گزارش
خوششانسهای بورس تهران
فارس- عملکرد ۱۰ ماه بورس حکایت از آن دارد که میانگین بازدهی سرمایهگذاری در این بازار ۴/۲۸درصد بوده این در حالی است که برخی از سهامداران حرفهای، منطقی و بعضا خوش شانس موفق به کسب سودهای ۵۰، ۷۰، ۱۰۰، ۳۰۰ و حتی ۷۳۲درصدی شدهاند. در طول ۲۰۶ روز کاری از ابتدای سال تا پایان دی ماه بورس اوراق بهادار تهران از محل سود و زیان ۳۱۴ شرکتی که در تابلوهای اصلی و فرعی معاملات حاضر بودند ۴/۲۸درصد بازدهی کسب کرده است.
این بازدهی در شرایطی به دست آمده که در مدت مشابه سال قبل بورس تهران نه تنها بازدهی مثبتی نداشت بلکه با زیان ۹۱صدم درصدی مواجه شده بود.
بررسی اجمالی از وضعیت عمومی بازار در مدت یاد شده حاکی است که بعد از رکود بورس در ابتدای سال جاری و عدم رونق بازار در سه ماه اول سال، بعد از تیرماه و اتمام فصل مجامع بیش از ۳۳درصد شرکتها، بازار سهام در مدار صعودی قرار گرفت و چند ماه از سال را تا آذرماه با رشد قیمت سهام تومان شد.
بازدهی ۴/۲۸درصدی بازار سهام کشور در طول ۱۰ ماه در حالی به دست آمده که در صورتی که یک سرمایهگذار از شرکتهای زیانده و سودده به تعداد مساوی سهامی خریداری میکرد در مجموع ۴/۲۸درصد سود به دست آورده بود.
این درحالی است که برخی از سهامداران حرفهای، منطقی و بعضا خوش شانس موفق به کسب بازدهیهای ۵۰، ۷۰، ۱۰۰ و ۳۰۰ و حتی ۷۳۲درصدی شدهاند.
بررسیها حکایت از آن دارد که در میان ۳۱۴ شرکت در ۱۰ ماه سال ۸۵ در مجموع ۱۹۰ شرکت بین ۱۸صدم درصد تا ۷۳۲درصد سود نصیب سهامداران کرده و به جز ۴ شرکت خنثی و راکد ۱۲۰ شرکت نیز بین ۳ صدم تا ۵۶درصد زیاندهی داشتهاند.
درصدهای بازدهی مثبت و منفی شرکتها ناشی از تفاوت قیمت، سود سالیانه (DPS) و افزایش سرمایه شرکتهای حاضر در تابلوهای معاملاتی محاسبه شده است.
پر بازدهترینهای ۱۰ ماه
در میان ۱۹۰ شرکتی که با بازدهی مثبت پرونده ۱۰ ماه خود را بستهاند شرکت معدنی باما از محل تفاوت قیمت و DPS در مجموع ۱۰ ماه بیش از ۷۳۲درصد بازدهی داشته است.
با توجه به سرمایه ۹/۴میلیارد تومانی و سهامدار بودن حدود ۲هزار نفر در این شرکت، رتبه نقدشوندگی این سهم ۱۲۳ بوده که در اکثر مقاطع زمانی وجود صف خرید طولانی مانع دسترسی تعداد بیشتری از سهامداران به آن شده است.
بعد از بازدهی شگفتانگیز این سهم، دو شرکت دیگر معدنی یعنی کالسیمین و فرآوری مواد معدنی به ترتیب ۳۱۹ و ۳۰۴درصد سرمایه سهامداران را افزایش دادهاند.
بعد از بازدهی بیش از ۳۰۰درصدی شرکتهای بینالمللی محصولات پارس و قند شیروان که با توجه به رتبه نقد شوندگی ۲۳۴ و ۲۰۲ کمتر فعالی قادر به کسب چنین بازدهیهایی بود نوبت به شرکتهای تکنوتار، فرآوردههای تزریقی، دارویی اسوه، حمل و نقل پتروشیمی، ماشینآلات عمرانی، گلگهر، ایران دارو،دارویی زهراوی، توسعه معادن روی، دارویی کوثر، معدنی دماوند، چادرملو، شرکت شکر، بهنوش، آذرآب، دارویی جابر ابن حیان، ایران تایر، قند نقش جهان، کارخانجات دارو پخش، کاشی نیلو، پارس دارو، سینا دارو، قند اصفهان و فولاد کاویان میرسد که بین ۱۰۰ تا ۲۷۴درصد سود به همراه داشتهاند که در میان این شرکتها، گل گهر و چادرملو با رتبه نقد شوندگی ۹ و ۷ از قابلیت خرید و فروش بهتری نسبت به دیگر سهام پر بازده برخوردار بودند.
ارسال نظر