تازهترین خبرها از فعلوانفعالات در بازار
گروه بورس- مهمترین اخبار بازار که دیروز از طریق تلکس خبرگزاریها منتشر شدهاند، به ترتیب زیر هستند. «دلار» در کانون توجه بورس تهران
خبرنگار ما گزارش کرد: بارها نوشته شده است که اگرچه بورس تهران رابطه مستقیمی با بازارهای مالی جهانی ندارد، اما کوچکترین نوسانات بازارهای بینالمللی فعالان بورس تهران را به فعل و انفعال وا میدارد.
از ابتدای هفته جاری پس از گذشت یک دوره کاهش ارزش دلار، به یک باره دلار همزمان با گرفتن کرسیهای سنا توسط دموکراتها تقویت شد و بسیاری از ارزیابیها و پیشبینیها را درباره تحرک سرمایهها در بازارهای کالایی و مالی در ابعاد جهانی، منطقهای و محلی با تغییرات جدی روبهرو کرد.
در بورس تهران سرنوشت رشد قیمتی برخی از گروهها با قیمت جهانی این دو محصول پیوند خورده است و فعالان نوسانگیر با دید کوتاهمدت و میانمدت توانستند از نوسانات این سهمها سود مناسبی را کسب کنند.
در همین حال تقویت نرخ برابری دلار نسبت به یورو، صاحبان سرمایه تهران را بر این تامل واداشت که نکند جابهجایی و حرکات جدید سرمایه از مبدا بازارهای طلا و ارز به مقصد بازار دیگر آغاز شود.
رحمانی: تالار دیگری افتتاح نمیشود
مدیر عامل شرکت بورس گفت: برنامهای برای انحلال تالارهای زیانده وجود ندارد.
علی رحمانی در گفتوگو با فارس، ضمن بیان اینکه حوزه پذیرش کاملا به شرکت بورس واگذار شده در رابطه با گستردهتر شدن فعالیت شرکت بورس گفت: ظرف یکماه آینده حوزه مهم و گسترده عملیات و معاملات بازار نیز به شرکت بورس واگذار خواهد شد.
وی ادامه داد: با تحویل این حوزه کلیه معاملات زیرنظر شرکت بورس انجام خواهد شد و با این اتفاق شرکت بورس مسوولیت بیشتری در بخش عملیات بازار سرمایه به عهده خواهد گرفت.
مدیرعامل شرکت بورس از پیگیری هفتگی این موضوع توسط رییس سازمان بورس و اوراق بهادار خبر داد و گفت: با به کارگیری سیستم معاملاتی جدید «آتوس» زمینه ارائه سرویس به تمام بورسها و متنوع کردن محصولات جدید بورس فراهم خواهد شد و میتوان بدون محدودیت به تمام نقاط دور و نزدیک کشور خدمات مربوط به بازار سرمایه را ارائه کرد.
مدیرعامل شرکت بورس ضمن اشاره به این مطلب که ساختمان کنونی شرکت بورس موقتی است، خاطرنشان کرد: از بین ۱۷ ساختمان مورد بررسی ۵ ساختمان مورد قبول واقع شده که از بین این ۵ مورد دو ساختمان از شرایط بهتری برخوردارند که پیشنهاد خرید یکی از دو ساختمان به هیاتمدیره شده است.
وی از برگزاری جلسه مشترک مدیران تالارهای منطقهای در روز پنجشنبه هفته جاری خبر داد و گفت: تالارهای منطقهای از این پس زیرنظر واحد معاونت پشتیبانی شرکت بورس خواهند بود.
رحمانی ادامه داد: برای تمام ۲۲ تالار منطقهای کنونی برنامهها و معیارهایی در نظر گرفته خواهد شد تا از وضعیت بهتری نسبت به گذشته برخوردار باشند.
کارگزار بانک کشاورزی: بیمهها حامی بازارند
کارگزار بانک کشاورزی گفت: شرکتهای بیمه در سالجاری حمایت چشمگیری از بازار سهام به عمل آوردهاند.
حسین خزلی خرازی روز گذشته در گفتوگویی خاطرنشان کرد: تجربه روند یکسال اخیر بازار و تلاشهای صورت گرفته جهت هماهنگی شرکتهای حقوقی در مقاطعی که بازار نیازمند حمایت بوده است، نشان داده که عملا حصول توافقی پایدار و محکم میان شرکتهای سرمایهگذاری و کارگزاران امکان نداشته و جلسات هماهنگی برگزار شده به دلیل منافع متضاد و دیدگاههای متفاوت در مورد ریسک و بازده موجود در میان این افراد توافقی قابل ملاحظهای را به همراه نداشته است.
وی با اشاره به برخی مباحث مطرح شده در مورد عرضههای سهام در هفته گذشته گفت: شرکتهای بیمه از جمله فعالان عمده بازار به شمار میروند که همواره بخش عمدهای از منابع حاصله از فروش بیمهنامهها را به بازار سرمایه تزریق کرده و منافع حاصل از سرمایهگذاری را برای کاهش ریسک استفاده میکنند، به دلیل همین روند شرکتهای بیمهای سرمایهگذاران بلندمدت بازار محسوب شده و تضعیف بازار به نفع این شرکتها نیست، لذا همواره حمایت از بازار را مدنظر داشتهاند.وی خاطرنشان کرد: بیمه مرکزی، بیمه ایران، بیمه ملت، آسیا و رازی از جمله فعالترین شرکتهای بیمه بازار هستند که پرتفویهای بزرگی تا ۴۰۰میلیارد تومان را در اختیار دارند.
حسین خزلی خرازی تاکید کرد: حجم عمده سرمایهگذاریهای بیمه مرکزی و بیمه ایران سبب شده این شرکتها به عنوان ستونهای بازار مطرح باشند.
خرازی همچنین با اشاره به عرضه قریبالوقوع شرکتهای ملی مس و فولادمبارکه گفت: سهامداران این دو شرکت در شرایط حاضر باید در قیمتگذاری و عرضه وکالت رسمی را به سازمان خصوصیسازی بدهند.
وی تاکید کرد: سازمان خصوصیسازی به دلیل آشنایی کامل با بازار سبب میشود که از قیمتگذاری بالا پرهیز شده و سرمایهگذاران بورس بتوانند در شرایط مناسب اقدام به خرید این سهام کنند.
روایت روزچهارشنبه از زبان بیمه مرکزی
بیمه مرکزی ایران اعلام کرد: این سازمان امسال حدود ۴۰۰میلیارد ریال از منابع داخلی خود را صرف سرمایهگذاری در بورس اوراق بهادار کرده است.
این اقدام در جهت حمایت از سیاستهای دولت جمهوری اسلامی و حضور موثر در بازار سرمایه برای رونق بخشیدن به این بازار انجام گرفته است. شرکت سهامی بیمه ایران و سایر شرکتهای بیمه کشور نیز در سالجاری و به ویژه در روزهای اخیر نقدینگی قابل ملاحظهای به بازار سرمایه تزریق کردهاند.
در پی نوسانهای شاخصهای بورس اوراق بهادار در روزهای اخیر، برخی روزنامههای کثیرالانتشار، اخباری نادرست از برخی سایتهای متفرقه دریافت و علیه سرمایهگذاری بیمه مرکزی ایران و شرکت سهامی بیمه ایران منتشر کردند که در این خبرهای جعلی، فروش حدود ۱۰۰میلیارد ریال از سهام معامله شده در روز سیزدهم دیماه به بیمه مرکزی ایران و شرکت سهامی بیمه ایران منتسب شده است.
این در حالی است که بیمه مرکزی ایران در روزهای ۱۲و ۱۳دیماه فقط ۷میلیارد ریال نقدینگی به بازار بورس اوراق بهادار تزریق کرده است و شرکتهایی که در همان اخبار نادرست، تزریقکننده نقدینگی به بازار معرفی شدهاند، نه تنها تزریقی نداشتهاند بلکه از عرضهکنندگان اصلی سهام در بورس در روزهای اخیر بودهاند.
بیمه مرکزی ایران در نامهای به وزارت امور اقتصادی و دارایی و ریاست مجمع عمومی بیمه مرکزی و شرکتهای بیمه خواستار شده است که مقامهای مسوول بازار بورس ترتیبی اتخاذ کنند تا ضمن برخورد با انتشار اخبار کذب، این رسانهها شان و جایگاه صنعت بیمه را که همواره پشتیبان و حامی بازار سرمایه به ویژه بورس اوراق بهادار است، حفظ کنند.
سازمان خصوصیسازی: قیمت «مس» محرمانه است
مدیرعامل سازمان خصوصیسازی میگوید: چون بحث قیمت محرمانه است، افشای آن به صلاح نیست. کردزنگنه در یک جمع خبری گفته است که برای قیمت این سهام روشی انتخاب شده که قیمت پایه را مشخص میکند.
بنابراین برای در بورس و سازمان قیمتی مدنظر قرار گرفت که از آن قیمتی که مکانیزم بورس مشخص میکند، کمتر با شد و با آن قیمت قابل عرضه نخواهد بود.به گزارش ایسنا، این توافق بزرگ ظاهرا در یک جلسه ۷ ساعته به دست آمده است.
مقرر شد از روز ۲۴ دی ۵درصد شرکت مس عرضه شود.پیش از این مشاور شرکتهای وزارت صنایع و معادن مسوولیت واگذاری، تعیین واقعی برای سهام شرکت مس را بر عهده سازمان خصوصیسازی دانسته بود.
آنها که در توافق نبودند
علی اسلامی بیدگلی مدیر عامل شرکت کارگزاری رضوی، با اشاره به مثبت شدن ناگهانی شاخص در پی توافق چند شرکت سرمایه گذاری مبنی بر عدم عرضه سهام، میگوید: چند شرکت سرمایهگذاری که در آن جلسه حضور نداشتند، اقدام به عرضه سهام کردند که به طور طبیعی برخی از شرکتها هم با دنباله روی از آن شرکتها با عرضه سهام، جو بازار سرمایه را منفی کردند. وی در ادامه به «موج» گفت: از سویی نباید منکر این امر شد که بسیاری از سهمهایی که هماکنون با صفهای فروش مواجه هستند مانند برخی از گروه معدنیها پتانسیل منفی شدن را داشتند. وی با بیان این که «برخی از صفهای فروش به علت کاهش قیمت جهانی فلزات است»، به کاهش قیمت مس از ۶هزار و ۳۰۰دلار به ۵هزار و ۵۰۰دلار و روی از ۴هزار و ۳۰۰دلار به ۴هزار دلار در آخر وقت جمعه اشاره کرد. اسلامی همچنین از نتایج کنگره آمریکا به عنوان دلیل دیگری بر ایجاد صفهای فروش سهام معدنی و پتروشیمی در مدت کاهش شدید قیمت مواد معدنی نام برد. وی ادامه داد: به دلیل P/E بالای بسیاری از این شرکتها خصوصا معدنیها و فاصله زیاد بسیاری از این شرکتها با ارزش جایگزینیشان، تاثیرپذیری آنها از شایعات و اخبار بد، بسیار زیاد شده است، به طوری که آنها صفهای فروش طولانیتری دارند.
ارسال نظر