امروز در تاریخ - ۲۱ تیر ۹۰
سال ۱۲۹۴- مستوفیالممالک به رییسالوزرایی تعیین شد.
سال ۱۲۸۸- کلیه قشون شیراز در دو کنسولگری متحصن شدند و از نرسیدن مواجب چندین ماهه خود شکایت کردند.
سال ۱۲۹۴- مستوفیالممالک به رییسالوزرایی تعیین شد. سال ۱۳۰۹- آقای حکیمالدوله ادهم به ریاست انجمن بلدیه تهران منصوب شد. حاج محمدحسین بلورفروشان نایبرییس و غلامحسین کاشف منشی شدند.
سال ۱۳۱۲- کمپانی نفت مبلغ چهار میلیون و صدوهفت هزار و ششصد لیره بابت تفاوت قیمت طلا و حقالامتیاز به دولت ایران پرداخت کرد.
سال ۱۳۱۴- از طرف مردم مشهد تظاهراتی علیه لباس متحدالشکل و کلاه بینالمللی صورت گرفت و مردم در مسجد گوهرشاد اجتماع کرده به عمل دولت به شدت اعتراض کردند. شیخ بهلول واعظ در این اجتماع برای مردم سخن گفت و آنها را به پایداری و استقامت در مقابل دولت تشویق و تحریک کرد. مامورین انتظامی برای متفرق ساختن مردم اقداماتی کردند، ولی چون مردم متفرق نشدند، لشکر شرق مردم را به گلوله بست و قریب دو هزار نفر از مردم مقتول و مجروح شدند. این روز در تاریخ ایران به نام «قیام گوهرشاد» ثبت شده است.
سال ۱۳۳۳- حضرت آیتالله العظمی بروجردی اولین کلنگ مسجد بزرگی را که در قسمت غربی آستانه حضرت معصومه(س) بنا شد، در محل محراب مسجد بر زمین زدند و بلافاصله عملیات ساختمانی آن آغاز شد.
سال ۱۳۴۰- قرارداد فرهنگی ایران و فرانسه امضا و مبادله شد.
سال ۱۳۴۳- یک موافقتنامه بازرگانی میان ایران و ژاپن در ۷ ماده در تهران به امضا رسید. در این موافقتنامه دولت ژاپن تعهد کرد هر تسهیلاتی که برای واردات کالاهای کشورهای مختلف در نظر میگیرد عینا برای کالاهای ایرانی منظور دارد.
سال ۱۳۴۳- دکترمحمد مجلسی به ریاست دادگاه انتظامی قضاوت منصوب شد.
سال ۱۳۴۳- محاکمه سران غائله فارس در دادگاه بدوی زمان جنگ آغاز شد.
سال ۱۳۴۳- سناتور حسین علاء در سن ۸۲ سالگی در تهران درگذشت. وی متجاوز از نیم قرن در مشاغل حساس مملکتی مانند نمایندگی مجلس، وزیر مختاری و سفارت، وزارت و نخستوزیری قرار داشت.
سال ۱۳۴۵- ایوان گئورکی نخستوزیر رومانی در راس یک هیات ۱۵ نفری به ایران آمد.
سال ۱۳۴۵- امیرعباس هویدا نخستوزیر در کادر بعضی از وزیران تغییراتی داد. به موجب این تغییرات دکترجواد صدر به وزارت دادگستری، مهندس عبدالرضا انصاری به وزارت کشور، هوشنگ انصاری به وزارت اطلاعات و دکتر غلامرضا نیک پی با حفظ سمت معاونت نخستوزیر به مشاوری منصوب شد. در این تغییرات دو وزیر از کابینه خارج شدند که عبارت بودند از دکترباقر عاملی و سرلشکر پاکروان.
سال ۱۳۴۶- سیزده چترباز ارتش هنگام اجرای یک مانور نظامی در شمال شاهرود کشته شدند.
سال ۱۳۴۹- عربستان سعودی از سیاست ایران در خلیجفارس تجلیل کرد.
سال ۱۳۵۰- یاسر عرفات به رهبری کل سازمانهای چریکی فلسطین انتخاب شد.
سال ۱۳۵۲- دولت برای مبارزه با کمبود شکر از دولت انگلستان
۳۰۰ هزار تن شکر خرید.
ارسال نظر