مدیرعامل «بورس» تشریح کرد
مزیتهای ۴گانه هدفمندسازی یارانهها در بورس
فارس- مدیرعامل شرکت بورس با اعلام مزایای بلندمدت هدفمندسازی یارانهها بر بورس، پیشبینی کرد آینده پررونقی در انتظار بازار سهام باشد. در پی رکورد شکنی ۱۹ هزار واحدی شاخص بورس، حسن قالیباف اصل، آثار اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها بر بورس را تشریح کرد.
مزیتهای بلندمدت
وی اظهار داشت: قبل از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها پیشبینی میشد این اتفاق بزرگ اقتصادی در بورس اثر روانی منفی داشته باشد، اما آمار معاملات دو هفته اخیر این پیشبینی را تایید نکرد. از طرف دیگر انتظار میرفت تصمیمگیری سرمایهگذاران به دلیل ناشناخته بودن برخی از ابعاد آن و وجود ابهاماتی، با موانعی روبهرو شود ولی حجم معاملات حدود ۱۰۰میلیارد تومانی در روزهای اخیر، حکایت از عملکرد رو به بالای شاخصها و متغیرهای معاملات داشتند.
قالیباف اصل با بیان اینکه با این اوصاف میتوانیم نتیجه بگیریم ابعاد قانون هدفمند کردن یارانهها تکمیل شده و اجرای آن اثر روانی منفی در کوتاهمدت به همراه نداشته، به آثار بلند مدت این قانون اشاره کرد و گفت: اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها در بلندمدت آثار مثبتی به همراه دارد و باید منتظر اتفاقهای خوبی در بازار سهام باشیم، زیرا یکی از الزامات اجرای اصل ۴۴ و واگذاری فعالیتهای دولتی به بخش خصوصی، حاکم شدن اقتصاد بازار و رقابتی و حذف قیمتگذاری دولتی و یارانهها بود تا سرمایهگذاران، قادر به تصمیمگیری میانمدت و بلندمدت باشند. بنابراین یکی از آثار اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها، تغییر دیدگاه سرمایهگذاران از کوتاهمدت به میانمدت است.
سخنگوی شرکت بورس افزود: علاوه بر این، اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها به افزایش شفافیت اقتصاد و بازار سرمایه و در نتیجه جذب اعتماد عمومی و جلب مردم به بازار سرمایه کمک مهمی میکند؛ زیرا تا پیش از این سرمایهگذاران به دلیل تغییر قیمتها و حضور دولت در قیمتگذاری محصولات سالهای آتی، مجبور به دیدگاه کوتاهمدت میشدند، اما این رویه بعد از این تغییر کرده و سرمایهگذاران با توجه به بازار رقابتی و قیمتهای جهانی محصولات تصمیمگیری میکنند.
قالیباف اصل سومین اثر اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها را افزایش اهمیت مدیریت شرکتها اعلام کرد و گفت: تا قبل از اجرای قانون، مدیران شرکتهای صنعتی و تولیدی منابع ارزان قیمت انرژی را دریافت میکردند اما از این پس به دلیل نقش انرژی در قیمت تمام شده محصولات، مدیران بنگاهها باید با صرفهجویی، بهرهوری واحدها را افزایش دهند؛ بنابراین نقش مدیریت، از این پس حساستر میشود. ضمن اینکه علامت دهی درستی ایجاد خواهد شد.
به گفته وی دیگر مزیت اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها بر بورس، واقعیتر شدن قیمتها و سودآوری شرکتها و نقش بهرهوری و مدیریت بنگاهها در اعداد و ارقام پایانی سال شرکتها است.
پیشبینی آینده بازار سهام
قالیباف اصل درباره وضعیت بازار سهام در نیمه دوم سالجاری هم اظهار داشت: به جز دو سال اخیر که بازار سهام با رونق مناسبی مواجه شده، در نیمه دوم سالهای گذشته، شاخص بورس و حجم معاملات روزانه افت میکردند که بیشتر ناشی از برگزاری مجامع و تقسیم سود شرکتها و عملکرد شرکتها در نیمه اول سال بود اما طی دو سال ۸۸ و ۸۹، اجرای قانون اصل ۴۴ منجر به بهبود شرایط و رشد شاخص و متغیرهای معاملات شده است.
وی افزود: با این شرایط نیمه دوم امسال هم بازار سهام پررونقی داشتیم که با توجه به انتشار اخبار مثبت شرکتها، واکنشها هم مثبت و روشن است؛ ولی در این میان روند صعودی شاخص بورس به چند عامل اساسی ازجمله مدیریت شرکتها در حین اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها، فرهنگ سازی و آموزش عموم مردم برای سرمایهگذاری با پساندازها و پذیرش شرکتهای جدید بخش خصوصی و مشمول اصل ۴۴ بستگی دارد.
بورس، گلچین اقتصاد کشور است
این مقام مسوول در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان اینکه طی ۵ سال اخیر کارهای زیادی در سه حوزه قانون سازی، ابزار و نهاد سازی انجام شده و شرایط کنونی بازار سرمایه قابل مقایسه با گذشته نیست، ادامه داد: در جواب اینکه برخی میگویند بورس ما نشان دهنده اقتصاد کشور نیست باید بگویم که هماکنون در بازار سهام ایران شرکتهای بزرگ و مادر صنایع با اهمیت حضور دارند که به نوعی گلچین اقتصاد کشورند.
قالیباف اصل ادامه داد: این درحالی است که پذیرش شرکتها در بازار سهام به این راحتی نیست و بنگاههای علاقمند به حضور در بورس و استفاده از مزایای آن مانند تخفیف ۱۰ تا ۲۰ درصدی مالیات و امکان انتشار اوراق مشارکت باید از گذشته شفاف و سودآوری مطلوب در آینده برخوردارباشند.
وی افزود: بورس فقط محل دادوستد نیست، بلکه مرکز مهمی برای تامین سرمایه بهشمار میرود. در این رابطه باید دیدگاه تامین مالی در کشور از بانک محور بودن به سمت بازار محور بودن تغییر کند. از طرف دیگر باید بین شرکتهای سهامی عام حاضر در بورس که از درجه شفافیت و تحت نظارت بالایی برخوردارند با سایر شرکتها فرقهایی هم لحاظ شود؛ بنابراین با توجه به امکان نداشتن سرمایهگذاری دولتی در جریان اجرای اصل ۴۴، باید مدل تامین سرمایه تغییر کند.
به گفته وی شرکت بورس علاوه بر آمادگی برای پذیرش شرکتهای شفاف در کمتر از ۶ ماه، آماده انتشار اوراق مشارکت از سوی شرکتهای بورسی است. این در حالی است که شرکتها در برابر تامین سرمایه ۸۰۰ میلیارد تومانی سال گذشته (از طریق افزایش سرمایه) در ۹ ماهه سالجاری بیش از هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان را از طریق اعمال افزایش سرمایه تامین کردهاند.
سهامداران صبور، پاداش میگیرند
مدیرعامل شرکت بورس در رابطه با توصیه مردم برای ورود به بورس هم خاطر نشان کرد: علاوه بر تشکیل سبد سهام، انتخاب جدید سرمایهگذاران علاقمند به حضور در بازار سهام استفاده از صندوقهای سرمایهگذاری مشترک است که در گذشته چنین امکانی وجود نداشت. از طرف دیگر سرمایهگذاران میتوانند از بین ۳۴۱ شرکت حاضر در بورس، سهام شرکتهای ارزشمند را بعد از بررسی و تحلیل خریداری کنند. علاوه براین صبوری در بازار سهام امری مهم به شمار میرود و سرمایهگذاران موفق، پاداش صبوری خود را میگیرند.
ارسال نظر