزنهاور نوشت و اعلام کرد که قصد حکومت او بهبود وضع بینالمللی ایران است و در آن نامه همچنین افزوده بود: خزانه کشور خالی است، ذخایر ارزی ته کشیده، اقتصاد ملی روبه زوال رفته و ایران نیاز فوری به کمک دارد که بتواند خود را از هرج و مرج اقتصادی و مالی نجات دهد.
سال ۱۳۳۷- به تصمیم دولت کلیه کارمندانی که به سن شصت رسیده بودند یا سی سال سابقه خدمت داشتند بازنشسته شدند.
سال ۱۳۳۹- شاه در یک کنفرانس مطبوعاتی شدیدا انتخابات را مردود دانست و عدم رضایت خود را ابراز کرد. در پی آن اکثر مطبوعات کشور سرمقالههای خود را به فساد در انتخابات اختصاص دادند و خواهان برکناری اقبال از نخستوزیری شدند.
سال ۱۳۴۲- لایحه قانونی تشکیل انجمنهای ده و اصلاح امور اجتماعی و عمران دهات به تصویب هیات وزیران رسید.
سال ۱۳۴۴- اولین کشتی حامل نفت خام ایران عازم آرژانتین شد.
سال ۱۳۴۵- دکتر اقبال مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد، یک قرارداد تازه نفتی بین ایران با گروه نفتی فرانسه اراپ منعقد شد. به موجب این قرارداد ایران برای اولین بار عاملیت و مشارکت را در روابط خود با شرکتهای نفتی کنار گذاشته و به عنوان کارفرما حاکمیت خود را بر شرکتهای نفتی اعمال میکند.
سال ۱۳۴۶- کارخانه برق فرحآباد آغاز به کار کرد.
سال ۱۳۴۹- اراضی عباسآباد تهران از متری ۱۵۰ تا ۸۰۰ ریال قیمتگذاری شد.
سال ۱۳۴۹- وزارت آب و برق یک قرارداد ۳۸۰ میلیون ریالی با دولت چکاسلواکی برای خرید و نصب ۴۷ دستگاه دیزل ژنراتور منعقد کرد.
ارسال نظر