دنیای اقتصاد- 12 روز پس از عبور رکوردشکنانه شاخص بورس از سقف 14 هزار و در ادامه روند تصحیح قیمت‌ها که معمولا پس از دوره‌های هیجانی اتفاق می‌افتد، این شاخص مجددا به پایین این مرز بازگشت. صاحبنظران بازار سهام اعتقاد دارند که این بازگشت به معنی حبابی شدن قیمت سهام در فروردین پرهیجان بورس نیست بلکه نوعی تصحیح قیمت‌ها محسوب می‌شود. مقامات رسمی بازار نسبت به روند آتی بازار خوشبین هستند و کارشناسان مستقل نیز به صورت مشروط این خوشبینی را تایید می‌کنند.

بازگشت شاخص از ارتفاع ۱۴هزار
گروه بورس- مهتاب رحمتعلی: شاخص بورس تهران بیش از 12 روز کاری در سطح مقاومت 14‌هزار واحد تاب نیاورد.
به گزارش خبرنگار ما شاخص بورس تهران که در ۳۰ فروردین ماه امسال برای نخستین بار از مرز ۱۴‌هزار واحد گذر کرده بود، دوباره به زیر این رقم سقوط کرد.
شاخص طی روزهای گذشته در سطح 14هزار مانده بود اما دیروز بالاخره به زیر این سطح رسید. بر این اساس شاخص بورس دیروز افت 6/92واحدی را تجربه کرد.
نمادهای فولاد مبارکه با ۲۶ واحد، مپنا با ۱۹ واحد، چادرملو با ۱۱ واحد، غدیر با ۷ واحد و گل‌گهر، معادن فلزات و ایران خودرو هر کدام با ۶ واحد منفی، بیشترین تاثیر را روی افت شاخص داشتند. در مقابل بانک صادرات و بانک تجارت هر یک با ۱۰ واحد مثبت و پالایش اصفهان نیز با ۶ واحد مثبت بیشترین تاثیر را بر جلوگیری از افت بیشتر شاخص گذاشتند. این گزارش بازدهی بورس تهران را نیز ۲/۱۱درصد اعلام کرد. بر این اساس بازدهی بورس که در فروردین ماه ۲/۱۳‌درصد بود، در اردیبهشت ماه، منفی ۷/۱درصد کاهش را ثبت کرد. همچنین ارزش بورس دیروز به ۷۲هزار و ۵۰۰میلیارد تومان معادل ۷۲‌میلیارد دلار رسید.
چرخش‌ صف‌های خرید
و اما تبدیل صف‌های خرید به صف‌های فروش از جمله اتفاقات جالبی بود که روز گذشته رخ داد. دیروز آخرین صف‌های خرید که طی چند روز اخیر وجود داشت اغلب به صف فروش تبدیل شدند. در راس این صف‌ها صدرا بود که دیروز یکصد و ۱۱ سهم آن معامله شد و در نهایت دومیلیون و ۵۰۰سهم آن برای روز شنبه صف فروش شد. از سوی دیگر سایر سهام گروه پیمانکاری از جمله مپنا، آذرآب، حفاری شمال و ماشین‌سازی اراک نیز در طول معاملات دیروز در صف فروش قرار گرفتند.
چرا شاخص افت کرد
بنابراین گزارش رشد هیجانی قیمت اکثر سهام در فروردین ماه و افت قیمت‌های جهانی را می‌توان از جمله دلایل اصلی افت شاخص در اردیبهشت ماه دانست.
از سویی به نظر می‌رسد با مطرح شدن قطعیت اجرای طرح تحول در روزهای اخیر، بازار از بی‌خیالی درباره این موضوع دست کشیده و به اظهارنظر کارشناسان واکنش جدی‌تری نشان داده است. گر چه ارائه جزئیات این طرح می‌تواند تاثیر منفی بیشتری بر بازار داشته باشد اما اکنون نیز با مطرح شدن جدی‌تر آن، بازار واکنش‌های اولیه را نشان داده است. این در حالی است که کارشناسان طی چند روز اخیر افت شاخص و روند منفی بازار را مداوم ندیده و روزهای مثبتی را برای حداقل نیمه اول امسال پیش‌بینی کرده‌اند. در همین راستا رییس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز پیش‌بینی کرد که روند مثبت بازار سرمایه در بلندمدت ادامه داشته باشد.