خبر
دلایل ناکامی ایران در اجلاس اتحادیه مخابرات اعلام شد
جمهوری اسلامی ایران برای عضویت در شورای نظارتی ناحیهای ITU که ۱۲عضو دارد و برد مقررات رادیویی این اتحادیه که دارای پنج عضو است، نامزد شده بود ولی موفق نشد آرای لازم را کسب کند.
معاون آموزش و پژوهش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (ICT)، دلایل انتخاب نشدن ایران در دو نهاد جهانی مخابراتی را تشریح کرد.
جمهوری اسلامی ایران برای عضویت در شورای نظارتی ناحیهای ITU که ۱۲عضو دارد و برد مقررات رادیویی این اتحادیه که دارای پنج عضو است، نامزد شده بود ولی موفق نشد آرای لازم را کسب کند. انتخابات برای تعیین اعضای این دو نهاد پنجشنبه هفته گذشته در جریان نشست اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) در شهر آنتالیای ترکیه برگزار شد.
کمال محامدپور، روز شنبه پس از بازگشت از نشست آنتالیا به ایرنا گفت: با توجه به رقابت شدید کشورها لازمه موفقیت در ITU فعالیت وزارتخانههای ارتباطات و امور خارجه از حدود چهار سال پیش بود که با فرصت کوتاه یک ساله اخیر و مشکلات اداری و بوروکراسی در اعزام کارشناسان این موفقیت حاصل نشد.
وی افزود: با توجه به شرایط سیاسی موجود، انتظار فعالیت بیشتری از طرف دفاتر و نمایندگیهای سیاسی در جلبنظر سایر کشورها میرفت که به نظر میآید این اقدام ناکافی بوده است.
معاون آموزش و پژوهش وزارت ارتباطات، توضیح داد: تعداد نمایندگان مجلس که هیات اعزامی را همراهی میکردند دو نفر بودند و برای عدم انتخاب ایران هیچ دستگاهی را نمیتوان مقصر شناخت.
وی همچنین، سیاسی شدن جو انتخابات را در جریان نشست آنتالیا یکی دیگر از دلایل برگزیده نشدن ایران بهعنوان عضو دو نهاد بینالمللی مخابراتی ذکر کرد.
وی گفت: رقابت شدیدی بین کشورها در جریان بود و فضای کلی جهانی و روابط بین کشورها نیز در این انتخابات اثرگذاری داشت زیرا چه در ناحیه ما و چه در نواحی دیگر، در بین انتخابشدگان، نام کشورهایی به چشم میخورد که چندان انتظاری به انتخاب شدنشان نمیرفت.
محامدپور، تلاش کشورهای عضو اتحادیه برای توزیع مناصب و عضویتها درمیان کشورهای مختلف را از دیگر عوامل اثرگذار بر انتخاب نشدن ایران دانست.
وی توضیح داد: کشورهای دارای حق رای در اجلاس آنتالیا تلاش داشتند تا یک کشور نتواند به عنوان عضو زیرمجموعههای مختلف اتحادیه برگزیده شود.
محامدپور، بهعنوان مثال به کشور ژاپن اشاره کرد و افزود: در حالی که ژاپن در نشستهای فرعی رای نیاورده بود، در انتخابات شورای نظارتی برای منطقه آسیا و اقیانوسیه که ایران هم جزیی از آن است، بیشترین رای را کسب کرد.
نشست سران مختار ITU که ۱۴۰ وزیر ارتباطات و نیز نمایندگان کشورهای عضو در آن شرکت دارند، از ۱۵ آبان ماه در آنتالیای ترکیه آغاز به کار کرد و نشستهای کار گروههای تخصصی آن تا سوم آذر ماه ادامه خواهد یافت.
ارسال نظر