طی مبادلات هفته گذشته در بورس فلزات تهران
قیمت مس پایین آمد
به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد، قیمت انواع مس مفتول، کاتد، اسلب و مفتول ۸میلیمتری در هر کیلو ۱۵۶ریال کاهش یافت.
بنابراین گزارش مس مفتول محصول شرکت ملی صنایع مس در هفته گذشته با نرخ ۷۷هزار و ۶۵۸ریال به فروش رسید در حالی که نرخ فروش آن در مبادلات هفته ماقبل ۷۷هزار و ۸۱۴ریال بود.
گروه بورس فلزات - آزاده حسینی: نرخ مبادله انواع مس طی هفته گذشته نسبت به هفته ماقبل پایین آمد.
به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد، قیمت انواع مس مفتول، کاتد، اسلب و مفتول ۸میلیمتری در هر کیلو ۱۵۶ریال کاهش یافت.
بنابراین گزارش مس مفتول محصول شرکت ملی صنایع مس در هفته گذشته با نرخ ۷۷هزار و ۶۵۸ریال به فروش رسید در حالی که نرخ فروش آن در مبادلات هفته ماقبل ۷۷هزار و ۸۱۴ریال بود. افت قیمت این فلز نسبت به هفته قبل ۱۵۶ریال در هر کیلو بود. مس اسلب نیز در مبادلات هفته قبل با نرخ ۷۷هزار و ۶۵۸ریال به فروش رسید نرخ مبادله این فلز در هفته ماقبل ۷۷هزار و ۸۱۴ریال بود.
براساس این گزارش مس کاتد و مفتول ۸میلیمتری نیز در مبادلات روز یکشنبه هفته گذشته به ترتیب ۷۵هزار و ۶۳۰ریال و ۷۷هزار و ۶۵۸ریال قیمت خورد در حالی که نرخ فروش آن در مبادلات هفته ماقبل ۷۵هزار و ۷۸۷ریال، ۷۷هزار و ۸۱۴ریال شد.
روی نیز در مبادلات هفته گذشته از سوی شرکت پارس اکسید با حجم ۴۰تن عرضه شد که به همان میزان نیز تقاضا در مقابل دریافت کرد.
قیمت شمش روی ۹۵/۹۹ این شرکت ۳۵هزار ریال شد، در حالی که شمش روی ۹۹/۹۹ که هفته گذشته از سوی خالصسازان روی زنجان با نرخ ۳۴هزار ریال عرضه شد که به این ترتیب نشاندهنده افت ۱۰۰۰ریال این محصول در هر کیلو است.
هفته گذشته یک هزار و ۵۰۰تن قراضه فولادی از سوی شرکت آرینپاژ با نرخ دو هزار و ۵۸۰ریال عرضه شد که حجم مبادله این شرکت هم ۴۰۰تن بود.
در گروه آلومینیوم هفته گذشته مبادلات از رونق برخوردار نبود و اکثر مبادلات به دلیل به توافق نرسیدن طرفین بر سر قیمت انجام نشد. هفته گذشته در روز یکشنبه و دوشنبه آلومینیوم از سوی شرکت المهدی عرضه شد که محصولات این شرکت بدون خریدار ماندند.
محصولات شرکت آلومینیوم ایران نیز در روز چهارشنبه بدون تغییر قیمت نسبت به هفته ماقبل باقی ماند.
در گروه محصولات فولادی نیز هفته گذشته محصول تیرآهن ۱۴ شرکت گروه ملی فولاد بدون خریدار ماند.
محصول تیرآهن ۱۶ و ۱۸ ذوبآهن اصفهان نیز به دلیل به توافق نرسیدن قیمت مورد مبادله قرار نگرفت.
در گروه میلگرد نیز محصول شرکت ذوبآهن اصفهان تغییر آنچنانی نداشت و تنها میلگرد ۱۲، ۱۰-۳A برای تحویل در تاریخ ۳۱/۰۶/۸۶ با قیمت ۶هزار ریال به فروش رسید که نسبت به عرضه قبلی در یکشنبه هفته گذشته از افت ۵۰ریالی برخوردار شد.
نرخ عرضه این محصول که آن هم بدون سلف ۳۱/۰۶/۸۶ بود، ۶هزار و ۵۰ریال بود.
این گزارش حاکی است میلگرد ۲۵-A۲ شرکت ذوب آهن اصفهان نیز که در روز چهارشنبه هفته گذشته با نرخ ۶هزار ریال عرضه شد در آخرین عرضه که در روز یکشنبه همان هفته مورد نظر بود، ۵هزار و ۹۵۰ریال قیمت خورده بود.
قیمت سایر محصولات ذوب آهن اصفهان نسبت به عرضه قبلی در هفته ما قبل تغییری نداشت. در هفتهای که گذشت محصولات میلگرد گروه ملی فولاد ایران باز هم بدون مشتری ماند. همچنین در هفتهای که گذشت از فولادسازان کوچک تنها فولاد آذربایجان میلگرد ۲۰، ۱۸، ۱۶، ۱۴- A۳ و ۲۵، ۲۲-A۳ با حجم دوهزار تن عرضه شد که نرخ مبادله آن هم در هفته گذشته هر کیلو ۶هزار ریال بود.
در گروه محصولات ورق فولادی نیز هفته گذشته ورق سردB از رشد ۶ریالی برخوردار شد، قیمت این محصول هفته قبل ۶هزار و ۹۴۰ریال شد در حالی که در عرضه قبلی نرخ این محصول هر کیلو ۶هزار و ۹۳۴ریال بود.
سایر محصولات ورق فولادی در هفته گذشته تغییر قیمتی نسبت به هفته ماقبل نداشتند.
همان طور که اشاره شد قیمت انواع فلز به غیر از مس در مبادلات هفته گذشته تغییر نداشتند در واقع محصولات فولادی و آلومینیومی در هفته گذشته نرخشان ثابت بوده البته این ثبات نرخ شاید برای مصرفکنندگان محصولات فولادی امیدوارکننده باشد اما مطمئنا تولیدکنندگان به ویژه تولیدکنندگان بخشخصوصی از این موضوع نگران هستند.
البته بخش عمده نگرانی تولیدکنندگان بخشخصوصی از ثبات قیمت محصولات فولادی در بازار نیست، بلکه آنها بیشتر از ورود بیرویه محصولات چینی در بازار نگران هستند و اینکه ادامه روند واردات محصولات ارزانقیمت ممکن است حتی حیات اقتصادی تولیدکنندگان را نیز به خطر بیاندازد.
از سوی دیگر، عاملی که موجب نگرانی تولیدکنندگان بخش خصوصی شده است رشد قیمت مواداولیه در بازارهای جهانی بوده. بدین ترتیب رشد قیمت مواد اولیه و هزینههای ابتدایی تولید باعث شده تا قیمت تمام شده محصولات فولادی افزایش یابد در این بین افت قیمت محصولات فولادی به دلیل واردات بیرویه این محصولات نیز باعث شده تا همه عوامل دست به دست هم داده و عامل سقوط واحدهای تولیدی فراهم آید.
برخلاف فولاد محصول مس در بازارهای جهانی روند رو به رشدی به خود گرفته که این روند به بازار داخل نیز راه پیدا کرده و موجب شده تا قیمت مس در چندماه اخیر روند صعودی پیدا کند، اما شدت رشد قیمت این فلز در یکسال گذشته حدود دوبرابر بوده که با توجه به اینکه ما در تولید مس دارای خرید نسبی هستیم جای سوال دارد که تولیدکنندگان فلز مس باید تا کجا تن به رشد بیرویه قیمتها دهند و تنها برای جلوگیری از قاچاق مس چرا باید هزینه گزاف به مصرفکننده تحمیل شود و از سوی دیگر رشد قیمت مس در واحدهای ابتدایی که تولیدکننده کاتد هستند به واحدهای پاییندستی که تولیدکننده محصولات نهایی هستند انتقال یابد که این موضوع باعث شده تا بسیاری از سودجویان در این بین کمفروشی کنند و خود قضاوت کنید کمفروشی در مس چه خسارتهایی به بار میآورد این فلزی که به دلیل رسانا بودن عمده مصرف آن در سیمهای برق است.
ارسال نظر