واردات چین نتوانست قیمت فولادهای اروپا را بشکند
علیغفوری- بازار ورق در سراسر اروپا در سال ۲۰۰۶ پررونق بود به طوری که در سهماه سوم به اوج خود رسید. (قیمت ورق گرم جهت تحویل در محل کارخانه به ۵۰۰یورو در هر تن رسید) قیمتهای داخلی در سراسر اروپا ۳۰-۲۰درصد بالاتر از آنچه که در ژانویه ۲۰۰۶ بود رسید. قیمتهای ورق گالوانیزه بسیار بالا رفت به گونهای که نسبت به ابتدای سال به قیمت آن ۴۰-۳۰درصد افزوده شده است و قیمتهای معاملاتی برای ورق مرغوب ۷۰۰یورو در هر تن تحویل در محل کارخانه است.
در آخرین ماه سال۲۰۰۶ قیمت نقدی ورق گرم و سرد معمولی چندان کاهش پیدا نکرده است که فقط ۱۵-۱۰یورو در هر تن است.
در سال۲۰۰۷ قیمتهای داخلی تثبیت بیشتری یافته و میزان موجودی انبارها معمولا بالا است. با توجه به واردات از چین شرایط کنونی غیرعادی به نظر میرسد.
تا پایان ماه اوت ۲۰۰۶ چین حدودا ۷/۳میلیون تن فولاد به اروپا صادر کرد که تقریبا سه برابر میزان سال ۲۰۰۵ است.
بیشترین حجم این صادرات ورق معمولی بوده که اغلب آن به ایتالیا صادر شده است.تولیدکنندگان محصولات طویل اروپا از رشد خوب قیمت فولاد در سال گذشته برخوردار بودهاند و تاکنون از واردات فولاد چینی و از مشکلات حملونقل داخلی نیز صدمهای ندیدهاند که این وضع در سهماه سوم و چهارم بسیار علنی بود.
قیمتهای صادراتی میلگرد ساختمانی در ماه اکتبر به بالاترین سطح خود یعنی ۶۳۵ دلار در هر تن (تحویل در محل کارخانه) رسید. چون صادرکنندگان جنوب اروپا با بهرهگیری از توافقاتی توانستند بدون تعرفه محصولات خود را بفروشند.
اما قیمتهای مفتول تحتتاثیر صادرات چین قرار گرفته و پس از اوج خود در ماه اکتبر میزان ۵۸۰-۵۵۰دلار در هر تن فوب به ۵۱۰-۴۹۰دلار در هر تن فوب در پایان سال تنزل پیدا کرد.
آلمان که بزرگترین تولیدکننده مفتول در اروپا است در سه ماه اول سال ۲۰۰۶ با ۱۷درصد کاهش صادرات مواجه شد.خوشبختانه در سال ۲۰۰۶ تقاضای بالا توانست این اختلاف را جذب کند به طوری که قیمتهای تحویلی در محل کارخانه مفتول کششی به تنهایی از ۴۶۰-۴۵۰یورو در هر تن به ۵۱۰-۴۹۰یورو در هر تن در دو هفته اول ماه اکتبر افزایش یافت.
ارسال نظر