گروه بورس - سازمان خصوصی‌سازی در سال ۸۹ تعداد ۱۲۰ شرکت به ارزش ۵۵ هزار و ۳۵۶ میلیارد ریال را به بخش خصوصی واگذار کرد.

این در حالی است که طبق اعلام قبلی این سازمان، در سال ۸۹ قرار بود تعداد ۵۲۴ شرکت شامل ۴۸۹ شرکت ذیل اصل ۴۴ و ۳۵ شرکت صدر اصل ۴۴ واگذار شود. از سوی دیگر درآمد پیش‌بینی شده «سازمان» در سال ۸۹ از محل واگذاری‌ها ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام شده بود.

با این اوصاف سازمان خصوصی‌سازی نتوانسته است آن تعداد از شرکت‌هایی را که اعلام کرده بود، واگذار کرده و به درآمد پیش‌بینی شده خود از این محل، دست یابد.

در همین رابطه مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی دلایل واگذار نشدن شرکت‌های پیش‌بینی شده در بودجه سال ۸۹ را اعلام کرد.

داود خانی در گفت‌وگو با ایرنا، درخصوص انتقاد اعضای کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی مبنی بر واگذار نشدن سهام تمام ۵۲۴ شرکت دولتی براساس برنامه پیش‌بینی شده در سال گذشته، ‌اظهار داشت: در قانون اصل ۴۴ و بودجه هر سال، تعداد شرکت‌هایی که سازمان خصوصی‌سازی باید به فروش برساند، مشخص نشده بلکه تعداد شرکت‌هایی که باید عرضه شود، دیده شده است. وی ادامه داد: عرضه کردن به مفهوم فروخته شدن نیست و در برخی از مواقع شرکت‌ها به دلیل نبود خریدار یا آماده نشدن به فروش نمی‌رسد.

به گفته خانی، در حالی که بخش عمده‌ای از سهام بعضی شرکت‌ها واگذار شده، اما امکان واگذاری بخش اندکی از سهام آنها در سال مورد نظر وجود نداشته و واگذاری آنها به سال بعد موکول شده است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی گفت: همچنین برخی از شرکت‌ها نیز در لایه‌های پایینی خود از لحاظ اقتصادی دارای مشکلاتی هستند، به عنوان مثال قیمت تولید برخی از شرکت‌ها در سال ۸۹ همان قیمت یارانه‌ای بوده، به همین دلیل رغبتی برای خرید آنها وجود نداشته و اگر سازمان خصوصی‌سازی این شرکت‌ها را آماده کند ارزش آنها پایین است و بر همین اساس شرکت‌ها در ظاهر نامناسب به نظر می‌آیند.

به گفته خانی، در صورتی که نرخ خوراک و محصول این شرکت‌ها متفاوت و قیمت گاز و برق آنها نیز واقعی شود، نرخ سهام این شرکت‌ها مناسب می‌شود و شرکت‌ها به اصطلاح قیمت‌دار شده و بخش خصوصی نیز برای خریداری آنها اقبال نشان می‌دهد.