شماره روزنامه ۶۰۵۱
|

  • از انتظارات تا واقعیات بورس

    دنیای اقتصاد: بورس تهران پس از مدت‌‌‌ها رکود، سومین هفته تابستان را پرقدرت آغاز کرد اما در نهایت ترمز شاخص‌ کل در روز دوشنبه کشیده شد. بر این اساس نماگر اصلی بورس با قرار گرفتن در ارتفاع ۲میلیون و ۲۲۱واحد، نشان داد برای حفظ کانال ۲.۲میلیون واحد کار سختی در پیش دارد. عملکرد بازارها طی روزهای گذشته به یکی از مباحث مهم اقتصادی مبدل شده است. پس از حمایت‌‌‌های کلامی که از سوی مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور جدید پیرامون بازار سهام مطرح شد، برخی از کارشناسان معتقدند این امر می‌تواند به شکل‌گیری موج مثبت در فضای معاملاتی و ترغیب سرمایه‌گذاران برای ورود به بازار سهام بینجامد. روز گذشته با وجود پایین بودن ارزش معاملات خرد و خروج پول ۳۰۰‌میلیارد تومانی سرمایه‌گذاران حقیقی، برخی نسبت به روند آتی بازار سهام و رفتار منطقی فعالان خوش‌بین بودند.
  • ضرب‌الاجل آشتی با بورس

    دنیای اقتصاد-علی قاسمی: شاخص بازار سهام، طی روز دوشنبه و در سومین روز، پس از انتخاب رئیس دولت چهاردهم، با افت ۵هزار‌واحدی به ۲میلیون و ۲۲۱هزار واحد رسید. این درحالی است که شاخص هموزن، با رشد ۰.۱۱درصدی به معاملات بورس پایان داد. ارزش معاملات خرد بازار سهام شامل معاملات سهام، حق‌تقدم و صندوق‌های سهامی، همچنان بالاست و بالاخره این شاخص مهم بازار پس از ۴۶روز معاملاتی در روز شنبه از ۶هزار ‌میلیارد‌ تومان عبور کرد و سه روز متوالی است که در این محدوده قرار دارد، ضمن آنکه میانگین متحرک ۵روزه از میانگین‌‌‌‌‌‌های، ۲۰، ۶۰ و ۱۲۰ روزه عبور کرده‌است.
  • راز عقب‌ماندگی صندوق‌های سرمایه‌گذاری از بازار

    دنیای اقتصاد-نیوشا شایان‏‏‌مهر: به‌نظر می‌رسد اکنون زمان مناسبی برای صندوق‌های سرمایه‌گذاری است تا بتوانند بازار سهام را شکست دهند و بازده بیشتری از بازار کسب کنند. با وجود این، سوالی که مطرح می‌شود این است که چرا عملکرد آنها نسبت به گذشته بدتر شده است؟ وال‌استریت ژورنال در گزارشی بررسی کرد؛ در تئوری، مدیران صندوق‌ها همواره سعی می‌کنند بهترین سرمایه‌گذاری‌ها را انتخاب کرده و از بدترین‌ها اجتناب کنند؛ درنتیجه زمانی که قیمت برخی از سهم‌ها افزایش یافته و برخی دیگر کاهش می‌یابد و شکاف بین برندگان و بازندگان زیاد می‌شود، باید عملکرد موفقی داشته باشند.
  • قطب‌‌نمای صندوق طلا

    دنیای‌اقتصاد- واحد داده و تحلیل: یکی از ابزارهای معاملاتی که در سنوات اخیر از سوی سرمایه‌گذاران مورد توجه قرار گرفته، صندوق‌های طلا است. این صندوق‌ها در سال جاری در اکثر روزهای معاملاتی با ورود پول حقیقی همراه بوده‌اند. با توجه به افزایش تعداد این صندوق‌ها به ۱۳عدد، نیاز به شاخصی که روند و شمای کلی معاملات این صندوق‌ها را در بازار نشان دهد، به‌شدت احساس می‌شد. در همین راستا «دنیای‌اقتصاد» از این پس اقدام به محاسبه و انتشار شاخصی در صفحه۱۵ خواهد کرد که وضعیت کلی معاملات این صندوق‌ها را نشان می‌دهد.
  • اعلام سابقه حجم و قیمت معاملات در بازار توافقی

    سنا: معاون عملیات بازار فرابورس در خصوص نمایش سابقه حجم و قیمت‌‌‌ معاملات بازار توافقی اظهار کرد: این موضوع منعکس‌‌‌کننده معاملات انجام‌‌‌شده در بازار توافقی بوده که با توجه به ذات معاملات این بازار صرفا برمبنای توافق طرفین است و از قابلیت اتکای کافی جهت کاربرد به‌عنوان مبنای ارزش‌‌‌گذاری سهام برخوردار نیست. محمدصادق غزنوی افزود: در این بازار دامنه نوسان و حجم مبنا وجود ندارد و معاملات بر مبنای توافق است و الزاما بر مبنای قیمت اعلام‌شده امکان انجام معامله برای تمامی متقاضیان وجود نخواهد داشت.
  • عرضه صکوک اجاره ۴همتی

    با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار، صکوک اجاره یک شرکت در حوزه آهن و فولاد به مبلغ ۴‌هزار میلیارد تومان از طریق بورس اوراق بهادار تهران از روز دوشنبه ۱۸تیرماه ۱۴۰۳ به مدت سه‌روز کاری عرضه عمومی می‌شود. شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر به عنوان بانی، در نظر دارد بخشی از سرمایه در گردش موردنیاز خود را در قالب اوراق اجاره و از طریق فروش ماشین‌آلات و تجهیزات به نهاد واسط و سپس اجاره به شرط تملیک آنها تامین کند. این اوراق دوساله و با نرخ ۲۳‌درصد است که اجاره‌‌‌بهای آن هر سه‌ماه یک‌بار از طریق سپرده‌‌‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه پرداخت می‌شود.
  • آرامش پس از صعود

    امیر کاویان /کارشناس بازار سرمایه
    روز گذشته بازار شرایط متعادلی را تجربه کرد. در این بین دماسنج اصلی بازار سرمایه با کاهش ارتفاع ۰.۲۳درصدی همراه شد و در پایان ساعت معاملاتی روز دوشنبه در سطح ۲میلیون و ۲۲۱هزار واحدی ایستاد. افت ۵هزار و ۱۳۴واحدی شاخص کل در حالی محقق شد که نماگر هموزن با صعود ۰.۱۱درصدی روبه‌رو شد و در سطح ۷۱۰هزار و ۷۱واحدی قرار گرفت. در این بین شاخص کل فرابورس نیز حدود ۱.۱۳درصد سرخ‌پوش شد و در نهایت در سطح ۲۲هزار و ۹۹۹واحدی کار خود را به اتمام رساند. ارزش معاملات خرد بازار سرمایه که شامل سهام و حق تقدم بازار می‌شود، روز دوشنبه مقدار ۳هزار و ۵۸۵میلیارد تومانی را ثبت کرد. به علاوه ۳۰۰میلیارد تومان پول حقیقی نیز از گردونه معاملات بازار خارج شد.
  • گام اول خروج از رکود

    عاطفه چوپان: بازار سرمایه دو روز ابتدایی هفته بعد از انتخابات را با مثبت‌هایی قابل‌توجه پشت‌سر گذاشت، مثبت‌هایی که واکنش احساسی و هیجانی سهامداران و فعالان بازار سرمایه بود و در سایر بازارها نیز مشاهده می‌شد. با گذشت زمان و تخلیه هیجان مثبت بازار دست‌کم در گام اول روز گذشته از رشدهای بازار سرمایه کاسته شد، شاخص‌کل ۵هزار واحد ارتفاع کم کرد ولی با این وجود شاخص‌کل هموزن به‌میزان محدودی مثبت ماند. با تضعیف صف‌های خرید شاهد خروج ۳۰۰‌میلیارد‌تومان سرمایه از بازار بودیم و ارزش معاملات نیز با کاهش ۲۸‌درصدی ۳۵۸۵‌میلیارد‌تومان ثبت شد. کارشناسان این توقف رشد را همیشگی نمی‌دانند و معتقدند گام اول بورس به سمت خروج از رکود با این واکنش هیجانی برداشته شده‌است و در گام‌های بعد و با بر‌‌گزاری تنفیذ ریاست‌جمهوری و همچنین انتخاب و تایید کابینه وی شاهد واکنش‌های مثبت هیجانی دیگری خواهیم بود و در ادامه آنچه به تثبیت یک روند مثبت در بازار خواهد انجامید عمل به وعده‌هاست. به‌طور کلی بدبینی‌ها نسبت به بازار سرمایه در حد قابل‌توجهی کاهش‌یافته، اما بازگشت اعتماد به بورس نیازمند تحقق به وعده‌های انتخاباتی است، وعده‌هایی که بازار سرمایه خاطره خوشی از عمل به آنها در دولت‌های قبل نداشت.
  • پایان ماه‌عسل بازار؟

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: پنجمین روز متوالی سبزپوشی بازار، روز یکشنبه در سایه بهبود انتظارات درخصوص آینده بازار رقم خورد. بازار سرمایه که هفته‌های گذشته نوسان چندانی از خود آشکار نساخته بود و هفته‌های گذشته را با ثبت عملکرد مثبت کم‌جان کار خود را به پایان رسانده بود، در دو روز گذشته عملکرد خوشایندی را از خود به یادگار گذاشته‌است، به‌طوری‌که سه شاخص اصلی بازار افزایش ارتفاع مشخصی را پس از رشد پرقدرت روز شنبه به‌ثبت رساندند. در این بین دماسنج اصلی بازار سرمایه با افزایش ارتفاع ۱.۷۲درصدی همراه شد و در پایان ساعت معاملاتی روز یکشنبه در سطح ۲‌میلیون و ۲۲۶‌هزار‌واحدی ایستاد.
  • بی‌توجهی وال‌استریت به ریسک ترامپ

    دنیای اقتصاد-محمدامین مکرمی: روند صعودی شاخص‌های بازار سهام آمریکا با قدرت ادامه دارد، و حتی اضافه شدن ریسک تلاطمات سیاسی به لیست عوامل منفی نتوانسته است بازار «گاوی» سال ۲۰۲۴ را تضعیف کند. بر اساس گزارش بلومبرگ، این هفته بازارهای مالی آمریکا شاهد نمایش چشمگیر تاب‌آوری سرمایه‌گذاران بودند، به طوری که حتی تحولات پرهیجان انتخاباتی در این کشور نیز نتوانست مانع تداوم روند صعودی شاخص‌های بورسی شود. شاخص معیار S&P ۵۰۰ همه روزهای هفته گذشته در محدوده سبز معامله شد. حتی بازارهایی که در واکنش به نمایش ضعیف جو بایدن در مناظره اخیر انتخاباتی با دونالد ترامپ، دچار هراس شده بودند، از جمله بازار اوراق خزانه، بعد از انتشار داده‌های اقتصادی (که منجر به تقویت انتظارات برای کاهش نرخ بهره در سال جاری شد) تا حدی آرام شدند.
  • تهدید بزرگ بورس

    محمد غفوری/کارشناس بازار سرمایه
    بورس در روزهای صعودی، باز هم در حال پیشروی است اما آنچه در این میان مهم به نظر می‌رسد ترسیم چشم‌انداز بورس در میان‌مدت است. همان‌طور که قابل پیش بینی بود طی روزهای اخیر غلبه موج قدرتمند هیجان بر تمامی عوامل اثرگذار قبلی سایه افکند و زمینه رشد دیرهنگام در بازار سهام را فراهم آورد. با‌این‌حال، به نظر می‌رسد پس از پشت‌سر ‌گذاشتن این رشدهای اخیر، اکنون ریسک‌های موجود توجه بیشتری به خود جلب کنند. فارغ از «تحلیل‌های فاندامنتال و تابلوخوانی» نگرانی از سمت‌وسوی انتظارات بورسی در پی تغییرات تفکرات اقتصادی جدید از مهم‌ترین عوامل اثرگذار بر ابهامات روند صعودی بورس در روزهای آینده است. برخی گمان می‌کنند به دلیل رویکرد مثبت پزشکیان نسبت به بازار سرمایه و آنچه در مناظرات انتخاباتی مطرح شد، بازار سهام می‌تواند شاهد بازگشت رونق باشد. در روزهای اخیر نیز شاخص کل بعد از روند نزولی که از ابتدای سال پشت سر گذاشته بود، آماده ورود به فاز صعود شد. به نظر می‌رسد انتظارات اکنون، سکان هدایت بازارها را در دست گرفته و در روند بازارها نقش مهمی ایفا خواهد کرد.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر