پژوهشهای اقتصادی در کدام مناطق جهان بیشتر است؟
فصلنامه اقتصادی Kyklos چاپ آلمان در شماره پاییز خود مقالهای با عنوان «اقتصاددانان، کدام کشورها را بیشتر از بقیه مورد پژوهش و بررسی قرار میدهند؟ نگاهی به توزیع منطقهای پژوهشهای اقتصادی» منتشر کرده است. سه نویسنده این مقاله توزیع میزان پژوهشهای اقتصادی که در معتبرترین فصلنامه اقتصادی به نام Journal of Economic Literature بر اساس کشورهای جهان طبقهبندی شده است را بررسی کرده و سعی کردند عوامل موثر بر انجام مطالعات و پژوهشهای اقتصادی در مورد کشورها را پیدا کنند. آنها تعداد مقالات منتشرشده درباره هر کشور را به دست آورده و چندین رگرسیون آماری برای درک این الگو تخمین زدند. یافتههای پژوهشگران مقاله حکایت از این دارد که اندازه کشور (وسعت جغرافیایی و توان اقتصادی)، میزان روابط با دنیای خارج و در دسترس بودن دادههای آماری، مهمترین عواملی هستند که الگوهای پژوهشی برای کشورها را توضیح میدهند.
علاوه بر اینها درآمد حاصل از جهانگردی، اینکه آیا زبان رسمی کشور انگلیسی است یا خیر و تعداد موسسات پژوهشی اقتصادی نیز از مهمترین عواملی بودند که همبستگی معناداری با میزان پژوهشهای انجام گرفته درباره یک کشور داشتند.
پس از کنترل همه متغیرها، فقط سه منطقه (که همگی در قاره آفریقا هستند) به میزان بسیار کمتری مقاله نسبت به آمریکای شمالی داشتند.
ارسال نظر