گزارش سازمان خصوصیسازی تا نیمه اردیبهشتماه نشان میدهد
جای خالی بورس در واگذاریهای ۹۰
گروه بورس- ارزش کل واگذاریهای سازمان خصوصی سازی از ابتدای سال تا نیمه اردیبهشت ماه امسال، ۱۶ هزار و ۸۰۴ میلیارد ریال بود که بیشتر به صورت مزایده و بلوکی انجام شده است. آمار واگذاریهای انجام شده از ابتدای سال تا ۱۵ اردیبهشت ماه نشان میدهد که در این مدت ۱۹ شرکت به ارزش ۱۶ هزار و ۸۰۴ میلیارد ریال واگذار شده است.
گرچه طبق آمار، این میزان واگذاری به بخش خصوصی انجام شده و به بخش تعاون و رد دیون سهمی تعلق نگرفته است، ولی بیشترین میزان واگذاریها نیز بهرغم شرایط بسیار مطلوب بورس و بازدهی ۷/۱۳ درصدی در فروردین از طریق مزایده صورت گرفته و در مقابل عطش خریداران، شرکت جدیدی در بورس عرضه نشده است.
۱۰ هزار میلیارد ریال مزایدهای فروخته شد
به این ترتیب از ۱۶ هزار و۸۰۴ میلیارد ریال واگذاری انجام شده، ۱۰ هزار و ۲۳۱ میلیارد ریال معادل ۹/۶۰ درصد از کل واگذاریهای ۹۰ از طریق مزایده و پنج هزار و ۸۰۸ میلیارد ریال معادل ۶/۳۴ درصد از کل واگذاریها از طریق بورس انجام شد. بازار فرابورس نیز در این مدت ۵/۴ درصد از کل واگذاریها، معادل ۷۶۵ میلیارد ریال را به خود اختصاص داد.
علاوه بر واگذاریهای مزایدهای و عرضه نشدن سهام شرکتهای جدید در بورس، از ابتدای سال تاکنون بیشترین میزان واگذاری به صورت بلوکی بوده و به عرضه تدریجی و ترجیحی، سهم اندکی تعلق گرفته است. به این ترتیب از ۱۶ هزار و ۸۰۴ میلیارد ریال که از ابتدای سال تا نیمه اردیبهشت ماه واگذار شده است، ۱۶ هزار و ۲۱۷ میلیارد ریال معادل ۵/۹۶ درصد از کل واگذاریها به صورت بلوکی بوده و تنها ۵۸۷ میلیارد ریال معادل ۵/۳ درصد به صورت تدریجی واگذار شده است.
گروه یک جلوتر از گروه دو
آمار واگذاریهای انجام شده نشان میدهد که بیشترین میزان واگذاریها نیز از گروه یک ماده دو قانون بوده است و از ۱۶ هزار و ۸۰۴ میلیارد ریال، ۱۱ هزار و ۲۵۷ میلیارد ریال معادل ۶۷ درصد از کل واگذاریها از شرکتهای گروه یک ماده دو (ذیل اصل ۴۴) و پنج هزار و ۵۴۷ میلیارد ریال معادل ۳۳ درصد از کل واگذاریها از گروه دو ماده دو قانون (صدر اصل ۴۴) بوده است.
وزارت نیرو پیشرو وزارتخانهها
آمار واگذاری سهام به تفکیک وزارتخانهها نشان میدهد که وزارت نیرو از ابتدای سال تا نیمه اردیبهشت ماه با ۱۰ هزار و ۲۳۷ میلیارد ریال معادل ۹/۶۰ درصد پیشتاز سایر وزارتخانهها بوده و مقام اول در واگذاری را به خود اختصاص داده است.
بعد از نیرو، وزارت اقتصاد با واگذاری
چهار هزار و ۳۸۴ میلیارد ریال معادل ۱/۲۶ درصد از کل واگذاریها در مقام دوم و وزارت نفت با هزار و ۷۲۲ میلیارد ریال معادل ۲/۱۰ درصد از واگذاریها در مقام سوم قرار گرفته است. وزارت صنایع نیز با ۴۱۵ میلیارد ریال و وزارت راه با ۴۶ میلیارد ریال واگذاری در مقامهای بعدی ایستادند. در میان وزارتخانهها، وزارت ارتباطات، بازرگانی، جهاد کشاورزی، آموزش و پرورش و مسکن هیچ آماری از واگذاری بر جای نگذاشتهاند و همچنان در واگذاری شرکتهای زیر مجموعه خود به کندی عمل میکنند.
صنایع برق پیشتاز
در خصوصیسازی
در میان ۲۳ صنعت حاضر در بورس در دوره مورد گزارش، صنعت تولید، انتقال و توزیع برق با اختصاص ۱۰ هزار و ۲۳۰ میلیارد ریال از واگذاریها، پیشتازترین صنعت در خصوصیسازی بود.
پس از این صنعت، صنعت بانکداری با رقم
۴ هزار و ۳۸۴ میلیارد ریال رتبه دوم واگذاریها را کسب کرد.
رتبه سوم واگذاریها نیز از آن صنعت فرآوردههای نفتی شد. این گروه مبلغ ۹۵۹ میلیارد ریال واگذاری انجام داد.
اعلام جدیدترین فهرست شرکتهای آماده خصوصیسازی
در همین حال سازمان خصوصیسازی جدیدترین برنامه واگذاری سهام از طریق فرابورس، مزایده و مذاکره را اعلام کرد.
بنابر این گزارش، سازمان خصوصیسازی در نظر دارد ۱۰۰ درصد از سهام شرکت ساختمانی و شهرسازی واوان را در ۲۳ خردادماه و ۲۰ درصد از سهام پتروشیمی ممسنی را در ۲۴ خردادماه در بازار فرابورس عرضه کند. ارزش پایه بلوک «شهرسازی واوان» مبلغ ۳۲۲ میلیارد و ۳۶۰ میلیون ریال به صورت ۲۰ درصد نقد و اقساط ۵ ساله در نظر گرفته شده است. همچنین قیمت پایه بلوک و پتروشیمی ممسنی مبلغ ۱۶۰ میلیارد و ۵۵ میلیون ریال با ۳۰ درصد پرداخت نقدی و اقساط ۳ ساله تعیین شده است.
همچنین ۴۹ درصد از سهام عمران و مسکنسازان استان یزد، ۴۰ درصد از سهام مدیریت تولید برق کاشان، ۹۵ درصد نیروگاه لوشان، ۴۰ درصد مدیریت تولید برق طوس، ۹۵ درصد از سهم نیروگاه طوس، ۴۰ درصد از سهام تولید الیاف شیشه خرم بید و ۰۸/۱۱ درصد از سهام شرکت فولاد میبد از جمله سهامی هستند که سازمان خصوصیسازی به صورت مزایدهای عرضه خواهد کرد. قیمت پایه عمران و مسکنسازان استان یزد ۴۳ میلیارد و ۶۱ میلیون و ۸۶۱ هزار ریال و مدیریت تولید برق لوشان ۵ میلیارد و ۶۱۸ میلیون ریال به صورت نقد تعیین شده است.
این در حالی است که قیمت پایه نیروگاه لوشان
۲ هزار و ۴۴۷ میلیارد و ۵۷۶ میلیون ریال با پرداخت ۱۰ درصد نقد و اقساط ۸ ساله در نظر گرفته شده است. در همین حال ارزش پایه نیروگاه طوس نیز ۵ هزار و ۶۴۷ میلیارد و ۶۸۹ میلیون ریال تعیین شده که خریدار باید ۱۵ درصد آن را نقد و مابقی را در اقساط ۸ ساله پرداخت کند. همچنین قیمت پایه دو بلوک فولاد میبد و تولید الیاف شیشه خرم بید به ترتیب ۱۱ میلیارد ریال و ۲۱ میلیارد و ۴۲۷ میلیون ریال تعیین شده است.
سازمان خصوصیسازی اعلام کرده است که پاکتهای شرکت در این مزایدهها روز ۲۴ خردادماه بازگشایی خواهند شد.
افزون بر این سازمان خصوصیسازی
۱۰۰ درصد از سهام صدرا امید چابهار و ۴۹ درصد از سهام بهرهبرداری از شبکههای آبیاری و زهشکی دشت گرمسار را از طریق مذاکره خواهد فروخت. ارزش پایه صدرا امید چابهار مبلغ ۲ میلیارد و ۷۳۱ میلیون و ۲۶۴ هزار ریال و قیمت پایه بلوک بهرهبرداری از شبکههای آبیاری و زهکشی گرمسار مبلغ ۷۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال در نظر گرفته شده است.
متقاضیان خرید این دو بلوک باید تا ۲۳ خردادماه نسبت به تحویل مدارک مورد نیاز اقدام کنند.
ارسال نظر