شماره روزنامه ۶۲۰۳
|

نتایج نظرسنجی «دنیای‌اقتصاد» از ۳۰۰ فعال بازار سرمایه؛

دنیای اقتصاد: یازده‌ کارشناس و ۳۰۰فعال اقتصادی، در قالب دو نظرسنجی، مسیر بازارها پس از تحلیف ترامپ را پیش‌بینی کردند. نتایج این نظرسنجی‌‌ها نشان می‌دهد که اصلی‌ترین مانع سرمایه‌گذاری در بورس، بی‌‌اعتمادی نسبت به این بازار است.

خروج از فاز تردید؟ «دنیای اقتصاد» بررسی کرد؛

دنیای اقتصاد: معاملات بورس تهران در روز دوشنبه با رشد نماگرهای سهامی همراه شد.

    چهارشنبه، ۲۶ دی ۱۴۰۳
  • در پادکست «تریبون بورس» مطرح شد

    عقب نشینی در روز آخر

    دنیای اقتصاد: بازار سهام در هفته آینده وارد چه مسیری خواهد شد؟ به نظر می‌رسد؛ بورس در هفته آینده تحت تاثیر متغیرهای سیاسی و اقتصادی تلاطم‌هایی را تجربه کند. جزئیات بیشتر را در پادکست تریبون بورس بشنوید.
  • نتایج نظرسنجی «دنیای‌اقتصاد» از ۳۰۰ فعال بازار سرمایه؛

    موانع سرمایه گذاری در بورس چیست؟

    دنیای اقتصاد: یازده‌ کارشناس و ۳۰۰فعال اقتصادی، در قالب دو نظرسنجی، مسیر بازارها پس از تحلیف ترامپ را پیش‌بینی کردند. نتایج این نظرسنجی‌‌ها نشان می‌دهد که اصلی‌ترین مانع سرمایه‌گذاری در بورس، بی‌‌اعتمادی نسبت به این بازار است.
  • «دنیای اقتصاد» رفتار معکوس شاخص‌ها را بررسی کرد

    ایست بورس در وقت اضافه

    دنیای اقتصاد: معاملات بورس تهران در آخرین روز هفته با واگرایی نماگرهای سهامی پیگیری شد و دماسنج اصلی این بازار نتوانست وارد محدوده سبز شود.
  • واکاوی رفتار معامله‌گران در آخرین روز معاملاتی؛

    طناب کشی شاخص‌ها در بورس

    دنیای اقتصاد آنلاین: بورس تهران در روز چهارشنبه با سبزپوشی به استقبال «اخبار مثبت از گفت و گوهای سیاسی حول محور مذاکرات هسته‌ای» رفت و همه شاخص‌های بازار سهام در آخرین روز معاملاتی هفته جاری بر مدار مثبت قرار گرفتند.
  • «دنیای‌اقتصاد» با نظرسنجی از فعالان اقتصادی و کارشناسان بورسی بررسی کرد

    بازارها با تحلیف ترامپ

    یازده‌ کارشناس و ۳۰۰فعال اقتصادی، در قالب دو نظرسنجی، مسیر بازارها پس از تحلیف ترامپ را پیش‌بینی کردند. نتایج این نظرسنجی‌‌ها نشان می‌دهد که اصلی‌ترین مانع سرمایه‌گذاری در بورس، بی‌‌اعتمادی نسبت به این بازار است. با وجود این، بورس همچنان جذاب‌ترین گزینه سرمایه‌‌گذاری برای عموم مردم به حساب می‌آید. علاوه بر این، بررسی دقیق‌تر داده‌ها نشان می‌دهد که سیاستگذاران با اتخاذ تدابیر مناسب و تقویت اعتماد عمومی می‌‌توانند بخش اعظمی از سرمایه‌های جذب‌شده توسط بازار رمزارزها را نیز به سمت بورس هدایت کنند؛ چراکه بسیاری از سرمایه‌گذاران در این بازار نیز بی‌اعتمادی به بورس را دلیل اصلی دوری از آن عنوان کرده‌اند. همچنین یازده‌کارشناس حاضر در این نظرسنجی معتقدند ورود ترامپ به کاخ سفید تاثیر منفی بر بازار سرمایه نخواهد داشت. به باور آنها، بورس در مسیر رشد تدریجی و تعادل حرکت خواهد کرد.
  • تقاضای تازه، وارد بازار سهام شد؟

    سبزی بورس پس از استراحت ۲روزه

    بورس تهران، در روز دوشنبه با موج جدیدی از تقاضا همراه شد، به‌طوری‌که شاخص‌کل بورس با افزایش ۹هزار‌واحدی در محدوده ۲میلیون و ۸۶۶هزار واحد تثبیت شد، ضمن آنکه شاخص‌کل هموزن با افزایش ‌هزار و ۸۰۰واحدی، محدوده ۹۰۰هزار واحد را حفظ کرد. ارزش معاملات خرد نیز نسبت به‌روز یکشنبه بهبود یافت و به بیش از ۱۲هزار‌میلیارد‌تومان افزایش‌یافت.
  • ۴ مساله اصلی مدیران مالی از نگاه رئیس سازمان بورس

    سنا: رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در پانزدهمین دوره جایزه ملی مدیریت مالی ایران مسائلی که مدیران مالی با آنها مواجه هستند را بیان کرد. حجت الله صیدی با اشاره به اینکه گزارش های مالی در بازار سرمایه وزن سنگینی در تصمیم‌گیری ها دارد به چهار مساله اصلی مدیران مالی اشاره کرد: ریسک‌های مالی و عملیاتی: به دلیل ناترازی انرژی و کاهش فعالیت کارخانه‌‌‌‌‌‌‌‌ها، کاهش فروش و سودآوری شرکت‌ها به چالشی مهم تبدیل شده‌است. گزارش‌‌‌‌‌‌‌‌گری مالی: گزارش‌های مالی باید شفاف، دقیق و سودمند باشند. مشکلاتی نظیر بندهای مشروط گزارش‌ها، باعث کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران می‌شود. فرآیندها و فناوری: مدیران مالی باید به استفاده از فناوری‌های جدید مانند هوش‌مصنوعی و رمزارزها توجه کنند و رعایت استانداردها و شفافیت را در اولویت قرار دهند. نظام راهبری شرکتی: کارآمدی کمیته‌‌‌‌‌‌‌‌های حسابرسی، ریسک و انتصابات برای پایداری و موفقیت شرکت‌ها ضروری است. صیدی تاکید کرد؛ مدیران مالی باید اصول حرفه‌‌‌‌‌‌‌‌ای، شفافیت و انصاف را رعایت کنند تا گزارش‌های مالی مفیدتر و شرکت‌ها پایدارتر شوند.
  • واکاوی اثر دونالد ترامپ بر بورس

    دنیای‌اقتصاد- محمد نعمت‌زاده: بازار سرمایه در سومین روز معاملاتی هفته، ‌‌‌‌‌ بیش از ۹‌هزار واحد رشد در شاخص‌کل و بیش از یک‌هزار و ۸۰۰واحد رشد در شاخص هموزن به‌ثبت رساند و به‌عبارت دیگر، شاخص‌کل و هموزن به ترتیب ۰.۳۳‌درصد و ۰.۲۱‌درصد رشد داشتند. همچنین تمامی کلاس‌های دارایی اعم از سهام، صندوق‌های درآمد ثابت، صندوق‌های سهامی و صندوق‌های طلا با ورود پول قابل‌توجهی همراه بودند.
  • سردرگمی بازار سهام بین متغیرهای اقتصادی و سیاسی

    تقابل دو گروه در بورس

    بورس تهران سومین هفته دی‌ماه را با فرازوفرود بسیار آغاز کرد. درحالی‌که به نظر می‌رسید در روزهای نخست هفته کانال ۳میلیون واحد به‌راحتی فتح شود اما این اتفاق رخ نداد. اگرچه بورس در روز دوشنبه تغییر مسیر داد و از وضعیت ملتهب خروج پول دوروزه کاسته شد، اما اهالی بازار سرمایه نسبت به تداوم تاخت‌وتاز شاخص‌ها با ابهامات چندوجهی مواجه هستند. نخست آنکه متغیرهای سیاسی نقش مهمی در مسیری که بورس در آن گام برمی‌دارد ایفا می‌کنند. به عنوان مثال برخی از گمانه‌زنی‌ها واکنش متفاوت بازار سهام در روز دوشنبه نسبت به دو روز قبل از آن را به پالس مثبت از سوی برخی اخبار سیاسی مرتبط می‌دانند.
  • تعادل پس‌از اصلاح دو روزه

    بازار سرمایه از آبان‌ماه روند صعودی خود را آغاز کرد. پس از یک دوره بیش از یک‌ساله رکودی، با انتشار اخبار مثبت و ورود نقدینگی فعال روند صعودی سهام مختلف آغاز شد. با این وجود در ماه‌های گذشته همزمان با سقف‌شکنی نماگرهای اصلی بازار، تحرک شاخص‌ها با نوسانات زیادی همراه بوده است. هفته گذشته نیز در ادامه نوسانات شاخص‌های اصلی بازار، سقف تاریخی جدیدی برای شاخص کل و شاخص کل هموزن به ثبت رسید.
  • سرمای بی‌گاز؛ فشار بر تولید صنایع بورسی

    عاطفه چوپان: در سال‌های اخیر، مصرف انرژی در صنایع بورسی به یکی از چالش‌های کلیدی اقتصاد ایران تبدیل شده است. اخیرا سنا در گزارشی که به نقل از کارشناس اداره میزهای صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس منتشر شده خبر داده که «مصرف گاز در آذرماه نسبت به آبان در همه صنایع، ۱۳درصد کاهش داشته است.» اما این تمام ماجرا نیست، از طرف دیگر خبرها حاکی از اعتراض شدید وزیر صمت به تقلیل مجدد گاز و برق تحویلی به صنایع است. او در این خصوص گفته «سهمیه حداقلی برای صنعت و تولید با حضور معاونان رئیس‌جمهور، وزرا و سازمان برنامه و بودجه در دولت مطرح شد و به کمیسیون اقتصاد رفت، اما در کمال ناباوری، حداقل تعیین‌شده هم توسط این کمیسیون کنار گذاشته شد.»
    سه‌شنبه، ۲۵ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای اقتصاد» چشم انداز معاملاتی را ترسیم کرد

    چالش بورس تا کانال طلایی

    دنیای اقتصاد: بورس در دو روز ابتدای هفته با افت قابل توجهی همراه شد به طوری که این نماگر با کاهش ۳درصدی کانال ۲میلیون و ۹۰۰هزار واحد را از دست داد.اهالی بورس تهران بر این باور بودند که با برخورد نماگر اصلی به محدوده ۳میلیون واحد، اصلاح قیمت قابل توجهی را در نمادهای معاملاتی شاهد باشیم. اما خبرهای سیاسی مهم در روز دوشنبه، سبب شد تا بخشی از اصلاح قیمتی ۲روز قبل جبران شود.
    دوشنبه، ۲۴ دی ۱۴۰۳
  • در پادکست «تریبون بورس» مطرح شد

    دو گام به عقب یک گام به جلو

    دنیای اقتصاد: بورس تهران همان‌طور که روز گذشته توضیح داده شد، دوشنبه را متعادل سپری کرد. اگرچه شاخص کل همچنان زیر کانال ۲.۹ میلیونی قرار دارد اما امروز را با سبزپوشی تمام کرد.
  • خروج از فاز تردید؟ «دنیای اقتصاد» بررسی کرد؛

    احیای بورس در نیمه دوم

    دنیای اقتصاد: معاملات بورس تهران در روز دوشنبه با رشد نماگرهای سهامی همراه شد.
  • دو رفتار متفاوت از سهامداران؛

    کامبک بورس تهران

    دنیای اقتصاد: بورس تهران سومین روز هفته را مثبت آغاز کرد. در نیمه دوم معاملات روز دوشنبه، موج مثبت در نمادهای بزرگ و شاخص ساز ایجاد شد؛ همین موضوع سبب شد تا نماگر اصلی تالار شیشه‌ای از همان دقایق اول معاملات با افزایش تقاضا همراه شود.
  • ثبت بیشترین خروج پول حقیقی از ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ در بازار سهام؛

    بازی‌خوانی شاخص با مرزهای روانی

    معاملات بورس تهران در دومین روز هفته با کاهش قابل‌توجه شاخص‌های سهامی همراه شد و شاخص کل با افت ۱.۸۴درصدی کانال ۲‌میلیون و ۹۰۰هزار واحد را از دست داد و تا سطح ۲میلیون و ۸۵۷هزار واحدی عقب‌نشینی کرد. ثبت کاهش ارزش معاملات نسبت به روزهای گذشته در دادوستدهای دیروز نیز گویای عقب‌نشینی خریداران است؛ با وجود این، کارشناسان معتقدند اصلاح شاخص‌ها یک روند طبیعی در بازار محسوب می‌شود و محرک‌های کافی برای رشد شاخص در روزهای آتی وجود دارد.
  • کارشناسان وضعیت اصلاحی و بهبود مجدد بازار را بررسی کردند

    نبرد هیجان و منطق در بورس

    بازارسرمایه، این روزها به زمین بازی پیچیده‌ای برای سرمایه‌گذاران تبدیل شده است؛ جایی که هر نوسان، داستان تازه‌‌‌ای برای گفتن دارد و هر تصمیم، ریسک یا فرصت جدیدی را پیش‌روی فعالان قرار می‌دهد. اگرچه شاخص کل پس از یک صعود پرشتاب، در مرز ۳میلیون واحد کمی مکث کرده، اما این تنها یک بخش از مسیر پرفراز و نشیب می‌تواند باشد. در عمق این سکوت ظاهری، نبردی بی‌‌‌صدا میان هیجان و منطق جریان دارد.
  • گزارش منتشرشده توسط بورس تهران بررسی شد

    رمزارزها؛ رفیق یا رقیب بورس؟

    با به وجود آمدن رمزارزها رقیب جدیدی برای بورس‌های اوراق بهادار ظهور کرد. رفته‌رفته و پس از یک وقفه زمانی، این طیف از دارایی‌های دیجیتال در ایران نیز مورد استقبال گسترده قرار گرفتند. نگاهی به گزارش منتشرشده تحت عنوان «ظهور رمزدارایی‌ها؛ فرصت‌ها و چالش‌های آن برای بورس‌های اوراق بهادار» که در دی‌ماه سال‌جاری توسط بخش مدیریت تحقیق و توسعه بورس تهران منتشر شده است، نشان می‌دهد این استقبال تا حدی است که در پنج‌سال گذشته تعداد کاربران بزرگ‌ترین صرافی رمزارز ایران از متوسط نرخ رشد جهانی آن بیشتر بوده است.
  • رکوردی جدید در بازار مشتقه ثبت شد

    سنا: گزارش مدیریت تحقیق و توسعه بورس تهران نشان می‌دهد که ارزش معاملات بازار مشتقه این بورس در آخرین ماه پاییز امسال به ۱۰۳‌هزار میلیارد ریال رسید.
  • درباره «ماگانومیکس» حق با کدام طرف است؟

    تقابل‌اقتصاددانان بدبین و سرمایه‌گذاران خوشبین

    دنیای‌اقتصاد – محمدامین مکرمی: سرمایه‌گذاران بورسی نسبت به پیش‌بینی‌های مایوس‌‌‌‌‌کننده اقتصاددانان درباره سیاست‌های اقتصادی دونالد ترامپ(معروف به ماگانومیکس)، بی‌‌‌‌‌اعتنا هستند و در عوض امیدوارند که برنامه‌های رئیس‌‌‌‌‌جمهور منتخب آمریکا به تقویت سودآوری شرکت‌های بورسی و در نتیجه رشد قدرتمند بازار سهام منجر شوند. شاخص S&P ۵۰۰ سال‌گذشته بارها رکوردشکنی کرد و با وجود اصلاح اخیر، استراتژیست‌‌‌‌‌های بازار سهام به پشتوانه سودآوری قدرتمند شرکت‌ها، رشد ۱۰‌درصدی را برای این نماگر معیار در سال‌جاری پیش‌بینی می‌کنند.
  • بازار سرمایه زیر ذره‌‌‌‌‌‌‌بین؛

    اصلاحات بورس؛ فرصتی برای خرید یا فرار؟

    عاطفه چوپان: بازار سرمایه تا به اینجا هفته‌ای پرنوسان را پشت‌سر گذاشته و نشانه‌هایی از اصلاح موقت در روزهای ابتدایی هفته رابه نمایش گذاشته‌است. این اصلاح که به‌دنبال رشد مداوم شاخص از آبان ماه شکل‌گرفت، از دید کارشناسان روندی طبیعی در مسیر صعودی بازار ارزیابی می‌شود. همچنین روز گذشته ارزش معاملات نیز به محدوده ۱۲‌هزار ‌میلیارد‌تومان رسید ‌که با وجود کاهش نسبی نسبت به روزهای قبل، همچنان سطح قابل‌قبولی برای بازار محسوب می‌شود.