میلیاردرهای چینی ظهور می‌کنند
بر اساس آخرین آماری که فوربس از 400 ثروتمند چینی به دست آورده است، رشد سریع اقتصادی و تقاضای زیاد سرمایه‌گذاران خارجی برای خرید سهام در این کشور منجر به اوج‌گیری میزان سرمایه موفق‌ترین کارآفرینان چینی شده است.
مجموع دارایی این ۴۰۰ثروتمند چینی که در سال گذشته بالغ‌بر ۲۶میلیارد دلار بود امسال با ۵۱درصد افزایش به ۳۸میلیارد دلار رسیده است. حداقل شرایط لازم برای آنکه ثروتمندان چین بتوانند امسال به این فهرست ۴۰۰نفره راه یابند، این بود که دارایی آنها بالغ‌بر ۱۰۰میلیون دلار باشد. در حالی که این رقم در سال ۲۰۰۵ معادل ۶۲میلیون دلار بود. نرخ بالای رشد اقتصادی چین که سالانه بالغ‌بر ۱۰درصد است دلیل عمده افزایش دارایی این افراد است. ثروتمندترین فرد چینی که صاحب شرکت گوم است، همزمان با افزایش ناگهانی تقاضای مصرف‌کنندگان برای لوازم خانگی، شاهد دو برابر شدن دارایی‌اش شد.

این چینی‌های پولدار
شادی آذری - بر اساس آخرین آماری که فوربس از ۴۰۰ ثروتمند چینی به دست آورده است، رشد سریع اقتصادی و تقاضای زیاد سرمایه‌گذاران خارجی برای خرید سهام در این کشور منجر به اوج‌گیری میزان سرمایه موفق‌ترین کارآفرینان چینی شده است.
ونگ کونگ یو، کارآفرین 37ساله‌ای که پشت همه فعالیت‌های غول لوازم خانگی الکتریکی یعنی شرکت گوم حضور دارد، جایگاه نخست فهرست ثروتمندترین چینی‌های امسال را به خود اختصاص داده است. او با 3/2میلیارد دلار اولین نفر در فهرست 15میلیاردر کشور چین است. مجموع دارایی این 400ثروتمند چینی که در سال گذشته بالغ‌بر 26میلیارد دلار بود امسال با 51درصد افزایش به 38میلیارد دلار رسیده است.
حداقل شرایط لازم برای آنکه ثروتمندان چین بتوانند امسال به این فهرست ۴۰۰نفره راه یابند این بود که دارایی آنها بالغ‌بر ۱۰۰میلیون دلار باشد. در حالی که این رقم در سال ۲۰۰۵، ۶۲میلیون دلار بود. نرخ بالای رشد اقتصادی چین که سالانه بالغ‌بر ۱۰درصد است دلیل عمده افزایش دارایی این افراد است. هزینه‌های خرده‌فروشی افزایش دو رقمی را شاهد است وضعیت تقاضا برای املاک و مستغلات حاکی از سلامت این بخش است و بازار صادرات رونق دارد. اما دلیل دیگری که می‌تواند افزایش ثروت این چینی‌های پولدار را توجیه کند موفقیت عرضه عمومی اولیه سهام شرکت‌های چینی هم در داخل و هم در خارج این کشور است. در هفته گذشته ارزش سهام هتل‌های چینی «هوم» در بورس نیویورک تا ۷۲درصد افزایش یافت.
برای شرکت‌های بخش خصوصی که مدت‌ها است تحت‌تاثیر غول‌های دولتی کشور قرار گرفته‌اند دسترسی بیشتر به سرمایه بازار باعث شده است، رقابت‌پذیری آنها در داخل و خارج از کشور افزایش یابد. اما رشد سریع دارایی این ثروتمندترین افراد چین بحث جدیدی را هم مطرح کرده است مبنی‌بر اینکه توزیع سرمایه در کشوری که بیش از نیمی از جمعیت آن را روستاییان زیر خط فقر تشکیل می‌دهند ناعادلانه است. ثروتمندترین فرد چین که صاحب شرکت گوم است همزمان با افزایش ناگهانی تقاضای مصرف‌کنندگان برای لوازم خانگی، شاهد دو برابر شدن دارایی‌اش شد. ماه پیش برای این شرکت نقطه عطفی محسوب می‌شد چون سهامداران آن پذیرفتند که شرکت گوم با سومین فروشگاه زنجیره‌ای بزرگ لوازم خانگی چین ادغام شود.
ثروتمندترین زن چین یان چئونگ نام دارد. او که اکنون ۴۹سال سن دارد، یکی از موسسان شرکت کاغذسازی ناین دراگون است. اشتهای زیاد چین برای کاغذهای بسته‌بندی به رونق کار او کمک کرده است. توضیح خود او در این مورد این است که علت اصلی این افزایش تقاضا تولیدکنندگانی هستند که برای محصولات کارخانه صادراتی خود نیاز به جعبه‌های بسته‌بندی دارند. بخش دیگر تقاضا هم مربوط به شرکت‌های بسته‌بندی است که مشتریان آنها محموله‌های دریایی را جابه‌جا می‌کنند و برای آنها نیاز به بسته‌بندی دارند. خانم چئونگ پنجمین ثروتمند چین است. پس از محاسبات انجام‌شده و جداسازی دارایی او از برادر و همسرش که سهامداران شرکتش هستند، دارایی او ۵/۱میلیارد دلار برآورد شده است.
استان گوآنگدنگ چین با رکود 66نفر بیشترین تعداد ثروتمندان از این فهرست 400نفره در خود جای داده است. در فهرست امسال بیش از 100چهره جدید مشاهده می‌شود. پارسال ثروتمندترین مرد چین لری رانگ ژیجیانگ 63ساله بود که در فهرست امسال با سقوط دوپله به سومین جایگاه فهرست راه یافته است و رقم 2میلیارد دلار دارایی را به خود اختصاص داده است.
برای تکمیل این فهرست، بخش آسیایی فوربس به جست‌و‌جو درمیان سهام شرکت‌هایی که عرضه عمومی شده‌اند در کنار شرکت‌های بخش خصوصی پرداخت. دارایی‌هایی که به عرضه عمومی گذاشته شده بود با استفاده از آخرین قیمت‌های سهام و نرخ ارز محاسبه شدند. در مورد دارایی‌های بخش خصوصی نیز این سوال طرح شد که اگر دارایی‌های مذکور عرضه عمومی شود. چقدر ارزش خواهد داشت.
این رتبه‌بندی با در نظر گرفتن دارایی‌های خانوادگی محاسبه شده است.