وزیر امور اقتصادی و دارایی در مراسم گشایش بزرگترین نمایشگاه صنعت مالی و سرمایه گذاری خاورمیانه:
ایران جایگاه هفدهم را در اقتصاد جهان حفظ کرده است
سید شمس الدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه با اشاره به افزایش تولید ناخالص داخلی گفت: در فاصله سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۱ تولید ناخالص داخلی ایران از ۲۴۱ میلیارد دلار به ۴۸۲ میلیارد دلار رسیده که این رقم دو برابر شده است.
وی افزود: درآمد سرانه ایرانیان از 13 هزار دلار عبور کرده و ایران جایگاه هفدهم در اقتصاد جهان را بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول حفظ کرده است. وی در خصوص وضعیت اقتصادی ایران گفت: شاخص بورس از 12 هزار و 500 واحد در پایان سال 88 هم اکنون به حدود 27 هزار واحد رسیده و ارزش آن نیز در همین دوره زمانی از 65 هزار میلیارد تومان به 135 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
حسینی با اشاره به راه اندازی بورس کالا، فرابورس و بورس انرژی اظهار داشت: بهبود وضعیت بورس در شرایط رکود بورس های جهان و منطقه و رشد شتابان آن به صورت کمی و کیفی بوده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی، حق بیمه های دریافتی در سال گذشته را 8700 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: خسارت پرداختی در سال گذشته 31 درصد رشد داشته، اما نسبت خسارت پرداختی به حق بیمه ها 7.6 واحد درصد کاهش داشته است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان آن که، شتاب سرمایه گذاری خارجی در سال گذشته ادامه داشته و ۱۱ درصد رشد یافته است افزود: این عدد از چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار در سال گذشته عبور کرده است.
وی رقم جذب سرمایه گذاری در سال 87 را کمتر از 2 میلیارد و 100 میلیون دلار اعلام کرد و افزود: بر همین اساس حجم سرمایه های خارجی در سال گذشته 2 برابر شده است.
وی با اشاره به مواد ۱۱۸ ،۱۲۸ ،۱۳۳ ،۲۱۴ و ۲۲۴ قانون برنامه پنجم گفت: بر این اساس منابع دستگاههای دولتی باید در خدمت سرمایه گذاری بخش های دولتی و خصوصی باشد و این امر به خصوص در بخش های زیربنایی نظیر نفت و نیرو مورد توجه قرار گرفته است.
سخنگوی اقتصادی دولت اظهار داشت: برای بهبود وضعیت تامین مالی باید پس اندازهای ملی با سرمایه های خارجی پیوند داده شوند و ششمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه زمینه این همکاری را فراهم می کند.
وی با اشاره به این که، در سال های گذشته نگاه سنتی به فروش نفت بوده است، افزود: این امر مانع از سرمایه گذاری در بخش نفت و غفلت از فرصت تجارت آن شده و به همین دلیل بورس نفت خام در کشور تشکیل نشده است.
سخنگوی اقتصادی دولت، از دیده شدن ایجاد بورس نفت خام در بودجه 91 خبر داد و اظهار امیدواری کرد که با تصویب آن بورس نفت خام نیز به طور مناسبی راه اندازی شود.
در ادامه این همایش صالح آبادی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: امروز بازار سرمایه کشور با وجود سه بورس شامل بورس اوراق بهادار، فرابورس و بورس کالا وسعتی در خور توجه هم از نظر حجم، هم از نظر معاملات و ارزش بازار دارد و توانسته است بازار سرمایه را به متن اقتصاد کشور رهنمون کند .
ادامه در صفحه 8
ادامه از صفحه اول- رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: با توجه به موفقیت سه بورس کشور، چهارمین بورس امسال فعالیت عملیاتی خود را آغاز می کند.
صالح آبادی با بیان اینکه جایگاه بازار سرمایه، امروز در اقتصاد کشور به جایگاه مناسب و قابل قبولی دست یافته است افزود: امروز بازار سرمایه کشور با وجود سه بورس شامل بورس اوراق بهادار، فرابورس و بورس کالا وسعتی در خور توجه هم از نظر حجم، هم از نظر معاملات و ارزش بازار دارد و توانسته است بازار سرمایه را به متن اقتصاد کشور رهنمون کند.
وی با اشاره به اینکه چهارمین بورس کشور فعالیت عملیاتی خود را از امسال آغاز می کند گفت: بنابراین بازار سرمایه چه در حوزه اوراق بهادار فعالیت کند و چه در قیمت گذاری کالا ها به ویژه در حوزه انرژی که کشورمان یکی از مهمترین کشورها در حوزه تولید انرژی است ، می تواند نقش مؤثری در داخل و در سطح منطقه داشته باشد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: به ویژه بعد از بحران مالی جهانی که به علت وجود ابزارهای غیرساختار یافته و غیر نظام مند که باعث شد بحران هایی در سطح جهانی ایجاد شود در کشور ما با مطالعه تجربه جهانی و با سیاست گذاری هایی که در قانون انجام شده قرار است تمام اوراق بهادار تحت نظارت در بازارهای متشکل و ثانویه مورد معامله قرار گیرد.
وی در ادامه افزود: در بخش کالایی هم با توجه به جمعیت کشور، بازارها و بورس های کالایی برای شفافیت در بازارهای کالا و قیمت گذاری آن راه اندازی و تقویت شده و امروز به جایگاه مطلوب خود دست یافته است. افزود: فرصت بسیار خوبی هم برای داخلی ها و هم برای خارجی هاست تا با خدمات بازار سرمایه در سایر کشورها آشنا شوند
کریمی، رئیس کل بیمه مرکزی نیز با حضور در این همایش از برنامه تحول صنعت بیمه سخن گفت و افزود: بانکها و صنعت بیمه به عنوان بخش عمده ای از تامین کننده مالی و بازار سرمایه میتوانند در رونق کسب و کار موثر باشند که خوشبختانه این شرایط هم اکنون فراهم شده است
رئیس کل بیمه مرکزی گفت: بنا داریم از صنعت فناوری اطلاعات بطور کلی و جزئی در سطوح شبکه توزیع خدمات بیمه در کل کشور استفاده بهینه داشته باشیم.
وی ادامه داد: برنامه تحول صنعت بیمه را در حال بررسی داریم و اقدامات گذشته و چشم انداز آینده آن را ارزیابی می کنیم.
کریمی گفت: قرار است با هدایت وزارت اقتصاد و هم افزایی نهادهای اقتصادی شرایط آرام بخش و اطمینان بخشی برای مردم تامین و زمینه انتقال ریسک های سرمایه گذاری و اطمینان بخشی برای سرمایه گذاران در داخل کشور و سرمایه گذاران ایرانی در خارج از کشور را فراهم کنیم.
ارسال نظر