افزایش سرمایه ۲۰ هزار میلیارد تومانی شرکتها از ابتدای سال
تامین مالی نسبت به سال گذشته افزایش قابل قبولی داشته و در این باره افزایش سرمایه برای ۱۰۰ شرکت از ابتدای سال تاکنون ۲۰ هزار میلیارد تومان بوده است. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه میزان تامین مالی نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته است، گفت: تامین سرمایههای بازار سرمایه آماده است بهطوری که ۱۰۰ درصد اوراق اسناد خزانه اسلامی را بازارگردانی کند. به گزارش خبرگزاری فارس، تامین مالی بازار اولیه یکی از مهمترین مولفههای سنجش عملکرد سازمان بورس اوراق بهادار به شمار میرود، اما در شرایطی که نرخ سود سپردههای بانکی معاف از مالیات به طور غیررقابتی و ناعادلانه در شورای پول و اعتبار تعیین میشود، نسبت تامین مالی در نظام بانکی همواره بیشتر بوده است.
تامین مالی نسبت به سال گذشته افزایش قابل قبولی داشته و در این باره افزایش سرمایه برای ۱۰۰ شرکت از ابتدای سال تاکنون ۲۰ هزار میلیارد تومان بوده است. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه میزان تامین مالی نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته است، گفت: تامین سرمایههای بازار سرمایه آماده است بهطوری که ۱۰۰ درصد اوراق اسناد خزانه اسلامی را بازارگردانی کند. به گزارش خبرگزاری فارس، تامین مالی بازار اولیه یکی از مهمترین مولفههای سنجش عملکرد سازمان بورس اوراق بهادار به شمار میرود، اما در شرایطی که نرخ سود سپردههای بانکی معاف از مالیات به طور غیررقابتی و ناعادلانه در شورای پول و اعتبار تعیین میشود، نسبت تامین مالی در نظام بانکی همواره بیشتر بوده است. در این شرایط بازار سرمایه با تعریف ابزارهای مختلف و جذاب بر اساس عرضه و تقاضای بازار توانسته حجم قابل قبولی را در تامین مالی پروژهها و شرکتهای حاضر در بورس به خود اختصاص دهد. در این باره، علی صالحآبادی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به این سوال که میزان تامین مالی در سال جاری نسبت به سال گذشته چقدر بوده و اینکه ابزارهای جدید برای ورود به بازار سرمایه تعریف شده است یا خیر، اظهار کرد: تامین مالی نسبت به سال گذشته افزایش قابل قبولی داشته و در این باره افزایش سرمایه برای ۱۰۰ شرکت از ابتدای سال تاکنون ۲۰ هزار میلیارد تومان بوده است. وی افزود: علاوه بر این انتشار اوراق مشارکت و صندوقهای پروژه نیز در تامین مالی نقشآفرینی میکند. صالحآبادی در پاسخ به این سوال که انتشار اوراق خزانه اسلامی که قرار بود در فرابورس بازارگردانی شود، سرانجام به کجا رسید، تاکید کرد: این اوراق را باید خزانهداری منتشر میکرد و سیستم معاملاتی آن نیز در فرابورس آماده شد. وی گفت: آمادگی صد درصدی برای بازارگردانی و انتشار این حجم از اوراق اسناد خزانه اسلامی در فرابورس وجود دارد و شرکتهای تامین سرمایه هم در قالب کنسرسیومی آماده تامین مالی بودند. بر اساس این گزارش، مقرر شده بود بر اساس تصویبنامه هیات وزیران، در مرحله اول مبلغ هزار میلیارد تومان اسناد خزانه اسلامی با سررسید یکساله و با هدف بازپرداخت بدهیهای دولت به پیمانکاران بخش غیردولتی،
از سوی دولت منتشر شود. انتشار این اوراق در بودجه سالانه دیده شد و در بودجه سال ۹۳ نیز مقرر شد تا مبلغ ۲۰ هزار میلیارد تومان از این اوراق منتشر شود. این اسناد ابزاری برای پوشش کسری بودجه دولتها محسوب میشود که دولتها نیاز خود را با انتشار آن برطرف میکنند. به علاوه، ابزار سرمایهگذاری کوتاهمدت برای سرمایهگذارانی است که میخواهند نقدشوندگی دارایی خود را حفظ و در عین حال، سرمایهگذاری کنند.
ارسال نظر