کوره القایی؛ کارگاهی کوچک و پرسود
امروزه با توجه به پیشرفت روزافزون کشور در تمامی زمینهها و نیز افزایش روند ساختوساز در سراسر کشور، نیاز به فولاد و محصولات آن در کشور، روز به روز در حال گسترش میباشد. در حال حاضر، به رغم آنکه بسیاری از کارخانههای فولاد فعال هستند، اما به دلیل کمبود بسیار شدید فولاد، دولت ناگزیر از واردات آن در حجم بسیار انبوه است. از این رو دولت نگاه ویژهای به روشهای تولید فولاد در قالب طرحهای کوچک و زودبازده دارد.
یکی از جدیدترین و مدرنترین روشهای تولید شمش فولاد، استفاده کورههای القایی ذوب میباشد. هم اکنون بسیاری از کشورهای اروپایی از کورههای القایی جهت ذوب فلزات و تولید فولاد استفاده میکنند.
این کورهها استفاده از جریان برق، آهن قراضه و یا شمش فلزات را ذوب کرده و ماده مذاب حاصل پس از تخلیه در قالبهای تعبیه شده
به صورت شمش فولاد تولید میشود. شمش فولاد تهیه شده از این روش در کارخانههای نورد جهت تولید انواع میلگرد، نبشی، ناودانی مورد استفاده قرار میگیرد. نکته قابل توجه در مورد کورههای القایی، سرعت ذوبگیری بسیار بالای آن در مقایسه با کورههای فسیلی (کورههای دوار) میباشد. از دیگر مزایای کورههای القایی نسبت به کورههای قدیمی میتوان به اشتغال فضای بسیار کمتر، عدم آلودگی محیطزیست، راندمان بسیار بالا و اپراتوری بسیار آسان اشاره کرد. کورههای القایی در ظرفیتهای متنوع از تناژ پایین تا بالا تولید میشوند که این امر موجب گردیده این صنعت جدید در مقیاس کارگاهی تا کارخانهای قابل اجرا باشد. البته قابل ذکر است در مورد کورههای با ظرفیت بالا، میتوان از خطوط مداوم بیلت فولادی استفاده کرد. در این روش تولید ماده مذاب حاصل از کورههای القایی به خط مداوم ریختهگری منتقل شده و بیلت در اندازههای طویل از آن خارج میشود. استفاده از کورههای القایی به علت سرعت کارکرد بالا در صنایع قطعهسازی نیز گسترش فراوانی یافته است، به طوری که هم اکنون بسیاری از واحدهای ریختهگری و تولید قطعه در حال جایگزینی کورههای قدیمی با کورههای القایی میباشند که این امر در افزایش سوددهی این واحدها نقشی مهم و حیاتی دارد. با توجه به مطالب فوق میتوان نتیجه گرفت، تولید شمش فولاد و قطعات ریختهگری با استفاده از تکنولوژی کورههای القایی راهی مطمئن و پرسود در جهت جبران کمبود شمش فولاد و کاهش واردات آن است. البته استفاده از این روش هم اکنون سرعت و گسترش فراوانی یافته است و بسیاری از سرمایهگذاران به سمت این روش تولیدی گرایش یافتهاند.
ارسال نظر