جشن تولد ده سالگی مترو برگزار شد
به مناسبت جشن تولد مترو ناگفتههای مشکلات و ناملایماتهای مترو را به خاطر تلخی آنها نمیگویم. این گفتههای مدیرعامل متروی پایتخت به مناسبت برگزاری مراسم دهمین سالگرد بهرهبرداری از راه آهنشهری تهران و حومه، از صدها گفته گویاتر است.
به گزارش روابط عمومی معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تهران، در حالی که بسیاری از پروژههای خدماتی پایتخت از آب و برق و گاز گرفته تا مونوریل صادقیه نیمهکاره مانده، گویی مترو را هر چه تکمیلش میکنند نیاز به کاملتر شدن دارد.
مهندس محسن هاشمی یکی از نابسامانیهای عمده مدیریت شهری تهران را تعدد مراکز تصمیمگیری در این «ابرشهر» میداند و میگوید: هر نهاد تصمیمگیر که پول و زور داشته باشد، بدون توجه به قوانین و مقررات و با معطل گذاشتن طرحهای جامع، هر کاری که دلش میخواهد میکند.
امروز تهران با بیش از ۸میلیون نفر جمعیت و بیش از ۷۰۰کیلومترمربع مساحت و تراکم جمعیت بیش از ۱۱هزار نفر در هر کیلومتر مربع، پا را از یک کلانشهر فراتر گذاشته و به قول مدیرعامل متروی تهران به یک «ابرشهر» تبدیل شده است.
مهندس محسن هاشمی حملونقل عمومی را به گردش خون در کالبد اقتصاد شهری تشبیه کرد و گفت: جابهجایی انسانها در کالبد پایتخت پیچیده شده و پیچیدگی آن روز به روز افزایش یافته، تا جایی که امروزه حملونقل عمومی به اصلیترین شاخص توسعه اقتصادی و اجتماعی تهران تبدیل شده است.
ایده ایجاد مترو در پاسخگویی به سیل انبوه سفرهای شهری برای نخستین بار در دهه ۱۳۵۰ مطرح شد و بر اساس قانون، کار مطالعه، تحقیق، طراحی، اجرا و بهره برداری از این سامانه حملونقل انبوه ریلی در سال ۱۳۵۴ بر عهده شرکت راهآهن شهری تهران و حومه گذاشته شد.
مدیرعامل متروی تهران با اعلام آغاز ساخت و ساز مترو در سال ۱۳۶۶، اضافه کرد: با صرف بیش از سههزار میلیارد تومان زیرساختها برای احداث خطوط موجود مترو آماده شد و شرکت مترو رسما تحویل شهرداری تهران شد و با نظارت مدیریت شهری و حمایت دولت توسعه آن ادامه پیدا کرد.
سرانجام در اسفندماه سال ۱۳۷۷ اولین مسافر مترو جابهجا شد و مترو رسما به بهرهبرداری رسید و امروزه بیش از ۹۰ کیلومتر خط و ۵۵ ایستگاه مترو به بهرهبرداری رسیده و تعداد سفرهای انجام شده در ده سال گذشته بدون هیچ حادثه منجر به فوت، از مرز دو میلیارد نفر گذشته است.
از این تعداد ۵۰۰میلیون سفر صرفا در سال ۸۷ انجام شده و امروزه سفرهای مترو از مرز ۵/۱میلیون سفر در روز نیز گذشته که در صورت افزایش واگنها، آمادگی ۲میلیون سفر در روز به عبارتی ۷۰۰میلیون سفر در سال وجود دارد.
صرفهجویی یکمیلیاردو ۲۰۰میلیون لیتر در مصرف سوخت، صرفهجویی ۵۸۷میلیون ساعت در وقت مسافران و کاهش سهمیلیون و ۸۰۰هزار تن انواع آلایندهها هوا، از جمله دستاوردهای مترو در دهه گذشته به شمار میرود؛ در حالی که آثار اقتصادی مترو نیز حداقل ۱۹هزارو ۴۰۰میلیارد ریال (حدود دومیلیارد دلار) برآورد شده است.
ارسال نظر