صندوقها از شاخص جا ماندند
بررسی عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری و مقایسه بازدهی این صندوقها با بازدهی بورس در کوتاهمدت و میانمدت نشان از تفاوت معنیدار عملکرد آنها دارد. طی مدت یک ماه (تا ۱۲ مرداد) ۶۲صندوق بازدهی و ۲۶ صندوق زیان داشتند. در این مدت صندوقهای سرمایهگذاری گنجینه رفاه، دماسنج و یکم سامان به ترتیب با بازدهیهای ۴۰/ ۸، ۶۰/ ۷ و ۱۰/ ۶ درصدی بهترین و صندوقهای سرمایهگذاری افق، صبا و شاخص۳۰ شرکت بزرگ فیروزه به ترتیب با زیان ۷۰/ ۴، ۳۰/ ۳ و ۴۰/ ۲ درصدی بدترین عملکرد را در کارنامه خود به ثبت رساندند.
بررسی عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری و مقایسه بازدهی این صندوقها با بازدهی بورس در کوتاهمدت و میانمدت نشان از تفاوت معنیدار عملکرد آنها دارد. طی مدت یک ماه (تا 12 مرداد) 62صندوق بازدهی و 26 صندوق زیان داشتند. در این مدت صندوقهای سرمایهگذاری گنجینه رفاه، دماسنج و یکم سامان به ترتیب با بازدهیهای 40/ 8، 60/ 7 و 10/ 6 درصدی بهترین و صندوقهای سرمایهگذاری افق، صبا و شاخص30 شرکت بزرگ فیروزه به ترتیب با زیان 70/ 4، 30/ 3 و 40/ 2 درصدی بدترین عملکرد را در کارنامه خود به ثبت رساندند. به این ترتیب میانگین بازدهی 88 صندوق در این بازه زمانی 21/ 1 درصد بود. مقایسه این رقم با بازدهی 7/ 2 درصدی شاخص کل بورس تهران در دوره زمانی مشابه نشان میدهد صندوقها در کوتاهمدت از بورس جا ماندهاند.
این در حالی است که بررسیها در میانمدت حاکی از شرایط متفاوتی است. بررسیهای عملکرد سهماهه این دو حوزه نشان میدهند که صندوقها در میانمدت با 23/ 4 درصد بازدهی از بازدهی 4/ 1 درصدی شاخص بورس سبقت گرفتهاند. پیشی گرفتن شاخص بورس در کوتاهمدت را میتوان در سایه شوک هیجانی ماه گذشته مشاهده کرد. در وضعیت پرالتهاب یک ماه گذشته در حالی که اخبار توافق هستهای زمینه خوشبینی معاملهگران بورس را فراهم کرده بود شاخص بورس توانست موفقتر عمل کند، اما شیوه اداره این صندوقها و دید بلندمدت این نهادهای حقوقی نسبت به معاملهگران حقیقی بورس موجب شده در بازه سه ماهه عملکرد بهتری داشته باشند.
ارسال نظر