گروه بورس- محبوبه مغانی: تحولات منطقه‌ای در کنار نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و رکود سنتی بازارهای سرمایه‌گذاری سبب شد تا همه بازارها از جمله بورس، مسکن، طلا، ارز و سکه با احتیاط مضاعف فعالان اقتصادی مواجه شوند، هرچند در بورس تهران برگزاری مجامع شرکت‌ها تا حد زیادی پرتحرکی و ایجاد اشتیاق برای دریافت سود نقدی را سبب شده بود.

در این هفته موافقت پارلمان آلمان برای کمک ۱۰۰ میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به اسپانیا از یک سو و کاهش شاخص اعتماد مصرف‌کنندگان در آمریکا (طی ماه ژوئن) به سطح ۲/۷۳ واحد در کنار هشدار رییس فدرال رزرو به کنگره آمریکا مبنی بر احتمال سایه افکندن رکود جدید بر اقتصاد آمریکا سبب شد تا یورو در برابر دلار ۶۳/۰ درصد رشد را تجربه کند.
در تحولی دیگر هرچند گزارش ماه ژوئن شاخص مصرف‌کننده در ایالات متحده می‌توانست منجر به کاهش قیمت نفت شود، اما وتوی تصویب قطعنامه ضدسوری در شورای امنیت در کنار برخی از تحولات این کشور و در نهایت تظاهرات مردم عربستان علیه آل‌سعود سبب شد تا قیمت نفت برنت دریای شمال 31/6 درصد در این هفته افزایش یابد.
حال آنکه رخدادهای این هفته بازار فلزات رنگین را هم متاثر کرد و رونق را به این بازار برگرداند؛ به طوری که شمش روی رشد ۸/۰ درصدی، شمش سرب رشد ۴۵/۲ درصدی و در نهایت مس رشد ۹۹/۰ درصدی را در قیمت‌های خود شاهد بودند. از سوی دیگر افزایش قیمت مسکن در چین و کاهش صادرات این کشور سبب شد تا افزایش مصرف داخلی در این کشور در اولویت قرار گیرد، ضمن آنکه دولت این کشور مقرر کرد تا از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی حمایت بیشتری به عمل آورد.
اما پیش‌بینی رکود در آمریکا سبب شد تا در این هفته نرخ هر اونس طلا در بازار‌های جهانی با کاهش 6/0 درصدی همراه شود و همراه با آن در ایران قیمت سکه با نوسان منفی 9/0 درصدی و معاملات هر گرم طلای 18 عیار نیز از کاهش 1/1 درصدی مواجه شوند.
طی هفته‌ای که گذشت در بازار تهران دلار آمریکا نیز با افت ۵/۰ درصدی و یورو هم با افت ۶/۰ درصدی روبه‌رو شدند. این در حالی است که در فعالیت ۵ روزه بورس اوراق بهادار تهران هم دادوستدهای ۱۸ هزار و ۸۱۲ نفر خریدار حقیقی و حقوقی در کنار افت ۸۶۶ واحدی شاخص کل به ثبت رسید. افزون بر این، حجم و ارزش معاملات به‌رغم خروج ۳۹ درصدی سرمایه‌گذاران از این بازار به ترتیب ۱۱ و ۱۲ درصد رشد را تجربه کرد.
اما در میان بازارهای داخلی کشور به نظر می رسد که تنها بازار مسکن آن هم تنها در بخش اجاره بها از رشد برخوردار باشد، به طوری که اجاره بها در بیشتر مناطق تهران به‌رغم اجرای طرح تعزیراتی از ابتدای سال به طور غیررسمی رشد بالایی را شاهد بوده است، حال آنکه به نظر می‌رسد با ورود به ماه مبارک رمضان به طور سنتی شاهد افت در معاملات مسکن باشیم.