شاخص به کانال ۷۱ هزار واحد رسید
تداوم روند اصلاحی بورس
گروه بورس - مسعودرضا طاهری: روند تعدیلی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران دیروز ادامه یافت و شیب ۴۵ درجه کاهشی منحنی آن ۵۸۸ واحد دیگر از این شاخص را کاهش داد تا رقم آن در ۷۱ هزار و ۶۶۲ واحد متوقف شود. تداوم ریزش شاخص در بازار دیروز در شرایطی ادامه یافت که برخی همچنان انتظار ریزش بیشتر شاخص کل را دارند. دیروز فاز تازهای از فروش اوراق تبعی برای حمایت از تعدادی سهام اجرایی شد که این اتفاق نیز که از مدتها قبل بهعنوان عامل مهمی در کنترل ریزشها مطرح شده بود، نتوانست روز اول بهطور موثری بر روند کاهشی بازار تاثیری بازدارنده داشته باشد.
گروه بورس - مسعودرضا طاهری: روند تعدیلی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران دیروز ادامه یافت و شیب ۴۵ درجه کاهشی منحنی آن ۵۸۸ واحد دیگر از این شاخص را کاهش داد تا رقم آن در ۷۱ هزار و ۶۶۲ واحد متوقف شود. تداوم ریزش شاخص در بازار دیروز در شرایطی ادامه یافت که برخی همچنان انتظار ریزش بیشتر شاخص کل را دارند. دیروز فاز تازهای از فروش اوراق تبعی برای حمایت از تعدادی سهام اجرایی شد که این اتفاق نیز که از مدتها قبل بهعنوان عامل مهمی در کنترل ریزشها مطرح شده بود، نتوانست روز اول بهطور موثری بر روند کاهشی بازار تاثیری بازدارنده داشته باشد. البته برخی کارشناسان اظهارنظر درخصوص نتایج و کارآیی آن را زودهنگام میدانند و معتقدند درمجموع باید به نتایج بهتر این طرح امید داشت. با این حال روز گذشته در مجموع ۲۹۱ میلیون سهم به ارزش ۹۶۱ میلیارد ریال در ۳۱ هزار دفعه موردمعامله قرار گرفت. کارشناسان در تحلیل روند تغییرات شاخص معتقدند شاخص کل همچنان برای ریزش جا دارد و تاکنون نیز سطوح مقاومتی زیادی را پشتسر گذاشته است. در این میان یکی از تحلیلگران بازار سرمایه معتقد است که شاخص کل بورس اوراق بهادار از دی ماه سال گذشته وارد فاز اصلاحی خود شده است که متاسفانه، حمایتهای مهمی نیز تا به الان از دست داده و روند نزولی آن همچنان پابرجا است. مهدی پناهدوست در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» به بررسی روند شاخص بورس ازمنظر تکنیکال پرداخت و گفت: با شکست سطح ۷۲ هزار واحدی شاخص در روز گذشته، حمایت بسیار مهم ۶۹ هزار و ۵۰۰ واحدی در مقابل این ریزش قرار دارد که این محدوده بهعنوان یک مقاومت معتبر مورد توجه قرار خواهد گرفت. وی ادامه داد: موج شماری شاخص نشان میدهد که در حال حاضر در موج ۴ اصلاحی به سر میبریم و بر این اساس واکنش شاخص به ترازهای فیبوناچی قابل تامل است؛ چراکه تراز فیبوی ۴۲۳ درصد دقیقا نقطه آغاز اصلاح شاخص بوده و دیگر ترازها نیز در موقعیتهای دیگر بهعنوان حمایت یا مقاومت قابلتوجهی عمل کرده است. پناهدوست خاطرنشان کرد: در نتیجه با توجه به ترازهای فیبوناچی مقاومتهای پیشرو بهترتیب محدودههای ۷۱ هزار و ۸۰۰ واحد، ۶۹ هزار و ۵۰۰ واحد، ۶۶ هزار و ۴۰۰ واحد و ۶۴ هزار و ۵۰۰ واحد خواهد بود که در این میان نقطه ۶۹ هزار و ۵۰۰ واحدی بهعنوان یک مقاومت معتبر مورد توجه قرار میگیرد.
آغاز عرضه اوراق اختیار فروش تبعی ۲۸ شرکت در بورس تهران
از دیروز موج تازهای از حمایتها با عرضه اوراق اختیار فروش تبعی ۲۸ شرکت پذیرفته شده در بورس تهران ازسوی معاونت بازار این شرکت شروع شد. معامله این اوراق با هدف تضمین حداقل بازدهی سالانه ۲۰ درصد روزشمار برای سهام بهعنوان عاملی نویدبخش در حمایت از بازار وارد فاز اجرایی شده است. این اوراق که در گذشته از آنها تعبیر به بیمه سهام میشد، از دیروز بهطور گستردهتری در اختیار سهامداران قرار گرفته است.
براساس این گزارش، قیمت فروش اوراق اختیار فروش تبعی به گونهای خواهد بود که سهامداران با خرید آن و در اختیار داشتن سهام مربوطه، به میزان حداقل ۲۰ درصد سالانه (به صورت روزشمار و متناسب با تعداد روزهای باقیمانده تا تاریخ اعمال) بازدهی کسب میکنند، بدیهی است این میزان، حداقل بازدهی تضمین شده سهام خواهد بود و در صورت وجود بازده مازاد (افزایش قیمت سهم به بالاتر از قیمت اعمال)، آن نیز به سرمایهگذاران تعلق خواهد گرفت. با توجه به اعلام آمادگی سهامداران عمده، شرکتهای تابعه ناشر، صندوقهای بازارگردانی اختصاصی و صندوق توسعه بازار سرمایه و براساس برنامه ریزی صورت گرفته، اوراق اختیار فروش تبعی برای سایر نمادهای معاملاتی نیز در آینده با هماهنگی سهامداران عمده حقوقی و ناشران عرضه خواهد شد. بنا بر اطلاعات موجود تاریخ اعمال برای کلیه اوراق یادشده تا سوم دیماه ۹۳ خواهد بود. این دوره معاملاتی از دیروز ۷ تیر ماه تا پایان آذرماه امسال در نظر گرفته شده است. در این میان طبق اعلام سازمان بورس، قیمت فروش اوراق تبعی برابر است با «قیمت اعمال شده منهای قیمت پایانی روز قبل ضرب در یک بهعلاوه ۲۰ درصد تعداد روزهای باقیمانده تا تاریخ اعمال تقسیم بر ۳۶۵.» در نخستین روز از عرضه این اوراق؛ ۳۲ میلیون و ۸۵۲ هزار و ۳۲۹ برگه اوراق اختیار فروش تبعی سهام به ارزش ۲ میلیارد و ۹۹۶ میلیون ریال خریداری شد. این معاملات در ۲ هزار و ۸۰۶ دفعه انجام شد و سرمایهگذاران عمده، حمایت از سهام خود را بهطور رسمی آغاز کردند.
افت ارزش معاملات در فرابورس
گروه بورس- زهرا رحیمی: بازار فرابورس اولین روز کاری هفته جاری را با روندی منفی پشت سر گذاشت و به این ترتیب همانند بورس، فعالان خود را در انتظار برگشت بازار گذاشت. روز گذشته در بازار فرابورس ایران ۵۰ میلیون و ۷۴۴ هزار سهم به ارزش ۳۹۰ میلیارد و ۵۲۶ میلیون ریال در ۱۵ هزار و ۷۵۳ نوبت مورد معامله قرار گرفت. معاملات انجام شده در نماد زاگرس، جم، شاوان و میدکو سبب شدند تا شاخص کل فرابورس کاهش ۹/۱۲ واحدی داشته باشد. به این ترتیب روزگذشته آیفکس با توقف بر رقم ۷۱۶ واحدی به فعالیت خود پایان داد. اما بیشترین تقاضا دیروز از آن معاملات اوراق گلگهر، آساس، حخزر وتسه ۹۲۰۳ بود. در معاملات دیروز عرضههای زیادی در نمادهای حسینا، شاوان، توریل و غمینو صورت گرفت. همچنین دیروز معاملات زیادی در نمادهای دی، وزمین، ثتران و ثباغ انجام شد. به گزارش «دنیای اقتصاد» بیشترین ارزش معاملات به تسه ۹۲۰۳ تعلق داشت. در بازار دیروز فرابورس اوراق تسهیلات مسکن بیشترین افزایش قیمت را داشتند این در حالی است که از دیروز محدودیت عدم فروش توسط خریداران اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن تا ۲ ماه پس از تاریخ خرید در برخی از نمادهای مربوط به آن اعمال شد.
ارسال نظر