اختلافنظر سیاسی نباید باعث اطلاعرسانی غلط شود
طبیعی است که رسانهای مانند تلویزیون با حجم بالای مخاطب، پوشش وقایع مهم و همهگیر جهانی را رسالت خود دانسته و مردم را از جزئیات و جنبههای مختلف آن آگاه کنند. این شفاف سازی مستلزم انجام تحلیلهای همه جانبه توسط صاحب نظران و متخصصان است.
بهروز بهزادی *
طبیعی است که رسانهای مانند تلویزیون با حجم بالای مخاطب، پوشش وقایع مهم و همهگیر جهانی را رسالت خود دانسته و مردم را از جزئیات و جنبههای مختلف آن آگاه کنند. این شفاف سازی مستلزم انجام تحلیلهای همه جانبه توسط صاحب نظران و متخصصان است. درباره بحران مالی آمریکا هم نظرات از سه دیدگاه مختلف ابراز میشود، اول نظریات معتقد به اقتصاد دولتی، دوم معتقدان به بازار آزاد و سوم نظریات کسانی که به تلفیقی از این دو - مانند الگوی اقتصادی سوئد- معتقد هستند. به این ترتیب پرداختن به مسالهای همچون بحران مالی آمریکا تنها از یک جنبه و آن هم از منظر اقتصاد دولتی و نفی بازار آزاد از سوی صدا و سیما نمیتواند با هدف شفافسازی ذهن مخاطب انجام شود.
اقتصاد لیبرالی که مدل رایج در آمریکاست گرچه نواقصی دارد و دچار بحران هم شده است،اما این را هم باید در نظر بگیریم که در دنیای امروز اقتصاد دولتی یک نظریه کاملا مطرود است و کشورهایی با این الگوی اقتصادی در اقلیت قرار دارند.
حتی در کشوری مانند کوبا، جانشین فیدل کاسترو به تدریج اقداماتی در راستای خصوصیسازی انجام میدهد. بررسیها و تحرکاتی هم که به سمت اقتصاد خصوصی و غیردولتی در کشور ما مبتنی بر اصل ۴۴ انجام میشود، خود گویای همین مساله است.
پس انتقاد سیاسی از الگوی اقتصادی آمریکا نمیتواند منطقی باشد. مشکل اقتصادی دنیای امروز، بیش از اینکه اقتصادی باشد، اجتماعی و روانی است.
مشکل سیاسی با آمریکا نباید منجر به القای یک تفکر اشتباه اقتصادی از سوی صدا و سیما به مردم شود.
* سردبیر روزنامه اعتماد
ارسال نظر