سال ۱۲۸۵- مظفر‌الدین شاه قاجار فرمان حکومت مشروطه را امضا کرد. سال ۱۲۸۹- به دنبال اجرای قانون خلع سلاح غیرنظامیان که دولت مدت زمان معقولی برای تحویل سلاح‌های افراد غیرنظامی در نظر گرفته بود، مجاهدین تحت فرمان ستارخان و باقرخان از تحویل سلاح خودداری کردند. دولت ناگزیر برای خلع سلاح آنها قوایی به پارک اتابک فرستاد. در نتیجه بین نیروهای دولتی به فرماندهی سردار بهادر بختیاری و یپرم‌خان‌ارمنی از یک طرف و ستارخان و باقرخان از طرف دیگر زد و خورد خونینی در گرفت. در این درگیری هفت نفر از قوای دولتی و هجده نفر از مجاهدین کشته و همچنین بیست و سه نفر از قوای دولتی و چهل نفر از مجاهدین زخمی شدند. ستارخان نیز در این درگیری از ناحیه‌ پا زخمی شد. سرانجام مجاهدین خلع سلاح شده و ستارخان و باقرخان را به منزل صمصام‌السلطنه منتقل کردند.

سال ۱۲۹۰- سه افسر سوئدی به ریاست کلنل یال مارسن که برای تشکیلات ژاندارمری استخدام شده بودند، وارد تهران شدند.

سال ۱۲۹۴ - مجلس به رییس‌الوزرایی مستوفی‌الممالک رای مثبت داد.

سال ۱۲۹۴- یک هزار سالدات روسی از قزوین به سوی تهران حرکت کردند که از طرف دولت برای متوقف ساختن آنها اقداماتی صورت گرفت که نتیجه‌بخش نبود.

سال ۱۲۹۷- میرزا کوچک‌خان به رشت حمله کرد ولی به دلیل برتری عددی و تسلیحاتی نتوانست وارد شهر شود. در همین حال نیروی انگلیسی دست به تقویت نیروهای خود در گیلان زدند.

سال ۱۳۰۹ - به دستور امیر لشگر شیبانی نیروهای نظامی تحت امر وی وارد تنگه تامرادی در بویراحمد شدند. عشایر بویراحمد نیز ستون‌های دولتی را زیر آتش گرفتند و تلفات زیادی به نظامیان وارد کردند. در این غافلگیری چندین درجه‌دار ارشد و جزء به همراه صدها سرباز کشته شدند.

سال ۱۳۱۴- هیات نمایندگی عراق مرکب از نوری سعیدپاشا، وزیر خارجه و محمد زکی بیک وزیر عدلیه برای مذاکره درباره اختلافات مرزی به توصیه جامعه ملل وارد تهران شدند.

سال ۱۳۲۹- به دستور نخست‌وزیر بوق زدن اتومبیل‌ها در تهران و شهرها ممنوع شد.

سال ۱۳۳۰- لایحه قرض ملی به تصویب رسید. قرضه ملی به مدت دو سال با ربح ۶ درصد خواهد بود.

سال ۱۳۳۳- اعلامیه مشترک هیات نمایندگی ایران و کنسرسیوم نفت در تهران، واشنگتن، لندن، پاریس و لاهه انتشار یافت.

سال ۱۳۳۵- دکتر محمد مصدق که به اتهام قیام علیه سلطنت به ۳ سال زندان محکوم شده بود پس از تحمل مدت مزبور آزاد و به احمدآباد تبعید شد.

سال ۱۳۳۷- ساختمان جدید فرودگاه بین‌‌المللی مهرآباد افتتاح شد. ساخت فرودگاه را چند شرکت سوئدی انجام داده بودند و ابتهاج مدیرعامل سازمان برنامه، هزینه تمام شده را ۵۱۳ میلیون ریال اعلام کرد.

سال ۱۳۴۳- مرز ایران و ترکیه برای جلوگیری از گسترش بیماری طاعون بسته شد.

سال ۱۳۴۸- هوشنگ انصاری وزیر جدید اقتصاد کار خود را آغاز و اعلام کرد تغییرات دامنه‌داری در وزارتخانه انجام خواهد داد.

سال ۱۳۵۳- یک هیات بازرگانی از شوروی برای مذاکرات نهایی درخصوص گاز وارد تهران شد.

سال ۱۳۵۶- وزارت کشاورزی اعلام کرد که در ماه گذشته ۱۵۵ سگ، ۵۹ گربه، ۲ میمون و ۱۲ جفت مرغ و خروس به خارج صادر کرده است.

سال ۱۳۵۶- شاه به مناسبت سالروز مشروطیت گفت: دموکراسی فقط با مفهومی که در ایران دارد می‌تواند ثمربخش باشد. برای ما دموکراسی یک کالای وارداتی نمی‌تواند باشد.