با ورود مدعیالعموم به موضوع آلودگی هوای پایتخت
دستگاههای کمکار در بحث آلودگی هوا شناسایی میشوند
مشاور شهردار تهران در امور محیط زیست ورود دادستانی به بحث آلودگی، هوای پایتخت را موجب شناسایی دستگاههای کم کار در این حوزه دانست.
مهندس محمدهادی حیدرزاده در گفتوگو با خبرگزاری مهر اظهار داشت: ورود دادستانی به بحث آلودگی هوا یک فرصت برای ذی نفعان این مساله است و شهرداری تهران از آن استقبال میکند.
هفته گذشته اولین جلسه بررسی وضعیت آلودگی هوای تهران با حضور مدیران شهرداری تهران و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در دادستانی کل کشور برگزار شد.
در این جلسه تمامی شرکتکنندگان توافق کردند که شهرداری تهران به همراه وزارت کشور و سایر ارگانهای مرتبط در بحث آلودگی هوا در جلسات مشترکی با استناد به طرح جامع حمل و نقل و ترافیک شهر تهران، راهکارهای کوتاه و بلند مدت مربوط به کاهش ترافیک و آلودگی هوای تهران را بررسی کنند.
در همین رابطه مشاور شهردار تهران در امور محیط زیست به مهر گفت: امیدواریم ورود دادستانی به بحث آلودگی هوا منجر به پیگیری موضوع و در نتیجه شناسایی دستگاههایی شود که نتوانستهاند تاکنون به تعهدات خودشان در این زمینه عمل کنند.
محمد هادی حیدرزاده گفت: در صورت شناسایی دستگاههای کم کار در اجرای طرح جامع کاهش آلودگی هوا، دادستانی میتواند به عنوان مدعیالعموم طرح شکایت کند.
شهر تهران از نظر جغرافیایی در شرایط ویژه ای قرار گرفته و از سه سو در احاطه رشته کوههای البرز قرار دارد و از سوی دیگر تردد خودروهای شخصی و نبود نظارت کاربردی بر تعداد خودروهای فرسوده از سوی دولت و تداخل ارگانهای متعدد این امر و نبود مدیریتی واحد برای رفع معضل ترافیک و تردد در تهران، باعث شده تا این شهر یکی از آلودهترین شهرهای کشور و جهان از نظر آلودگی هوا باشد.
حیدرزاده در پاسخ به این سوال که کم کاری در بحث کاهش آلودگی هوا متوجه کدام دستگاه است، به مهر میگوید: من نمیتوانم مقصر را معرفی کنم، بلکه ملاک شناسایی باید میزان پیشرفت در برنامه کاهش آلودگی هوا باشد.
مشاور شهردار تهران در امور محیط زیست چندی پیش طی یک نشست خبری نسبت به عواقب ناگوار آلودگی هوای پایتخت هشدار داده و عنوان داشته بود که تشدید آلودگی هوا در تهران موجب افزایش ۳۵ تا ۴۰درصدی سقط جنین میشود که طرح این موضوع باعث موضعگیری وزارت بهداشت در این ارتباط شده بود.وی در همان جلسه مطبوعاتی از کم کاری سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان متولی اصلی در امر کاهش آلودگی هوا اظهار تاسف کرده و خواهان مشخص شدن مسوول کاهش آلودگی هوای تهران شده بود.
اغلب کارشناسان شهری معتقدند با وجود آنکه موضوع آلودگی هوای تهران سالها فکر مردم و کارشناسان را به خود مشغول کرده، اما اراده جدی برای کاهش آلودگی هوای پایتخت در میان مسوولان دولتی دیده نشده است و همانند بسیاری از معضلات اجتماعی و شهری، هنوز مشخص نیست مسوولیت کاهش آلودگی هوا وظیفه کدام دستگاه است.
رشیدی: نباید به بحران آلودگی برسیم
مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران نیز در این باره گفت: بر اساس تاکید دادستان کشور، دستگاهها در جلسات مشترکی راهکارهای کاهش آلودگی هوا و ترافیک تهران را بررسی میکنند. یوسف رشیدی در گفتوگو با فارس با اشاره به گزارشهای ارائه شده از سوی مسوولان مرتبط با آلودگی هوا و ترافیک در جلسه هفته گذشته دادستان کل کشور اظهار داشت: مقرر شد شهرداری، وزارت کشور و سایر ارگانهای مرتبط، در جلسات مشترکی با استناد به طرح جامع حملونقل و ترافیک شهر تهران راهکارهای کوتاه و بلندمدت مربوط به کاهش ترافیک و آلودگی هوای تهران را بررسی کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا دادستان کل کشور هیچ یک از دستگاهها را به واسطه کمکاری و عمل نکردن به وظایف قانونیشان مورد خطاب قرار نداده است، گفت: در ابتدای جلسه در رابطه با آییننامه اجرایی ماده ۶۲ قانون برنامه چهارم توسعه که دولت مکلف به تهیه آن بود، سؤال کردند که خانم واعظ جوادی، رییس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ عنوان کردند که این آییننامه در هیات دولت در دست تهیه و بررسی است.
وی هدف از برگزاری این نشست را تأکید دادستان کل کشور بر همکاری دو جانبه از سوی دستگاهها دانست و در پاسخ به اینکه آیا این پرسش از سوی دادستان کشور مطرح شد که چرا وضعیت هوا و ترافیک تهران نسبت به سالهای ۸۴ و ۸۵ بدتر شده است، اظهار داشت: با توجه به بدتر شدن آلودگی هوای تهران در سالجاری نسبت به سال گذشته، دادستان کل کشور نیز عنوان کرد: این جلسه را به منظور اتخاذ راهکاری لازم و انجام اقدامات ضروری برای پیشگیری از ورود شهر به مرحله بحرانی آلودگی هوا برگزار کردهایم.
مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران در پاسخ به این پرسش که آیا مسوولان شهرداری در این جلسه خطاب به دادستان کشور نسبت به عدم همکاری دولت در زمینه کاهش آلودگی هوای تهران سخن گفتند، تصریح کرد: فضای جلسه یک فضای همکاری بود و بیشتر اظهارات از سوی مسوولان عالیرتبه انجام گرفت.
ارسال نظر