اعضای فراکسیون شهری مجلس با برشمردن ابعاد مثبت طرح های فرهنگی و تفریحی شهرداری تهران که «هزار و یک شهر» از مهم ترین آنها است، حمایت خود را از اینگونه طرح‌ها در پایتخت مطرح کردند.

قادری، قنبری و لاهوتی از اعضای فراکسیون شهری هر یک به بررسی ابعاد مختلف تاثیرگذاری طرح های فرهنگی و تفریحی تهران پرداختند.
یک قدم به سوی افزایش درآمدهای پایدار
قادری در این مورد به تاثیر راه اندازی مجموعه هزار و یک شهر بر صنعت گردشگری در کشور اشاره کرد و به دنیای اقتصاد گفت: این طرح با جذب گردشگران داخلی و خارجی به پایتخت به توسعه توریسم کشور کمک می کند.
وی با این استدلال پیش بین کرد که مجموعه هزار و یک شهر درآمد قابل توجهی را نصیب شهر تهران کند و به این طریق امکان توسعه شهر نیز فراهم شود.
به گفته این عضو فراکسیون شهری مجلس، این قبیل فعالیت ها علاوه بر تاثیر مستقیمی که بر شهر دارد یعنی تامین نیازهای فرهنگی و تفریحی شهر ، موجب افزایش جذب درآمدهای پایدار و کاهش وابستگی مدیریت شهری به درآمدهای ناپایدار و بی ثبات از قبیل عوارض ساخت و ساز می شود.
علاوه بر این ، قادری با ارزشمند کردن تلاش شهرداری برای گسترش مراکز فرهنگی و اجتماعی، گفت: ساخت این گونه مراکز به نوعی جبران کننده کمبودهای شهر از نظر سرانه فرهنگی و اجتماعی است.
وی همچنین با اشاره به آلودگی هوا در سطح شهر، گسترش فضاهای تفریحی در مناطق کمتر شلوغ شهر را ضروری دانست.


جعفر قادری


لزوم حمایت دولتی از شهرداری
قنبری، دیگر نماینده مجلس نیز با بی نظیر خواندن طرح های فرهنگی و تفریحی که یه تازگی در پایتخت اجرا شده است، بر لزوم حمایت از شهرداری در این زمینه تاکید کرد و گفت: دولت باید از اینگونه طرح های شهرداری حمایت کند.
به گفته قنبری مدیریت شهری نیازهای شهروندان را به خوبی شناسایی کرده و طی سال های اخیر خیزی بزرگ در تامین این نیازها برداشته است.
وی در این زمینه به راه اندازی بوستان نهج البلاغه و آغاز ساخت مجموعه هزار و یک شهر اشاره و تصریح کرد: نمایندگان مجلس با تمام توان از شهرداری در اجرای این طرح ها پشتیبانی می کنند.
قنبری گفت: در این میان هزار و یک شهر یکی از بی نظیرترین طرح های فرهنگی و تفریحی شهر تهران است که تاکنون اجرا شده است.


داریوش قنبری


توجه به رسالت فرهنگی شهرداری
مهرداد لاهوتی عضو کمیسیون عمران مجلس نیز ساخت مجموعه هایی نظیر هزار و یک شهر را نشانی از توجه به عمق وظایف مدیریت شهری دانست و گفت: شهرداری طی چند سال اخیر با پیگیری پروژه های فرهنگی رسالت خود را به صورت کامل تر از پیش انجام داده است.
لاهوتی گفت: در سال های گذشته شهرداری تنها به امور عمرانی و خدماتی می پرداخت اما در دوره جدید مدیریت شهری به نیازهای فرهنگی شهروندان نیز توجه کرده که این قابل تقدیر است.
به گفته وی ساخت مجموعه هایی نظیر هزار و یک شهر گامی بزرگ در جهت تحقق هر چه بیشتر حقوق شهروندی است.
این عضو فراکسیون شهری مجلس در عین حال به مسئله ترافیک در شهر تهران نیز اشاره کرد و با بیان این که برای توسعه فضاهای فرهنگی و تفریحی باید ترافیک شهر نیز کم تر و روان شود ، تاکید کرد: اما به هر حال معضل ترافیک نباید مانع گسترش این فضاها باشد.
لاهوتی همچنین به طرح تفصیلی تهران اشاره کرد و یادآور شد: در این طرح به نیازهای فرهنگی شهر نیز تا افق 1404 توجه شده و از این پس به طور قطع ساخت مجموعه هایی نظیر هزار و یک شهر به صورت برنامه ریزی شده در تهران ادامه پیدا خواهد کرد.


مهرداد لاهوتی