دکتر بابلی نایب رئیس هیات مدیره شرکت فرسا شیمی
ایران می تواند قدرت اول صنایع پتروشیمی در خاورمیانه باشد
شرکت فرسا شیمی با مدیریتهای محمود نجفی اصل در زمینه تولید انواع گلایکولها شامل منواتیلن گلایکول و دی اتیلن گلایکول و تری اتیلن گلایکول در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی ( عسلویه) و در حاشیه ساحلی خلیج فارس فعالیت دارد و از آذرماه سال ۱۳۸۶ بهره برداری خود را آغاز نموده است.
شرکت فرسا شیمی با ظرفیت ۴۴۰ هزار تن تولید در سال، در حال حاضر ۲ درصد ظرفیت جهانی تولید گلایکول ها را در اختیار دارد.
کاربرد محصولات این شرکت ( گلایکولها) حدود 84 درصد در تولید PET پلی اتیلن ترفتالات به منظور تولید الیاف پلی استر، بطری های نوشیدنی ، فیلم های پلی استر بسته بندی و باقیمانده 16 درصد در تولید ضد یخ و حلالها و رطوبت گیرها می باشد .
دکتر غلامحسین بابلی نایب رئیس هیات مدیره شرکت در گزارشی، میزان صادرات این واحد تولیدی در سال 1389 مقدار 5/332 هزار تن به ارزش 300 میلیون دلار اعلام کرد. همچنین ارزش کل صادرات شرکت از تاریخ بهره برداری (آذرماه 1386) تا پایان سال 1390 حدود 1596 هزار تن به ارزش حدود 1200 میلیون دلار پیش بینی می گردد.
شرکت فرسا شیمی تا به حال به دریافت گواهیهای استاندارد به شرح زیر از شرکت BSI انگلیس نایل آمده است:
9001:2008 ISO
۲۹۰۰۱:۲۰۰۷ PD ISO/TS
14001:2004 ISO
Occupational Health & Safety Management System
نایب رئیس هیات مدیره در ادامه ، درخواستها و پیشنهادهایی به شرح زیر جهت حضور قوی تر در بازارهای جهانی ارائه کرد:
- با عنایت به اینکه هزینه خوراک بیش از ۸۰ درصد قیمت تمام شده این واحد تولیدی را تشکیل می دهد حداقل انتظار ما این است که قیمت خوارک ، معادل متوسط قیمت خوراک رقبای منطقه در اختیار اینگونه واحدهای میانی قرار داده شود تا قدرت رقابت با شرکت ها نظیر سابیک عربستان سعودی حفظ گردد.
- متاسفانه این شرکت از امتیاز تشویق صادراتی محروم است و تاکنون از هیچگونه مساعدتی برخودار نبوده و انتظار ما این است که مسئولین ذیربط به وعده های خود عمل نمایند.
- اصلاح الگوی مصرف گاز در بخش های غیر صنعتی (خانگی و اداری) و تخصیص سهم بیشتری از آن بر صنایع پتروشیمی به شرط آنکه یارانه های این بخش در کلیه سطوح بالادستی ، میان دستی تسری یابد، می تواند در استراتژی توسعه صادراتمحور صنایع پتروشیمی موثر باشد و کشور را از خام فروشی و نیمه خام فروشی به صادرکننده محصولات نهائی تبدیل نماید.
- حمایت جدی دولت از تشکل های کارفرمایی،الگوی مناسبی جهت اجرایی شدن اهداف جهاد اقتصادی است.
- همچنین به اطلاع می رساند صنعت پتروشیمی به عنوان صنعت رقابت پذیر، اشتغال زا با ارزش افزوده بالا است. اگر قرار است ایران به قدرت اول منطقه خاورمیانه در زمینه صنایع پتروشیمی تبدیل شود از آنجا که اقتصاد واحدهای پتروشیمی عمدتا به نوع خوراک مصرفی و روش محاسبه قیمت خوراک آنها بستگی دارد، لذا رشد و اعتلای این صنعت و تداوم حیات اقتصادی واحدهای بالادستی، میانی و پائین دستی ، نیازمند دیده بانی مداوم و بازنگری در روشهای قیمت گذاری خوراک های مصرفی این واحدها می باشد. زیرا عدم رعایت عدالت و انصاف در قیمت گذاری متناسب خوراکها در سطوح مختلف صنایع پتروشیمی موجب بروز مشکلات بسیاری خواهد گردید.
ارسال نظر