امروز در تاریخ - ۲۵ تیر ۹۰
سال ۱۲۸۸- بامداد امروز محمدعلی شاه و ولیعهد و همسر و نزدیکان وی و سایر رجال و اعیان طرفدار استبداد در پناه پانصد قزاق به پاسخ سفارت روس در زرگنده رفتند. به محض ورود محمدعلی شاه به باغ سفارت پرچمهای روس و انگلیس بالای در سفارت به اهتزاز درآمد. سفارت روس مجموعا شش اتاق در اختیار محمدعلی شاه گذاشت. سه اتاق اختصاص به حرمسرای او داشت و سه اتاق نیز در اختیار محمدعلیشاه بود قزاقان و سایر متحصنین از چادر استفاده میکردند.
سال ۱۲۸۸- کلنل لیاخوف فرمانده دولتی قزاقخانه در اتاق میر مجاهد در عمارت بهارستان حضور یافته خود را معرفی کرد و تقاضای تامین جانی کرد تا از ایران خارج گردد.
سال ۱۲۸۸- عده زیادی از رجال مستبد به سفارتخانهها پناه بردند از جمله سعدالدوله و مخبرالدوله به سفارت انگلیس و مشیرالسلطنه به سفارت عثمانی پناهنده شدند. سفارت روس و سفارت انگلیس تعدادی پرچم برای رجال مستبد فرستادند تا با نصب آن در بالای خانه خود از تعرض مصون باشند. تنها عینالدوله از هیچ سفارتی پرچم را قبول نکرد و خود را به مجاهدین معرفی کرد و عقوبت خود را واگذار به سپهدار و سردار اسعد کرد.
سال ۱۳۱۰- مراسم افتتاح بانک فلاحتی و نصب اولین سنگ بنای بانک ملی به عمل آمد.
سال ۱۳۱۷- سید علی نصر به معاونت وزارت پیشه و هنر منصوب شد.
سال ۱۳۲۰- مطبوعات آلمان علیه ایران تبلیغات خود را آغاز کردند.
سال ۱۳۱۸- قانون تسویه امور ورشکستگی در مجلس شورای ملی تصویب شد.
سال ۱۳۲۳- لایحه قانون کار و تعیین وظایف کارگر و کارفرما به مجلس تسلیم شد.
سال ۱۳۳۱- دکتر محمد مصدق در دیدار با محمدرضا پهلوی درخواست کرد که عهدهدار وزارت جنگ شود که شاه نپذیرفت، در نتیجه پس از این ملاقات دکتر مصدق با ارسال نامهای به محمدرضا پهلوی استعفای خود را اعلام کرد که مورد پذیرش واقع شد. پس از آن احمد قوام که مورد تمایل مجلس بود در جلسه سری مجلس ۴۰ رای از ۴۲ نفر حاضر در جلسه را کسب کرد.
سال ۱۳۳۲- بیست و پنج نفر از نمایندگان مجلس شورای ملی به تبعیت از بیست و هفت نماینده عضو فراکسیون نهضت ملی، استعفا دادند.
سال ۱۳۳۳- بانک صادرات و واردات آمریکا با پرداخت پنجاه میلیون دلار وام به ایران موافقت کرد.
سال ۱۳۳۴- ایران بار دیگر از بانک صادرات و واردات آمریکا مبلغ چهارده میلیون دلار وام گرفت.
سال ۱۳۳۵- اسکندر میرزا، رییسجمهور پاکستان همراه با همسر ایرانی خود به نام ناهید امیر کلالی وارد تهران شد.
سال ۱۳۳۵- علاء، نخستوزیر ایران اولین راهروی زیرزمینی در میدان سپه را افتتاح کرد.
سال ۱۳۳۶- برای اداره کارخانه سیمان ۷ متخصص خارجی استخدام شد.
سال ۱۳۳۸- سازمان برنامه قراردادی را که با مهندسین مشاور کمپانی کوکس آلمان برای شهرسازی و کارهای مختلف امضا کرده بود، لغو کرد.
سال ۱۳۳۸- روزنامههای خبری حملات خود را به رادیوهای شوروی و سایر کشورهای کمونیست افزایش دادند.
سال ۱۳۴۱- علی امینی، نخستوزیر اعلام کرد که اگر بودجه ارتش اصلاح نشود، راهی جز کنارهگیری وجود ندارد. وی همچنین دولت آمریکا را متهم کرد که کمکهای مالی خود را نسبت به ایران قطع کرده و ایران را در بنبست قرار داده است. علی امینی یک روز پس از این اظهارات از سمت خود استعفا داد.
سال ۱۳۴۱- کارخانه برق اصفهان که توسط بخش خصوصی دایر شده بود آماده بهرهبرداری شد.
سال ۱۳۴۵- اداره کل غله ضمیمه وزارت کشاورزی شد.
سال ۱۳۵۴- مبلغ کمک هزینه دانشجویان خارج کشور بین ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ تومان در ماه تعیین شد.
سال ۱۳۵۶- هویدا طی مصاحبهای گفت: در ایران محدودیتی برای آزادیهای باارزش نیست.
ارسال نظر