معاون وزیر بازرگانی و رییس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: عملکرد دولت نهم در زمینه صادرات کالاهای غیرنفتی از پیش‌بینی برنامه توسعه پنج‌ساله چهارم کشور جلوتر است.

مهدی غضنفری افزود: پیش بینی برنامه توسعه برای صادرات غیرنفتی سال ۸۴ مبلغ هشت‌میلیارد و ۵۰۰‌میلیون دلار بود که این رقم در عمل ۱۱‌میلیارد دلار شد.

معاون وزیر بازرگانی، پیش‌بینی صادرات سال ۸۵ را ۹‌هزار و ۵۰۰‌میلیارد دلار و سال ۸۶ را ۱۰‌هزارو ۵۰۰‌میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: این میزان در سال ۸۵ با احتساب میعانات گازی به ۱۳‌میلیارد دلار و در سال ۸۶ نیز به ۲۱‌میلیارد دلار رسید.

وی تصریح کرد: ۲۷‌درصد از صادرات کالاهای غیرنفتی ایران بدون احتساب میعانات گازی، از ارزش افزوده بالایی برخوردار است.

به گفته دکتر غضنفری، ۶۳‌درصد کالاهای صادراتی غیرنفتی ایران دارای ارزش افزوده متوسط، ۲۷‌درصد دارای ارزش افزوده بالا و تنها ۱۰‌درصد دارای ارزش افزوده پایین است.

وی، با یادآوری اینکه میزان صادرات کشور در شش ماهه نخست امسال ۹/۷‌درصد نسبت به مدت مشابه پارسال رشد داشته است، ارزش صادرات کالاهای غیرنفتی ایران طی این مدت را با احتساب میعانات گازی بالغ بر ۱۳‌میلیارد دلار و بدون احتساب آن ۱۰‌میلیارد دلار اعلام کرد.

معاون وزیر بازرگانی، میزان واردات در نیمه نخست امسال را قریب به ۳۰‌میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: این رقم نسبت به شش ماهه اول پارسال بیش از ۳۸‌درصد رشد نشان می‌دهد.

وی، بابیان اینکه متوسط میزان صادرات کالاهای غیرنفتی کشور سالانه بیش از ۲۰‌میلیارد دلار و واردات ۵۰‌میلیارد دلار است، یادآور شد: ۳۰‌میلیارد دلار تراز منفی تجاری، از طریق فروش نفت و گاز تامین می‌شود.