مهندس جواد زاهدی مدیرعامل شرکت بیمکث:
بسیاری از کالاهای داخلی با کیفیت تر و ارزان تر از نمونههای خارجی است
امروز در مورد بعضی کالاها که در داخل تولید میشود ونام محصول به گونه ای است که مصرف کننده تصور میکند که کالا خارجی است وبا عشق وعلاقه خرید میکنند وبعضی از فروشندگان هم ابائی ندارند که بگویند این کالاخارجی است به همین دلیل تولید کننده خودباوری خود را از دست میدهد و ترجیح میدهد کالا و محصول خود را با نام خارجی روانه بازار مصرف کند. ما هرکاری هم در پیش بگیریم ایرانی هستیم. کشورمان مانند فرزند ما است و هر خوبی که برای پیشرفت فرزندانمان در نظر داریم باید برای پیشرفت کشور هم بخواهیم و برای آن تلاش کنیم.
درد تولید کننده بیشتر از تحریم داخلی است تا تحریم خارجی
امروز در مورد بعضی کالاها که در داخل تولید میشود ونام محصول به گونه ای است که مصرف کننده تصور میکند که کالا خارجی است وبا عشق وعلاقه خرید میکنند وبعضی از فروشندگان هم ابائی ندارند که بگویند این کالاخارجی است به همین دلیل تولید کننده خودباوری خود را از دست میدهد و ترجیح میدهد کالا و محصول خود را با نام خارجی روانه بازار مصرف کند. ما هرکاری هم در پیش بگیریم ایرانی هستیم. کشورمان مانند فرزند ما است و هر خوبی که برای پیشرفت فرزندانمان در نظر داریم باید برای پیشرفت کشور هم بخواهیم و برای آن تلاش کنیم. این گفتههای جواد زاهدی مدیرعامل شرکت بیمکث درگفت وگو باروزنامه دنیای اقتصاد است. شرکت بیمکث فعالیت خـود را از سال ۱۳۶۴ با تـولیــد هـود آشـپزخانه آغـاز کرده و هم اکنون بعنوان یکـی از پیشگامان صنعت تولــید هــودهـای آشـپزخانه توانسته اسـت مـحـصــولاتی گــوناگـــون با کیفیتی مطلوب و مورد پسند مردم تولید و عرضه نماید. کـیفـیت خـوب مـحـصـولات پـیشین ، بـاعـث خوشنامی این شرکت شده و هم اکنون نیز کـیفـیت مــحصـولات این شرکت از موقعیتی ممتاز و بی رقیب برخورداراست.
زاهدی میگوید: اگر مردم کالای ایرانی را بخرند فرزندان خودمان شاغل میشوند. منشاء اصلی تمام مشکلات و فشارها بیکاری است و خود مردم باید از روند تولید داخلی حمایت کنند. باید دید مردم نسبت به کالا و تولید و زندگی اجتماعی فراتر برود. امروز مسئولان، تولیدکنندگان و مردم مثلث طلایی حل مشکلات تولید ملی هستند. مردم به تولید داخلی اعتماد ندارند زیرا در گذشته کاستیهایی صورت گرفته که امروز عدم اعتماد را به وجود آورده است. برنامه ریزیها و سیاستهای دولت باید بلندمدت باشد و به صنعت و مردم اعلام شود تا به نسبت آنها برنامه ریزی لازم صورت بگیرد.
وی که از بی اعتمادی مردم نسبت به کالاهای ایرانی دلخور است،ادامه میدهد: متاسفانه مردم ما دچار خودباختگی فرهنگی هستند. ضرب المثلی در این زمینه وجود دارد که میگوید:" مرغ همسایه غاز است." مردم ایران باید تولید کننده و محصول داخلی را باور کنند. وقتی مردم قصد خرید کالایی را دارند باید ویژگیهای آن را بررسی کنند. باید کارآیی ، ویژگی و کیفیت آن بررسی شود و نباید در درجه اول نام و برند مورد توجه قرار بگیرد. بسیاری از مردم با چشم بسته و بدون در نظر گرفتن بسیاری از موارد فقط به نام کالا توجه میکنند. امروز بسیاری از کالاهای داخلی به مراتب با کیفیت تر و ارزان تر و بهتر از نمونههای خارجی است ولی باز هم مارک خارجی ترجیح داده میشود.
زاهدی البته تقصیر را تنها متوجه مصرف کنندگان نمی داند و در مورد تولیدکنندگان هم میگوید: تولید کننده باید خود را اثبات کند. یعنی در هر صنعتی باید محصول خود را به استانداردها و ایده آلها نزدیک کنیم. باید کیفیت حرف اول ما باشد و با حداقل سود کار کنیم. باید به این نتیجه برسیم که سود حداقل ودائمی بهتر از سود زیاد و زودگذر است.تولید کننده باید عرق لازم نسبت به تولید را داشته باشد و به دنبال بالا بردن کیفیت باشد. مردم ما با افتخار و خودباوری باید کالای ایرانی را بخرند و فروشندگان نیز با عرق ملی و افتخار بگویند که این کالا ایرانی است و این کالا را با کیفیت بالا بخرند.
وی سپس به مشکلات صادرات اشاره میکند و میافزاید: برای صادرات و رقابت با شرکتهای خارجی مشکلات زیادی داریم. به طور کلی شرکتهای خارجی علاقه ای به خرید کالای ایرانی ندارند. در صنعت ما کیفیت کالاهای ایرانی بالاتر از کشورهای همسایه است. ولی باز هم کشورها تمایلی به استفاده و خرید کالای ایرانی ندارند و ترجیح میدهند به دلیل وجود مسائل کلان و جوسازیهای غربی کالاهای ایرانی نخرند.
زاهدی تاکید میکند که دولت باید یک سیاست خاص و یک روش ثابت در نظر بگیرد و میگوید: در بحث واردات و مالیات تولید کننده از قبل مطلع بوده و بداند که تا چند سال آینده چه شرایط بر اقتصاد کشور حاکم است و براساس آن برنامه ریزی کند. باید سیاستهای تشویقی کارشناسی و اعمال شود. هر شرکت تولیدی که تعدادی پرسنل و نیروی کار بیمه شده دارد باید از تخفیف مالیاتی برخوردار شود و تسهیلاتی برای این شرکتها در نظر گرفته شود. در این صورت تولید کننده تشویق شده و اشتغالزایی هم صورت میگیرد.
وی تصریح میکند: متاسفانه شهرداری، محیط زیست، بیمه، دارایی، صنایع و بازرگانی با هم هماهنگ نیستند و تداخل خواستههای آنها برای تولید کننده مشکلات دست و پاگیری ایجاد میکند. برخی از قوانین به روز نیستند و در برخی موارد چهارچوبهای خشکی در نظر گرفته شده است که انعطاف هم ندارد. درد تولید کننده بیشتر از تحریم داخلی است تا تحریم خارجی. این قوانین برای ۳۰ سال پیش قوانین مناسبی بود ولی امروز جوابگوی اقتصاد و تولید کشور نیست. مسئولان و تولیدکنندگان باید با همفکری هم نیازهای صنعت کشور را شناسایی کرده و با همفکری دولت و مجلس راهکارهای نجات و حمایت صنعت کشور تدوین شود تا قوانین در جهت تسهیل امر تولید و پیشرفت کشور به اجرا در آیند.
به اعتقاد زاهدی، نتیجه این نابسامانیهای صنعتی این است که شاگرد اولهای دانشگاه به خارج از کشور میروند در حالی که این افراد میتوانند با به روز بودن و خارج کردن سیستمها از حالت ستنی به مدرن و حرفه ای، صادرات را تقویت کرده تا با قدرت وارد بازارهای جهانی شویم.
او میگوید: متاسفانه امروز تا ثباتی ایجاد میشود، همه به واردات روی میآورند. این درحالی است که در روزهای آرام باید ثبات برقرار باشد و خودمان را قوی کنیم تا در شرایط بحرانی بتوانیم روی پای خودمان بایستیم.
امروز ما تحریم هستیم و این مسئله یک واقعیت است. ولی چرا باید خودمان را گم کنیم تا همه چیز به هم بریزد؟ باید با تلاش در این شرایط با قدرت گام برداریم و مشکلاتمان را برطرف کنیم.
مدیر عامل شرکت بیمکث در بخش دیگری از این گفت وگو به بیان عملکرد شرکت متبوع خود میپردازد و میگوید: با تکیه برتجربه ای طولانی و با بهره گیری از دانش و تـخصص همـواره تلاش بی وقفه ای را در جهت پیشرفت مداوم خود سـازمان داده ایم. در این تکاپـوی سخت، توسعه و تحقیق و بهبود کـیفیـت، اهمـیت ویژه ای دارد، به گـونه ای که درون مـایه اسـتراتژیهای آینــده شـرکت از آن نـشأت گرفـته و انتخاب این شرکـت به عنوان واحد نمونه سال در سالهای ۸۰ و ۸۱ نیز مـرهون همین تلاش بی وقفه است. عـلاوه بر این، بیمکث اولین شرکتی است که موفق به کسب گواهینامه ISO۹۰۰۰ در مدیریت کـیفیت شده است.
زاهدی ادامه میدهد: شرکـت بیمـکث از آغاز فعالیـت خود تاکنون همـواره توانسته با استـفاده از جـدیدترین وپیشـرفته ترین تکنولوژی روز دنیا انواع هود در مدلها، اندازهها و رنگهای مختلف را تولیـد و عرضه کند. در حال حـاضر نیز با بهره گیـری از متخـصصان مجرب ، هـودهای آشپزخانه را همپایه بـا محصولات خارجی مشابه تولـید میکند ودر هـمین راسـتا پا رافـراتر از مرزهای داخـلی گذاشته و صادرات به کشـورهای دیگر ازجمله کشورهای حوزه خلیج فارس را آغاز نموده است.
بیمـکـث با تنوع بـالای محصولات خود هـم ایـنک توانسته است پس از تولیدات موفق خود در هودهای کلاسیک، دیجیتال و.... نسل جدیدی از هـود را در مـدل ۲۰۰۵ و جزیره خود تولید و عرضـه کند که مجموعه ای است از هنر، زیبـایی، تجربه و کیفیـت در صنعت هود سازی.
وی خاطرنشان میسازد که بیمکث جهت جلب رضایت بیش از پیش مشتریان خود ، اهمیت خدمات پس از فروش را هم ارز فروش دانسته و همواره سعی کرده است ارائه آن را بهبود بخشد.زیرا برقراری ارتـباط نـزدیک با مصـرف کـنندگان ،همـواره این امکان را میدهد که نـیازهای واقعی مـشتریان را شناسایی نموده و خود را در خدمت تأمین نیازهایشان قرار دهیم.
شـرکت ستاره طـلایی صـنـعت معتـقد است که کارکنان شــرکـت منابع با ارزش و دراز مــدت شـرکـت هستند، لـذا هـمواره با برنامه ریـزی آموزشی، اطـلاعات و دانـش آنان را در جـهت استفاده از فنـون جدید توسعه داده است که نتیجه آن به روز بودن محصولات این شرکت با محصولات دنیـا است.
مدیرعامل شرکت بیمکث درادامه به تاریخچه شرکت اشاره کرده و میگوید: این شرکت ابتدا در سال ۶۵ کابینت آشپزخانه تولید میکرد، ولی به تدریج به تولید هود روی آوردیم. با توجه به توسعه آپارتمان سازی و احساس نیاز به این وسیله که در ابتدا به صورت فریم ساده و زاویه دار ساخته شده و فن به صورت آماده در داخل آن نصب میشد، عملا از سال ۶۶ تولید هود آغاز شد.
به گفته وی،در حال حاضر به طور مستقیم تعداد ۲۴۵ نفر درشرکت بیمکث و در کارگاههای تأمین قطعات ۱۴۵ نفر مشغول به کار هستند و به صورت غیر مستقیم تعداد ۱۵۰۰ نفر در کارخانه فعالیت میکنند.
زاهدی میافزاید: مواد اولیه شرکت نیز عمدتا داخلی است. ورق فولادی از فولاد مبارکه اصفهان تامین میشود و در زمینه ورق استیل که در ایران تولیداتی در این زمینه وجود ندارد از خارج از کشور ورق استیل وارد میکنیم.تا چند ماه گذشته برای تأمین مواد اولیه از ارز دولتی استفاده میشد ولی در حال حاضر برای خرید مواد اولیه به عنوان صنعتگر از ارز آزاد استفاده میکنیم. متاسفانه با طبقه بندی واردات چیزی در اختیار این صنعت قرار نگرفت.
ارسال نظر