«شیرهای» صنعت در گلخانه ایرانی

*محمد درویش دماوندی: در حالی‌که این شرکت با بومی سازی قطعات مورد نیاز خود از تبعات تحریم ها تا حدود زیادی دور شده، تصمیم و اجرای طرح جدید احداث بزرگترین واحد کشت بافت خاورمیانه در شرکت امین شیر به موازات تولیدات صنعتی در حال پیگیری است هرچند اعمال تحریم‌های یکجانبه غرب علیه ایران صنایع دارای وابستگی به مواد اولیه یا ماشین‌آلات خارجی را دچار مشکل کرده اما برای صنایع بومی مفید و سازنده بوده است.

درویش دماوندی، مدیرعامل شرکت امین‌شیر در حاشیه دیدار مهدی میرخانی، معاون تولید سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران از تاسیسات تولیدی این شرکت در حومه رودهن، از بی‌اثر بودن تحریم‌ها بر روند فعالیت این شرکت خبر داد.

امین‌شیر که فعالیت خود را از سال ۱۳۳۱ با تولید انواع ژیگلور سوخت، اتصالات و شیرآلات برنجی آغاز کرد، گام‌به‌گام روند توسعه را پشت سر گذاشت.

این شرکت که در سال ۱۳۳۷ پروانه بهره‌برداری گرفته طی شش دهه فعالیت خود تجارب زیادی در زمینه تولید انواع شیر توپی گاز کسب کرده است.این شرکت در حال حاضر در تاسیساتی به وسعت ۱۱ هکتار فعالیت دارد و برای یکصد نفر اشتغالزایی به ارمغان آورده است.نام امین‌شیر به کیفیت و ایمنی گره خورده است و این شرکت به یمن بی‌نیازی از مواد اولیه و ماشین‌آلات خارجی از تبعات تحریم‌های غرب در امان مانده است.

درویش با یادآوری این که امین‌شیر توانایی تولید انواع شیرها از قطر ۲ تا ۸/۳ اینچ را دارد از سهم قابل توجه این شرکت از بازار داخلی خبر می‌دهد.این در حالی است که مدیران شرکت با توجه به بازار صادراتی عالی گل‌، تصمیم به ایجاد یکی از بزرگترین واحدهای اصلاح گونه‌های گیاهی و گلخانه‌های مدرن برای تولید گل‌های با کیفیت گرفته‌اند.یکی از دلایل اتخاذ این تصمیم زمین بزرگ شرکت است که قابلیت ایجاد امکانات کشاورزی مناسب را دارد.

درویش می‌گوید: قرار است در مجاورت امین‌شیر بزرگترین واحد کشت‌بافت خاورمیانه ایجاد شود. فاز اول این مجموعه مشتمل بر ساخت گلخانه به مساحت ۱۲۰۰۰ متر مربع و لابراتور به مساحت ۳۰۰۰ مترمربع است که قرار است به تولید گل‌های با بازده اقتصادی بالا چون ارکیده و رز اختصاص یابد.یکی از اهداف اصلی این پروژه ارتقای کیفی محصولات کشاورزی و باغی با پرورش واریته‌های مرغوب و مقاوم است که هزینه تولید را کاهش داده و امکان تولید محصولات بهتر را فراهم می‌آورد.پیش‌بینی می‌شود با راه‌اندازی این مجموعه سالانه ۷ میلیون شاخه گل و نهال صادر شود که درآمد ارزی قابل توجهی برای کشور به ارمغان می‌آورد. همچنین فاز ۲ تولید گیاهان هسته‌دار چون گلابی و سیب را مدنظر دارد و نیازمند تامین نقدینگی برای تکمیل پروژه است.

قرار بود بانک کشاورزی با اختصاص وام ۱۲ میلیارد تومانی به روند اجرای این پروژه کمک کند اما از این مبلغ فقط ۴/۱ میلیارد تومان پرداخت شده که همین مسئله روند کار را به دست‌انداز انداخته است.

درویش ابراز امیدواری می‌کند که بانک کشاورزی با پرداخت مابقی تسهیلات مصوب راه را بر تکمیل فاز یک پروژه و بهره‌برداری از آن تا پایان سالجاری فراهم آورد.